![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tu fiind adeptul unei negari a placerilor, in esenta negi rolul activitatii in viata. "teama asta morala" de care vorbesti e defapt o frica a necunoscutului, vrei defapt stabilitate in contradictie cu viata lumeasca care este nesigura si schimbatoare. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De ce negi ca exista oameni care se raporteaza la Dumnezeu si nu la confortul imediat? Oamenii au diverse structuri, diverse motivatii în viata, faptul ca nu umbla pe calea placerilor ca majoritatea nu înseamna neaparat ca se tem de viata. De fapt teori asta cu teama de viata mi se pare aberanta, nu cred ca sunt multi care din teama de viata îsi imagineaza ca slujesc pe Dumnezeu. Încearca sa nu mai fii atât de încrezator în propriile convingeri, mai ales când e vorba de alti oameni. Oamenii sunt fiint complexe si a crede ca-i întelegi fara a avea cunostinte profunde de psihologie e fals. Nu neg activitatea în viata, traiesc angrenat în societate, dar ma feresc de contactele ne-necesare cu cei mai multi oameni stiind din experienta ca suferi pierderi ale sentimentului de plinatate interioara, pentru ca majoritatea oamenilor sunt robiti d patimi, stapâniti de demoni legaturile cu ei îti transmit si tie starea lor. Teama morala sau frica de Dumnezeu are alte cauze. Credinta în Dumnezeu te înalta deasupra conditiei animalice în care te ghidezi nmai dupa instinct. Credinciosul restin areconstiinta martiriului si nu se da înapoi de la suferinte. Nu frica de necunoscut îl opreste de la anumite fapte ci frica de a nu fi pe placul lui Dumnezeu. Dar repet,trebuiesa întelegi ca e vorba de credinta într-un Dumzeu viu, concret, prezent, o Fiinta de natura personala, înzestrata cu ratiune.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Eu cred ca multi oameni vor sa se considere complexi cand defapt sunt usor de deslusit, si nu-mi trebuie o diploma in psihologie sa pot analiza comportamentul sau starea lor, trebuie doar inteligenta si curaj. Cele doua extremitati, hedonismul si ascetismul sunt ambele problematice deoarce indica nesatisfactie in viata personala. Hedonistul nu are parte de placere si o cauta din ce in ce mai mult, iar ascetul la fel este nesatisfacut cu viata lumeasca si renunta la a mai cauta orice fel de placere in ea. Parerea mea e ca trebuie un echilibru intre cele doua. D-aia pentru mine idea ta de a renunta la orice placere mi se pare la fel de nebuna ca si argumentele hedonistilor. Citat:
Idea e sa treci peste influenta altora in viata ta, sa devii mai puternic si sa scapi de influentele negative ale altor oameni. Citat:
Dumnezeu nu alearga dupa tine, ci tu dupa el. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
E drept ca starile negative (tristetea, deprimarea, apatia) se transmit foarte usor insa, pe de alta parte, ce ne-am face daca am deveni o lume plina de ursuzi care lucreaza la propria mantuire? Cand ti-am citit postarea m-am gandit imediat la o familie care locuieste cu mine in bloc. Sunt foarte "religiosi" (protestanti), merg la biserica in fiecare duminica, se imbraca mai mult decat decent, si-au educat copiii in spiritul asta, etc. Insa atitudinea lor (atunci cand ii intalnesc in lift) mi se pare extrem de distanta; nu i-am vazut vreodata zambind (poate ca vei spune ca a te hlizi la vecini e un gest inutil si prostesc...), sunt retrasi pana la a te face sa te simti prost c-ai luat acelasi lift cu ei si intreaga lor atitudine exprima orice altceva decat plinatatea sufleteasca pe care banuiesc c-o cultiva permanent prin metode similare celor descrise de tine. Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pentru ei, de altfel, si mai ales pentru noi, pericolul e mare sa nu devenim ca vecinii Coralinei. Sa nu uitam pilda cu judecata de apoi, in care Hristos ne spune ca l-am vazut flamand si nu l-am hranit etc.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Oastea Domnului - tendinta centrifuga? | ar14rai | Secte si culte | 69 | 05.02.2013 13:18:29 |
|
|