Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Vamile vazduhului si pretentia ca ar fi dogma ortodoxa.
|
A zis. Pr. Serafim Rose vreodata ca asta e o dogma? Este totusi o invatatura prezenta la foarte multi sfinti, din cele mai vechi timpuri pana astazi.
Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Cu privire la Ghetsimani vs. Golgota, cred ca era vorba de mitropolitul Anton Krapovitski (+1936), dar chiar el a renuntat mai tirziu la acele conceptii cuprinse in unele scrieri de pe vremea cind era intemnitat.
|
Nu, in mod sigur e vorba de cineva care era in viata in vremea Pr. Serafim Rose (anii 60-70).
Complicat cu calendarul asta... daca ar fi sa o iei dupa literalismul unora, mateitii sunt singurii care mai au taine valide. Totusi, nici "sinoadele" care au pronuntat anateme din acest punct de vedere nu sunt mai ecumenice decat "sinodul" care a schimbat calendarul, deci nu stiu cata autoritate au.
Pr. Iustin Parvu a exprimat cred foarte bine situatia cu ecumenismul cand a zis: "
Cand veti vedea ca se impartasesc unii de la altii, atunci sa plecati de acolo."
Si inca ceva, ridicarera anatemelor, oricat de mare greseala o fi fost, nu inseamna totusi ca ei se cred in comuniune cu catolicii...
Bogdan.