![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Important este ca nu esti nepasatoare. Trebuie insa sa decizi, concubinajul este desfranare, de aceea te si mustra constiinta. Dar, cum zicea Costel, fara deznadejde, si la un duhovnic. Noi suntem toti cazuti in pacate. Iti urez constiinta impacata! |
|
|||
|
|||
![]()
Lavrentiu....perfect de acord...nu am vrut sa intru in polemica despre cazurile in care moare, fiecare isi stie mai bine motivul
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Amandoi vrem sa ne recasatorim. Si el e divortat - si nu vrea sa se impace cu sotia. |
|
||||
|
||||
![]()
Biserica Ortodoxa nu are o teologie a divortului. Insa, ea nu ramane nepasatoare atunci cand constata ca iubirea a incetat. Dar vezi tu, pentru Biserica iubirea moare atunci cand exista adulter, pe cand la tine motivul este altul (spui ca nu ai fost inselata) si nu e bine.
Mergi la un duhovnic, nu suntem noi in masura sa dam sfaturi pentru o "iubire moarta". Sa nu fi cuprinsa niciodata de deznadejde, Dumnezeu ne vrea mantuiti pe toti. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Tzantzarika,
E un pacat foarte mare sa strici casnicia fara motiv. Cununia este sfanta si este doar una in viata pentru fiecare. A doua si a treia cununie, ingaduita de Biserica, nu este o Taina, ci doar o simpla incuviintare pentru a evita un rau mai mare, trairea in curvie. Relatii sexuale? Asta este un pacat groaznic, Dumnezeu s-a exprimat destul de clar in Biblie: "Mai intai de toate feriti-va de curvie. Orice pacat face omul, e in afara trupului, dar curvia e chiar in trupul vostru", si "(...) curvarii si preacurvarii nu vor intra in imparatia lui Dumnezeu". Citat:
Nu pot sa-ti dau sfaturi, numai un duhovnic bun poate face asta. Pot insa sa iti recoamand sa iti asculti si constiinta. Dumnezeu ne-a dat acest "judecator care nu ia mita", constiinta, sa ne mustre pururea cand gresim. Si dupa cum spun sfintii, ne va mustra vesnic in iad daca nu ne indreptam in timpul acesti vieti. Dumnezeu sa te ajute. Daca as fi in locul tau as cauta probabil sa ma impac cu fostul sot. Indifefrent insa ce vei face, trebuie sa incetezi a mai avea relatii sexuale cu persoane cu care nu esti casatorita, asta atrage pedeapsa lui Dumnezeu. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]()
@Tzantzarika: Imi pare rau ca suferi, ma bucur insa ca ai o constiinta care nu se lasa usor amagita de permisivitatea vietii laice si nici chiar de iertarea duhovnicului. Acesta este spiritul adevarat al iubirii de Dumnezeu. cand stii in inima ta ca ai gresit, chiar daca nu te condamna nimeni te condamni singur.
Nu toate legaturile rupte se pot reface, poate nici aceea cu sotul tau. Daca ai gresit si te pocaiesti (ma refer cand te-ai casatorit) poate Dumnezeu te va ierta. Toti pacatuim, in felul acesta sau in altul. Roaga-te la Dumnezeu sa te indrume, sa iti dea pace sufleteasca si fie sa iti gasesti linistea alaturi de omul cu care esti acum, si el alaturi de tine. Dumnezeu vede ce e in inima ta, si daca aceasta e curata te va ierta.
|
|||
|
|||
![]()
Bogdan, niste pietre ceva vrei????????? asta cere fata de la noi????? crezi ca ea e inconstienta????? ti se pare ca nu are nici o remuscare????? eu zic sa mai citesti o data, de 2 ori si poate ai sa intelegi....se pare insa ca asta e stilul tau....datul cu pietre.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai sigur ca da emanouela, hai sa ne ascundem dupa deget si sa ne imbatam cu apa rece: tzantzarica, stai linistita, traieste in continuare in preacurvie, ca doara noi trebuie sa te compatimim,sa o cotim dupa placul nostru, sa ne prefacem ca te intelegem si ca suferim alaturi de tine, nu trebuie sa tinem cont de invataturile Bisericii; nu cred ca era vorba de dat cu pietre ci doar de o realitate cat se poate de adevarata; Bogdan si Catalina au punctat foarte bine ceea ce trebuia;si in fond ce crezi tu ca astepta fata de la noi? compatimire? la ce i-ar folosi intelegere ? pentru ce? Si in plus, da , se pare ca este inconstienta daca de doi ani traieste in desfranare; la acest pacat care se poate rasfrange asupra copilasilor, s-a gandit mamica lor? ce raspuns poti da la intrebarea:sunt divortata, ce pot sa fac mai departe? pai exista urmatoarele raspunsuri: -du-ti crucea singura si creste-ti copiii -daca nu poti trai fara barbat, fugi ca de dracu de a trai in desfranare si recasatoreste-te; Avem pretentia ca suntem maturi deci sa avem taria sa spunem lucrurilor pe nume: ce este da-da si ce este nu -nu! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca si crestini avem datoria de a ajuta si a odihni pe fratele nostru, nu de a-l aduce in pragul deznadejdii. deja cred ca tzantzarica se simte destul de vinovata ca sa mai punem si noi sare pe rana. cel mai rau lucru care i s-ar putea intampla ar fi sa deznadajduiasca si sa renunte. Tzantzarica, cel mai bun sfat e al lui Axios, du-te la un duhovnic bun, si fa ce-ti va spune acela. nu uita ca mergand pe Cale catre Hristos vei gasi bucurie si liniste adevarata si vei afla raspunsurile de care ai nevoie. Eu te inteleg foarte bine; si cunosc si angoasa de a te trezi brusc ca ai mers mult timp pe un drum gresit si crezi ca e foarte greu sa schimbi toata viata ta, dupa ce ai avut alte coordonate pana atunci. Roaga-te Lui si intreaba-L cu toata sinceritatea ce sa faci si El iti va raspunde. Si nu uita de fagaduintele Lui pentru cei care Il iubesc. Lasa remuscarile ca nu sunt bune la nimic si priveste cu barbatie viitorul in fata, si tine poruncile Domnului si El iti va rasplati negresit, fiindca El te iubeste si te asteapta la El. nimic nu este fara de raspuns sau fara solutie daca te increzi in El si astepti raspunsurile de la El (prin duhovnic). Curaj! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar spuneti-mi un lucru. Bine cand am divortat m-am indepartat de Dumnezeu. Cand l-am cunoscut pe omul asta m-am indepartat si mai tare pentru ca traim in pacat. Acum vreau sa ma indrept - ce fac - il cer de barbat? El a spus la un moment dat ca vrea sa ne cununam dar n-a facut-o nu pentru ca l-as fi refuzat. Sa-i spun - ori ne cununam ori ne despartim? Si daca decide ca ne despartim o iau de la capat cu alt barbat? Last edited by Tzantzarika; 01.08.2009 at 18:30:27. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Departe si aproape de Dumnezeu | tatolivia | Intrebari utilizatori | 0 | 12.05.2012 18:05:14 |
Cat de departe e sfarsitul? | Lucian008 | Generalitati | 21 | 03.05.2012 16:03:33 |
Pavel Corut face praf crestinismul(sunt socat)Pazeste-ne Doamne! | tigerAvalo9 | Generalitati | 43 | 11.04.2010 23:39:07 |
citeste si da mai departe | carmina | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 01.02.2010 21:14:13 |
sunt departe ..si singura.. | mioara | Rugaciuni | 18 | 20.12.2006 14:53:48 |
|