![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Ai dreptate Noesisa si se spune ca in Cana a inceput minunile...Si mie imi place tare mult sa ma gandesc ca a dus o viata normala in acei ani pentru ca avem ca argument si faptul ca oamenii din locurile sale au fost foarte socati cand au auzit ca Isi spune Fiu al lui Dumnezeu si nu L-au acceptat. Daca ar fi avut o viata extraordinara nu ar fi fost asa socati, dar ei au trait langa El ca langa un om obisnuit si n-au putut crede ca poate fi Dumnezeu, nu I-au inteles smerenia.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|
|||
|
|||
|
ai fii tu cel ales si evreu pe deasupra . Descoperirile de la Qumran sunt intr-adevar extraordinare si nu confirma decat (inca o data) autenticitatea textului Sfintei Scripturi.S-au gasit reproducceri in greaca si aramaica a evangheliilor , apocalipsei lui Ioan ,etc.....chiar si psalmi care arata fidelitatea remarcabila a textului scripturistic actual. Mare este puterea Domnului si minunate sunt caile Sale. Daca ne incapatanam sa ramanem orbi vom pieri !
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu sunt convins ca nu a petrecut nici o clipa din cei 17 ani in comunitatea lui muncind cot la cot cu oamenii asa cum afirma Noesissa. Daca o facea si lumea il cunostea in toti acesti ani, cred ca nu numai ar fi incurcat-o cu Sinedriul dar si cu oamenii de rind care sigur ca nu numai l-ar fi ignorat sau considerat bolnav mintal dar il luau si la bataie indiferent ce le-ar fi povestit... lumea de astazi nu este cu mult diferita de acea perioada iar reactia ar fi fost similara! |
|
|
|||
|
|||
|
Pai au vrut si sa-L ia la bataie
Și toți, în sinagogă, auzind acestea, s-au umplut de mânie. 29. Și sculându-se, L-au scos afară din cetate și L-au dus pe sprânceana muntelui, pe care era zidită cetatea lor, ca să-L arunce în prăpastie; 30. Iar El, trecând prin mijlocul lor, S-a dus. (Luca 4) Și a ieșit de acolo și a venit în patria Sa, iar ucenicii Lui au mers după El. 2. Și, fiind sâmbătă, a început să învețe în sinagogă. Și mulți, auzindu-L, erau uimiți și ziceau: De unde are El acestea? Și ce este înțelepciunea care I s-a dat Lui? Și cum se fac minuni ca acestea prin mâinile Lui? 3. Au nu este Acesta teslarul, fiul Mariei și fratele lui Iacov și al lui Iosi și al lui Iuda și al lui Simon? Și nu sunt, oare, surorile Lui aici la noi? Și se sminteau întru El. 4. Și le zicea Iisus: Nu este prooroc disprețuit, decât în patria sa și între rudele sale și în casa sa. (Marcu 6)
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pai ei nu stiau ca e fiul lui Dumnezeu de la inceput? Din cate stiu el nu a iesit din pantecele Mamei natural, asa cum se intampla ci pur si simplu s-a teleportat. (este o informatie venita de la scoala. :D |
|
|
||||
|
||||
|
poate cea mai indrazneata teorie e cea care sustine ca in timpul celor 17 ani,Iisus ar fi venit in Dacia :)
|
||||
|
||||
|
Lasati prostiile si nu mai dati cu presupusul aiurea.
Referitor la desteptul care are lucruri importante de spus dar prea putin timp sa-si faca un cont si care se rafuieste cu Vaticanul ca ar ascunde adevarul, pot sa-i spun atat: Scriptura pe care o avem este Legea lui Dumnezeu in Sfanta Treime, atat cea Veche cat si cea Noua, desavarsita. Dovada o stau multimea de oameni care au inaintat in credinta bazandu-se pe acea Scriptura si care s-au umplut de Har! Vad ca ai deja istoric de a intra pe site-uri ortodoxe si a insulta Credinta! Sa te ierte Dumnezeu!
|
|||
|
|||
|
Sfanta Evanghelie dupa Luca
Capitolul 2 - Nasterea lui Hristos. Taierea imprejur si aducerea in templu. Simeon si Ana. Iisus, la doisprezece ani, vine la Ierusalim. 40. Iar Copilul crestea si Se intarea cu duhul, umplandu-Se de intelepciune si harul lui Dumnezeu era asupra Lui. 42. Iar cand a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, dupa obiceiul sarbatorii 46. Iar dupa trei zile L-au aflat in templu, sezand in mijlocul invatatorilor, ascultandu-i si intrebandu-i. 47. Si toti care Il auzeau se minunau de priceperea si de raspunsurile Lui. 52. Si Iisus sporea cu intelepciunea si cu varsta si cu harul la Dumnezeu si la oameni. |
|
|
|||
|
|||
|
Ai putea fi primul care sa-ti urmezi sfatul. Ai sa vezi de ce zic asta.
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dupa tine a fost un singur exemplar din Scriptura care a fost copiat mereu. Normal ar fi sa-ti dai seama ca primul exemplar din fiecare din cartile care compun Scriptura a fost multiplicat identic (eventualele diferente fiind insignifiante) si ca apoi cartea a supravietuit prin multiplicarile paralele realizate în diverse locuri si perioade timp. Faptul ca nu s-au descoperit variante diferite ale cartilor VT si NT, faptul ca Septuaginta (VT) tradusa în sec. 3 î.Hr. e identica cu Biblia iudaica pastrata de evrei pâna azi, faptul ca cele mai vechi manuscrise din NT descoperite recent sunt identice cu Biblia crestina perpetuata de-a lungul veacurilor dovedeste, cum era si de asteptat, ca copiile realizate de-a lungul timpului au fost identice cu originalul si ca noi beneficiem azi de documentele originale. De altfel ideea ta infantila e contrazisa de cercetatorii stiintifici ai Bibliei, fie ei credinciosi si atei. Nivelul tau e foarte jos daca nu depasesti basmele lui Dan Brown.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 13:02:33 |
| Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos Calea, Adevarul si Viata | tatolivia | Intrebari utilizatori | 0 | 09.10.2011 16:10:56 |
| Iranienii au facut un film despre viata lui Iisus | Dia20_diana | Stiri, actualitati, anunturi | 24 | 01.12.2008 00:17:17 |
| Viata lui Iisus ,cum vi se pare filmul ,stiti mai multe despre el? | tigerAvalo9 | Generalitati | 12 | 08.11.2008 14:13:18 |
| lipsa de duhvnic | cananeanca | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 08.10.2007 22:25:41 |
|
|