![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
si noi suntem dusmani si noi putem avea dusmani.inca nu am intalnit om fara dusmani.faptul ca avem dusmani ni se datoreaza in primul rand noua.daca am ierta mai mult si ne-am ruga mai mult pt cei care ne vor raul nu am mai avea dusmani, sau am ajunge sa nu mai vedem in ei dusmani, ci in acel care sta in spatele faptelor lor.dar e lucru foarte greu sa ii doresti binele unui om care ti-a facut rau, care te barfeste mereu.fericiti sunt cei care pot sa ierte toate, tuturor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Binecuvintează Doamne pe dușmanii mei
Că la Tine-n brațe am ajuns prin ei. Când de păcatele făcute în taină, am roșit, În gura mare ei la toți le-au povestit. Când am fugit de chinuri să scap Ei m-au lovit și mi-au dat pumni în cap. Când eu credeam că fac un lucru bun Ei m-au scuipat și mi-au spus:"ești nebun"! Când să conduc pe alții am fost pus M-au alungat,m-au ajutat să cad de sus, Iar când am vrut din nou să mă ridic Au râs de mine ca de un pitic. Binecuvintează-i Doamne pe ai mei dușmani! Mulțumită lor nu am strâns nici bani, Căci ei mi-au luat și ce-am agonisit Sărac fiind m-am umilit și m-am smerit. Când dup-o zi de trudă-am adormit De zece ori pe noapte m-au trezit. Când mi-am zidit o casă pentru-o viață liniștită Au dărâmat-o și-am rămas descoperită. Către Tine Doamne plec genunchii mei Binecuvinează-i,fă-i din răi mai răi, Ca fuga mea spre Tine să fie numai dus Să nu rămân în tină,să urc mereu mai sus. Dușmanii m-au învățat ce nu oricine știe Că omul nu are cu lumea vrăjmășie. Cel mai mare dușman ce îl am sunt eu Iar prieten veșnic mi-e doar Dumnezeu. (varianta proprie după rugăciunea"Binecuvintează Doamne pe vrăjmașii mei) Last edited by dorinastoica14; 30.08.2009 at 14:59:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imi spunea un prieten: "Omul nu poate fi dusman al omului. Doar diavolul este dusman al omului." Ne dusmanim unii pe altii pentru ca avem lipite de noi duhuri rele. Duhul iubirii de stapanie, duhul mandriei, duhul concurentei, duhul invidiei, duhul egoismului.
|
||||
|
||||
![]()
Nu mai rețin exact textul , dar cineva din marii noștri duhovnici spunea că, dacă îl cauți pe cineva de bine , bun îl găsești, iar de îl cauți de rău, rău îl găsești . Mare adevăr !
|
|||
|
|||
![]()
Același lucru spune și textul de ai sus.Noi suntem acei care generăm și binele și răul.Aici se potrivește și cugetarea despre curăția ochiului cu care privești oamneii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Exact Dorina ! În majoritatea cazurilor , noi suntem generatorii furtunii , starea noastră lăuntrică spune multe . . .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un dobitoc care a facut un sport de lupta si care isi exerseaza schemele pe nestiutori sau pe cei care nu au masa lui musculara. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt diavoli care arată asemenea oamenilor sau oameni care au devenit diavoli.Și sunt din ce în ce mai mulți...
|
|
||||
|
||||
![]()
Privirea spune multe ! Se cunosc imediat, privirea îi trădează imediat. De nu putem accepta sau iubi așa ceva, ignoranța e de ales în relația cu ei și nu în ultimul rând încrederea în Dumnezeu. Să evităm pe cât posibil situațile conflictuale , să ne vedem de credința și de drumul nostru !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oare de ce masonii sunt dusmani? | andreicozia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 259 | 26.12.2015 23:46:26 |
Iubire de dusmani... pana unde? | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 8 | 06.01.2011 21:52:55 |
Despre dusmanie si dusmani( despre ura) | cristiboss56 | Generalitati | 41 | 25.12.2006 00:55:18 |
|