![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
@Windorin: Uneori este mai usor sa te rogi pentru ceilalti decat pentru tine (mie una imi e mai usor).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Doamne, nu ma trece cu vederea nici pe mine, care ma rog Tie, ci da'mi sa imi vad pacatele si sa iubesc pe om asa cum Tu insuti l'ai iubit."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Multi au ajuns sa creada ca nu mai pot dobandi pacea inimii in agitatia zilelor noastre, putand ravni la ea doar monahii, sau cei ce s-au lepadat de lume.
Insa cu adevarat luptator duhovnicesc este acela care stie sa-si linisteasca inima mai ales in vremea incercarilor si ispitelor. In masura in care cineva isi linisteste inima, in masura aceea el lupta linistit si puterile sufletului sau se misca dupa voia lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
Cel care a ajuns ca in necaz sa nu fie trist, ca atunci cand este urat de cineva - el sa se roage pentru acela, e semn ca a dobandit pacea.
Adesea oamenii au mai multa nevoie de linistea noastra decat de activitatea noastra; o nevoie de tacere, de acea intelegere adanca, nevorbita, pe care o poti oferi doar atunci cand tu insuti esti linistit launtric. |
|
||||
|
||||
![]()
Mare adevar !!!
|
||||
|
||||
![]()
Sa gasim insine pacea sufletului nostru si asa vom ajunge si la pacea lumii.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu este pace in oasele mele de la fata pacatelor mele, spune Psalmistul.
Pacatosul e certat cu Dumnezeu si se afla permanent intr-un razboi launtric. Daca nu se va dezbara de patimile sale, de apucaturile pacatoase, nu-si poate gasi pacea. Bine e sa incepem prin a ne indrepta pe noi insine, impacandu-ne cu Hristos, unindu-ne cu El. |
|
|||
|
|||
![]()
"Pacea Mea dau voua." Ce cuvant minunat al Mantuitorului, dar mai ales, ce lucrare!
Sa cautam pacea Lui, sa ne rugam necontenit pentru a o dobandi. Pacea lui Hristos este mai mult decat simpla linistire. Ea presupune nepatimirea, starea nepatimasa. Aceasta este intotdeauna pacea ce urmeaza razboiului duhovnicesc, dar nu ca masura de compromis, ca pact cu vrasmasul, ci ca semn al biruintei asupra lui. Last edited by Marius22; 02.05.2011 at 17:53:42. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cum putem ajuta pe cineva sa-L gaseasca pe Dumnezeu? | eulaura | Generalitati | 25 | 27.06.2013 15:36:21 |
Cum ii putem ajuta pe atei sa-L gaseasca pe Dumnezeu? | laurastifter | Generalitati | 47 | 09.02.2013 05:22:11 |
Pacea buna si pacea inselatoare | NECTARIE | Generalitati | 0 | 11.01.2011 15:17:21 |
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.01.2010 23:13:44 |
Pacea in sufletele noastre- Pactul cu vrajmasul - pacea mincinoasa | patinina34 | Pocainta | 5 | 20.02.2009 10:02:44 |
|