![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Oare Sfintii Parinti care au ales sa se boteze la maturitate (desi faceau parte din familii crestine), s-au declarat ortodocsi (ex: Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Vasile cel Mare, Sfantul Grigorie de Nazians)? In plus, biserica ortodoxa nici nu exista pe vremea acestor Sfinti Parinti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Ce gravitate este sa lasi ortodoxia. Acum sunt adventist, dar pot parasi oricand biserica adventista (daca se indeparteaza de Cuvantul lui Dumnezeu). Eu am facut, prin botez, un legamant cu Dumnezeu (nu cu vre-o confesiune religioasa). Important este sa nu ma las de Dumnezeu. 3. Nici o biserica(inclusiv cea ortodoxa) nu are deplinatatea adevarului. Unele biserici sunt mai aproape de Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura) altele sunt mai departe. Eu am ales biserica adventista pentru ca mi s-a parut ca este cea mai aproape de Sfanta Scriptura (asta nu inseamna ca nu face si greseli). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu este adevarat ca daca cineva care a trecut de la ortodoxie la alta religie, daca vrea sa se intoarca inapoi la ortodoxie, trebuie botezat din nou. E complet gresit. Faptul ca s-a botezat la o secta, nu anuleaza botezul ortodox. Stiu foarte sigur asta. Stiu ca i se citesc niste rugaciuni speciale si este pus sa marturiseasca credinta ortodoxa.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La primul punct te contrazic. Daca e cum zici tu, ca botezul trebuie facut la maturitate, ce se intampla daca un bebelus moare fara sa fie botezat? La punctul 2, din nou te contrazic. Scriptura spune clar: un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. Ortodoxia, catolicismul si protestantismul, toate cred ca Iisus Hristos e Fiul lui Dumnezeu, dar fiecare crede in felul lui. Exista diferente. Deci credinta lor difera una fata de alta. Deci conform cu ce spune scriptura, numai o credinta si numai un botez sunt bune. La punctul 3, si aici te contrazic. Nu o spun spre lauda, dar Biserica Ortodoxa este cea care detine adevarul deplin. Am mai facut candva o comparatie; daca un profesor e rau dpdv moral si e un model negativ de urmat, nu inseamna ca materia pe care o preda nu e buna. Materia ramane buna, indiferent de starea deplorabila in care s-ar afla profesorul. Cea mai buna modalitate de a convinge pe cineva de ceva, este sa-l lasi sa se convinga singur. Numai bine si Doamne ajuta!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine da viata unui prunc? Unii ar fi tentati sa raspunda ca parintii. Gresit. Acestia doar procreeaza. Viata o da Dumnezeu. Iar Dumnezeu poarta de grija celor carora le da viata (chiar daca inca nu s-au botezat). Doar nu vreti sa spuneti ca Dumnezeu face o selectie si poarta de grija doar copiilor botezati. Trebuie sa intelegem corect semnificatia si rolul botezului, asa cum sunt prezentate in Sfanta Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]()
@ Litanu
"De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu. Ce este născut din trup, trup este; și ce este născut din Duh, duh este. " (Ioan 3:5-6) Negand puterea botezului, negi puterea Sf. Duh. La fel, negand intelepciunea sfintilor bisericii ortodoxe, negi puterea Sf. Duh. Cunoasterea pe care au avut-o ei nu era una omeneasca. "Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El" (I Corinteni 2:9) Nu te gandi ca biserica ortodoxa ne invata invataturi omenesti, nu este asa! Citat:
Eu nu pot sa-mi rup copiii de trupul lui Hristos, lipsindu-i de botez. Sunt ferm convinsa ca harul primit la botez este lucrator, iar roadele se vor vedea mai tarziu, daca educatia primita nu este potrivnica acestui lucru. Botezul este o taina, nu este doar un ritual! Adica nu este ceva ce fac eu sau preotul, ci este o lucrare a lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR=black]Sfanta Scriptura in interpretarea cui? A oricaruia dintre noi? Iertare, Litanu, insa stii zicerea cum ca drumul spre iad e pavat cu multe bune intentii. Asa si cu interpretarea Sfintei Scripturi. Nu se cade oricaruia dintre noi s-o interpreteze dupa cum ii casuna mintea [cum se intampla la protestanti, unde zece sau mai multe persoane diferite dau tot atatea interpretari diferite Sfintei Scripturi], caci reprezinta calea cea mai facila spre inselare diavoleasca, ci numai preotilor Sfintei Biserici, carora li s-a transmis Harul Preotiei prin hirotonire de catre episcopi.[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai singur si de bunavoie Litanu a spus ca s-a botezat la adventisti. Nu inseamna ca s-a lepadat de Botezul lui Hristos pentru a imbraca haina neagra a botezului lui Satan? Si cum poate cineva sa se lepede de botezul demonicesc, imbracand din nou Haina Cea Curata a Botezului Celui Care ne este Domn si Stapan? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=darkred]Ai mila de tine[/COLOR] si cerceteaza mai adanc scrierile Sfantului Ioan Gura de Aur. Pe toate. Daca esti sincer cu tine si sustii ca il simti pe Dumnezeu, impune'ti a citi tot ce a scris Sfantul Ioan Gura de Aur. Verifica acolo tot ce sustii, tot ce traiesti acum la adventisti. Cu durere pentru starea ta, un frate ortodox care se chinuie sa nu pice din adevar. Dupa cum spune un mare sfant: "Adesea, cand faceam de capul meu, se intampla sa gresesc. De aceea mereu intrebam pe marii parinti."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar eu am mare incredere in botez, nu poate un ritual omenesc sa-l anuleze (chiar daca este impiedicata lucrarea harului). Cred ca Dumnezeu nu ne lasa si in permanenta ne cheama catre El, oricat de pacatosi suntem. (Poate gresesc.. dar asta este ceea ce cred eu). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|