![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu siguranta ca aniimalele au un suflet. In primele secole, prin suflet se desemna viata. Aceasta putea fi rationala sau irationala, de aceea pentru sufletul omenesc se folosea notiunea de suflet rational, iar in cazul animalelor de suflet irational. Spre deosebire de sufletul omenesc, sufletul animalelor dispare in urma mortii- Sfantul Grigorie Palama. Nu putem vorbi despre o nemurire a sufletului animalului.
|
|
|||
|
|||
![]()
eu am avut doi caini care mi-au murit. amandoi cancer. pe primul l-am lasat sa moara cand a fost sa fie, dar s-a chinuit mult, a fost tare urat si pentru el si pentru noi. atunci am considerat ca nu noi i-am dat viata, deci nu noi avem dreptul sa i-o luam. la al doilea caine - o catzea, tot cancer tot la ficat, dar in seara celei de-a treia zi de suferinta grea, cand am stiut clar ca nu se mai poate face nimic, ca nu facem decat sa o chinuim, dupa ce ne-am consultat si cu preotul nostru duhovnic, am decis sa ii faca doctorul ultima injectie, ca sa nu se mai chinuie.
am inteles ca si animalele au suflet, dar nu ca oamenii, un altfel de suflet, spunea cineva aici, unul rational. mie imi place sa cred ca au un rai al lor, unde cei doi caini ai mei alearga acum impreuna si se joaca si sunt fericiti si frumosi asa cum i-am stiut noi, si cum ne-au incantat noua vietile. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
multumesc |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ti-ai fi facut pacat cu ea daca o lasai sa moara in chinuri groaznice,pentru ca asta s-ar fi intamplat sigur. Si eu am fost nevoita sa eutanasiez animale care nu mai puteau fi salvate si se chinuiau infiorator. Este dureros,insa,uneori e singura solutie. |
|
||||
|
||||
![]()
Din pacate nu pot fi de acord,cu tot respectul,desi nu cred ca este cazul sa intram intr-o filozofie pe aceasta tema.
|
|
||||
|
||||
![]()
Si intr-un caz disperat in care nu se mai poate face nimic cum procedezi?Stai si te uiti la animal cum se zvarcoleste in fata ta pana isi da duhul?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu este o chestiune de filosofie, ci de dogma. Nu cred ca putem avea temeiuri scripturistice pentru a sustine nemurirea sufletului unui animal. Nu avem o dovada clara in revelatia dumnezeiasca.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Un penticostal in biserica ortodoxa | zoridezi | Secte si culte | 8 | 08.05.2009 07:14:10 |
Biserica Ortodoxa Secreta | mathly24 | Alte Religii | 27 | 28.11.2008 18:29:08 |
Biserica Ortodoxa din Ucraina | SSB | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 5 | 18.04.2008 15:40:07 |
Cum ati prezenta Biserica Ortodoxa? | Va_iubesc | Despre Biserica Ortodoxa in general | 244 | 20.05.2007 00:46:46 |
|