Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2009, 22:12:55
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@Windorin: Uneori este mai usor sa te rogi pentru ceilalti decat pentru tine (mie una imi e mai usor).
Vechi 20.07.2009, 09:10:44
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
@Windorin: Uneori este mai usor sa te rogi pentru ceilalti decat pentru tine (mie una imi e mai usor).
Da, ai dreptate, si mie imi este, uneori, mai usor sa pomenesc pe cei ai mei sau de langa mine, decat pe mine insumi. Insa este bine si asa, ne trecem pe noi spre a ne ruga numai pentru ceilalti, sa fie miluiti, mangaiati, paziti, etc. Iar la sfarsit sa incheiem cu [COLOR=darkred]o rugaciune[/COLOR] de genul acesta:

"Doamne, nu ma trece cu vederea nici pe mine, care ma rog Tie, ci da'mi sa imi vad pacatele si sa iubesc pe om asa cum Tu insuti l'ai iubit."

Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 09:16:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Da, ai dreptate, si mie imi este, uneori, mai usor sa pomenesc pe cei ai mei sau de langa mine, decat pe mine insumi. Insa este bine si asa, ne trecem pe noi spre a ne ruga numai pentru ceilalti, sa fie miluiti, mangaiati, paziti, etc. Iar la sfarsit sa incheiem cu [COLOR=darkred]o rugaciune[/COLOR] de genul acesta:

"Doamne, nu ma trece cu vederea nici pe mine, care ma rog Tie, ci da'mi sa imi vad pacatele si sa iubesc pe om asa cum Tu insuti l'ai iubit."
Unindu-se moral în rugăciunea adevărată cu Dumnezeu, omul nu se unește cu El doar prin sine însuși, ci îi unește cu El și pe ceilalți !
Vechi 21.07.2009, 17:34:42
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Multi au ajuns sa creada ca nu mai pot dobandi pacea inimii in agitatia zilelor noastre, putand ravni la ea doar monahii, sau cei ce s-au lepadat de lume.

Insa cu adevarat luptator duhovnicesc este acela care stie sa-si linisteasca inima mai ales in vremea incercarilor si ispitelor. In masura in care cineva isi linisteste inima, in masura aceea el lupta linistit si puterile sufletului sau se misca dupa voia lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2009, 16:44:24
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cel care a ajuns ca in necaz sa nu fie trist, ca atunci cand este urat de cineva - el sa se roage pentru acela, e semn ca a dobandit pacea.

Adesea oamenii au mai multa nevoie de linistea noastra decat de activitatea noastra; o nevoie de tacere, de acea intelegere adanca, nevorbita, pe care o poti oferi doar atunci cand tu insuti esti linistit launtric.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 23:19:47
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Unindu-se moral în rugăciunea adevărată cu Dumnezeu, omul nu se unește cu El doar prin sine însuși, ci îi unește cu El și pe ceilalți !
Mare adevar !!!
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 23.10.2010, 19:56:32
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Sa gasim insine pacea sufletului nostru si asa vom ajunge si la pacea lumii.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 15.03.2011, 23:29:46
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Implicit

Nu este pace in oasele mele de la fata pacatelor mele, spune Psalmistul.

Pacatosul e certat cu Dumnezeu si se afla permanent intr-un razboi launtric.
Daca nu se va dezbara de patimile sale, de apucaturile pacatoase, nu-si poate gasi pacea. Bine e sa incepem prin a ne indrepta pe noi insine, impacandu-ne cu Hristos, unindu-ne cu El.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2011, 17:50:32
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

"Pacea Mea dau voua." Ce cuvant minunat al Mantuitorului, dar mai ales, ce lucrare!

Sa cautam pacea Lui, sa ne rugam necontenit pentru a o dobandi. Pacea lui Hristos este mai mult decat simpla linistire. Ea presupune nepatimirea, starea nepatimasa.

Aceasta este intotdeauna pacea ce urmeaza razboiului duhovnicesc, dar nu ca masura de compromis, ca pact cu vrasmasul, ci ca semn al biruintei asupra lui.

Last edited by Marius22; 02.05.2011 at 17:53:42.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum putem ajuta pe cineva sa-L gaseasca pe Dumnezeu? eulaura Generalitati 25 27.06.2013 15:36:21
Cum ii putem ajuta pe atei sa-L gaseasca pe Dumnezeu? laurastifter Generalitati 47 09.02.2013 05:22:11
Pacea buna si pacea inselatoare NECTARIE Generalitati 0 11.01.2011 15:17:21
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
Pacea in sufletele noastre- Pactul cu vrajmasul - pacea mincinoasa patinina34 Pocainta 5 20.02.2009 10:02:44