![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
O fi cum spuneti voi, dar eu tot n-am inteles de ce a avea relatii cu sotul si a fii femeie este un pacat, mic sau mare? De ce?
Asta este problema mea. Ca de fapt de aici am plecat si nu de la alte pacate adevarate. Fiind considerate pacate aceste lucruri, este firesc ca apoi sa se ceara asceza pentru ele. De la altceva nu se cere asceza, numai de la mancare si relatii trupesti si ma rog, inca cateva lucruri la femeie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Calea mirenilor nu este o cale complect ascetica, ea este o cale a transfigurarii vietii. Asceza ajuta, dar in anumite limite ('sa nu se lipseasca sotul si sotia unul de altul, afara numai pentru SCURT TIMP, ca sa se dedice rugaciunii' spune sf. Pavel.), altfel devine periculoasa pentru mirean, il poate duce la negarea trupului, pentru ca el nu a ales aceasta cale. El trebuie sa tina seama de alte considerente ca un calugar.
|
||||
|
||||
![]()
Fani, Hristos a mancat, a stat la masa cu ceilalti, deci a descoperit ca a avut cu adevarat trup omenesc. A fost firesc. Asa si in casatorie, de vreme ce ai ales acesta cale, nu trebuie sa traiesi in afara sotiei, ci impreuna cu ea sau mai indraznet spus - prin ea. Deci sa fii firesc. Dar dupa cum Hristos nu a plecat niciodata de la masa satul pana peste de bucate, tot astfel, cred ca nici omul nu trebuie sa exagereze cu legatura trupeasca. Altfel, risca sa iasa din sfera firescului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ascultarea de Biserica - pana unde ? | Erethorn | Biserica Ortodoxa Romana | 30 | 03.08.2012 14:14:51 |
copiii din viata noastra | Mirela0110 | Intrebari utilizatori | 9 | 19.05.2011 11:40:21 |
Iubire de dusmani... pana unde? | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 8 | 06.01.2011 21:52:55 |
Până unde merge ascultarea de duhovnic | florina_drossu | Preotul | 29 | 05.04.2010 14:28:56 |
Paganatatile din viata noastra | adorcrysti | Generalitati | 18 | 26.01.2009 22:45:41 |
|