Citat:
În prealabil postat de Andu30
Mișcarea browniană (numită după botanistul Robert Brown) este o mișcare spontană, complet haotică și DEPENDENTA DE TEMPERATURA MEDIULUI, a unor particule aflate într-o suspensie coloidală sau dispersie gazoasă.
Cand apa trece din stare lichida in stare solida (gheata) eu unul nu cunosc sa mai existe miscare browniana (miscare specifica starilor lichide si gazoase). Dar daca tu stii ce pot sa zic... astept o referinta.
Cat despre a doua observatie dupa cunostintele mele, apa in conditii de presiune normala, ingheata la 0 grade Celsius (sau pe scara Kelvin 273.15 grade). Chiar nu inteleg ce ai vrut sa spui. Una e scara relativa iar una e scara absoluta. Daca spun ca apa ingheata la 0 grade Celsius sau 273 Kelvin spun exact acelasi lucru.
|
Miscarea Browniana este miscarea atomilor care depinde de temperatura ambianta. Cu cat temperatura este mai inalta miscarea atomilor este mai repede.Miscarea Browniana se va opri numai la temperatura de zero absolut,minus 273 grade Celsius. Vreau sa mentionez ca pana azi, inca nu s`a reusit a ajunge la temperatura asta in laboratoare.