Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Realitatea este ca am inteles exact ceea ce ati spus din context, dar am preferat sa speculez oportunitatea pe care mi-ati oferit-o prin exprimarea dumneavoastra neglijenta (?) ca sa va demonstrez ca aveti scapari, daca nu de logica, atunci de exprimare si control care, in conditiile unei firi totusi bineintentionate ar fi trebuit sa va sugereze sa va revizuiti macar atitudinea. Reactia dumneavoastra insa a pus in evidenta lipsa unei asemenea calitati si v-ati lasat prada unui grobianism violent pe care limbajul oricit de elevat nu-l mai poate drapa. Odata contrazis ati renuntat foarte rapid la tinuta intelectuala, ceea ce dovedeste subtirimea caracterului pe care era de presupus ca aceea sa il reflecte si ati trecut la asasinarea intelectuala si sociala a partenerului de dialog: “E pur și simplu vorba despre bun simț, dreaptă socotință și ceva cultură, măcar generală, dacă nu aprofundată… Cu alte cuvinte, se întâmplă ca unii să aibă repere, iar alții să nu le aibă datorită diverselor împrejurări care le-au modelat biografia” sau (cu referire la mine) “Trebuie să fi fost traumatică respingerea ce va afectat tinerețile… Seamănă mai mult cu scenariul victimar și inevitabil paranoid al pseudo-ortodoxiei obsedate”.
Aveti libertatea de a continua si chiar va rog sa o faceti (chiar si in privat) pentru ca un gest de minima decenta din partea dumneavoastra ar fi sa ii cereti scuze lui Traditie1. In ce ma priveste sint perfect satisfacut daca puneti apoi capat dialogului.
|
Sunteți cumva avocatul lui „Tradiție1”? Soțul? Soția? Cumnatul? Vărul? Colegul de echipă sau de breaslă? Disputa mea cu „Traditie1” ne privește pe mine și pe el/ea de vreme ce are acces la forum și poate nemijlocit să se apere. Nu înțeleg de unde această grijă ca persoana în cauză să primească niște scuze pe care nu am de ce să i le ofer. Nu înțeleg de unde amestecul Dvs. inopinat în dispută. Domnia sa a debutat pe acest thread cu niște postări incalificabile. A știut să contribuie la alterarea normalității spațiului public al formului colportând o serie de falsificări și calomnii preluate de la oameni lipsiți de caracter.
Pe de altă parte, apreciez sinceritatea Dvs.: în sfârșit ați recunoscut că ați făcut o interpretare deplasată în mod provocator pentru a-mi studia reacțiile. Și, ca să vă citez: „ca să-mi demonstrați că am scăpări” — vă mulțumesc că îmi purtați de grijă atât de mult încât vă închipuiți că aș fi vizitat de vreo formă de orgoliu. Și remarc din nou că atunci intrați chiar Dvs. în logica propriei Dvs. demonstrații de vreme ce aveți impresia că sunteți atât de obiectiv și de perfect încât îmi puteți mie demonstra cât de imperfect și de subiectiv aș fi. Și, ce e cu adevărat derizoriu și simptomatic, e că încercați să-mi faceți demonstrația mistificându-mi spusele în mod intenționat...
Logica ce vă traversează e fără îndoială uimitoare de vreme ce vă dă în vileag prin chiar propriile Dvs. cuvinte.
Astfel încât, de vreme ce vorbim despre minima decență, cred că dacă ați fi fost cu adevărat nepărtinitor, lucid și bineintenționat, mai întâi ați fi sancționat, așa cum merită, postările lui „Traditie1”, iar pe mine m-ați fi invitat la moderație în aprecieri la adresa domniei sale în mod direct și simplu; fără a recurge la mistificarea spuselor mele și la provocări. Or, faptul că ați recurs la ele demonstrează că nu aveți legitimitatea de a vă revendica transcendența obiectivității față de această dispută. Dimpotrivă, ați devenit parte a problemei. Și cu fiecare postare nu faceți decât s-o complicați. Așa încât cred că v-am răspuns de fiecare dată exact așa cum meritați.
Apoi, în poziția mea, am avut scăpări, unde? În faptul că am sesizat lipsa de discernământ cu care Pleșu e făcut albie de porci din perspectiva unor indivizi crapuloși care s-au distins deja în spațiul public românesc prin agresivitate, paranoia, calomnie abjectă, ridicol și perversitate? Ce vreți să vă fac? Demonstrație pe text? Să vă fac analiză comparată între scrierile lui Pleșu și cele ale lui Roncea et comp. ca să ne dăm seama despre ceea ce sare în ochi? Să vă caut pe internet toate gugumăniile care s-au spus despre grupul Pleșu-Liiceanu-Patapievici? Despre campaniile de denigrare, de la falsificarea obscenă a ideii despre „Eminescu este cadavrul din debara”, "poneiul roz cu svastică" și despre minciunile referitoare la Pleșu și Liiceanu (ba că-s securiști, ba că-s masoni, ba că plagiază, ba multe de toate)? Or, tocmai asta am spus: cine nu reușește să deosebească un intelectual de un scripcar de abjecții, cine nu reușește să deosebească adevărul de calomnie, normalitatea de obscenitate are o gravă problemă de discernământ, îi este atinsă în mod grav facultatea care ne oferă distincțiile și judecă valoric. Dacă ce am spus este o insultă, cu atât mai rău. Asta nu face decât să-i agraveze persoanei în cauză cusurul.