Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.09.2009, 15:13:28
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Asa e, dar s-au pocait, s-au lasat de pacat, li s-a iertat pacatul.
S-au lasat de pacat. Hai ca asta e tare :)
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 15:17:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Si un criminal care a omorat nu stiu cati oameni, daca se caieste, are sansa lui de mantuire. absolut toti o avem, din start. daca un mare vrajitor, care se inchina la draci,prin puterea credintei unei crestine, nu numai ca s-a lasat de pacatele lui, dar a devenit si sfant, primind moarte muceniceasca -
http://www.crestinortodox.ro/calenda...uv-teofil-post cum sa nu aiba o sansa de mantuire un biet ateu care rataceste?
Eu nu zic ca nu are o sansa, dar asta nu inseamna ca nu poate fi un pacatos toata viata. Intr-adevar, sansele sint mai mici.
Sa luam un criminal feroce. Daca e omorit inainte de a se putea pocai, ajunge in iad. Daca e omorit dupa, ajunge in rai. Avind in vedere ca Dzeu nu intervine in viata noastra pentru ca, nu-i asa, avem liber arbitru, tine de noroc faptul ca cineva ajunge in rai sau iad.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 16:37:24
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Un mare Sfant spune (am citit asta de ani buni deci nu pot sa iti spun exact cine) ca daca diavolul s-ar pocai de raul pe care l-a facut Bunul Dumnezeu l-ar ierta. Spune ca a cerut diavolului sa stea trei ani cu fata la rasarit si sa strige "Doamne miluieste" si il va ierta, dar diavolul L-a refuzat pentru ca nu a vrut sa se smereasca.
Mi-as fi dorit sa te trimit direct la carte dar nu reusesc sa imi aduc aminte unde am citit.
Domnul sa te binecuvanteze!
Vechi 30.09.2009, 19:53:01
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Eu nu zic ca nu are o sansa, dar asta nu inseamna ca nu poate fi un pacatos toata viata. Intr-adevar, sansele sint mai mici.
Sa luam un criminal feroce. Daca e omorit inainte de a se putea pocai, ajunge in iad. Daca e omorit dupa, ajunge in rai. Avind in vedere ca Dzeu nu intervine in viata noastra pentru ca, nu-i asa, avem liber arbitru, tine de noroc faptul ca cineva ajunge in rai sau iad.
Dumnezeu asteapta sa ne pocaim, si El asteapta, Topcat, asa cum astepti tu sa vina cineva sa iti deschida mintea sa crezi, desi lucrurile sunt atat de simple! El se lasa descoperit, dar nu impune nimanui nimic. Esti mereu liber sa alegi daca să Il urmezi pe Dumnezeu sau nu. sta la usa si bate, tu decizi daca vrei sa ii deschizi sau nu.
Nu mai stiu unde am citit intr-o postare de a ta care vorbea despre un parinte care si-a pierdut copilul de sase ani, ce credinta sa mai aiba. Pai uite ca se poate! Bunica mea a pierdut, cand era tanara, un copil de doua luni si a continuat sa se roage si sa creada in Dumnezeu! Nu a cartit niciodata ca Dumnezeu e rau sau ca nu exista, pentru ca lucrurile nu s-au intamplat cum si-ar fi dorit ea. Evident, cei care cunosc nu doresc sa treaca nimanui prin asta, dar sunt tot felul de atitudini care se iau.
Vechi 30.09.2009, 19:54:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
S-au lasat de pacat. Hai ca asta e tare :)
Ce ti se pare asa ciudat? Tu daca afli ca nu e bine ce faci, ca iti face rau ceva, nu incetezi a mai face lucrul acela?
Vechi 30.09.2009, 20:10:23
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai daca nu stiti care e treaba (ceea ce am sustinut si eu de atitea ori) de ce dati exemple si, mai ales, canoane cu cine merge in rai si cine in iad, cu fa aia si nu fa aia?
Aha, sa inteleg ca iadul a fost creat asa, pentru satana (pe care inteleg ca Dzeu nu il iubeste, deci nu iubeste pe toata lumea), iar omul, prost cum e pentru ca asa a fost creat, cade in ea. Desigur, Fani ma poate certa ca simplific mult, insa asta e esenta.
Unii se chinuiesc mai mult, unii mai putin (asta neglijind faptul ca astea sint inventii, ca sa se mai dreaga busuiocul). Ce conteaza, ca tot o eterniate stai pe-acolo.
Iar cu liberul arbitru, poveste. Ce liber arbitru are o mama care nu isi iubeste copilul pentru ca are o lipsa de oxitocina?
Ce liber arbitru? E ca si cind un mafiot vine la magazinul tau si spune ca esti liber sa ii dai sau nu banutii, stiind ca iti va da foc pe urma daca nu il asculti.
Topcat, ti-am spus eu ca tu esti pe pozitia lui Socrate, te crezi mai destept tocmai fiindca stii ca nu stii nimic, iar ceilalti fiindca nu stiu ca nu stiu nimic :). Sau oi fi ca Diogene, care se tot plimba cu butoiul dupa el in cautarea unui om? Sa nu te superi, ia aceste comparatii ca pe o gluma, tocmai pentru ca am simtit in acest mesaj un ton foarte plictisit, gen lasa-ma odata in pace cu prostiile astea in care nu cred! si am vrut sa te inveselesc putin. ma ierti ca te-am suparat. Cum spui tu ca omul a fost creat prost?! Tocmai tu... Omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, dar se vede treaba ca sub influenta pacatului, ajunge animal, maimuta, daca vrei... Dumnezeu nu iti cere decat atat de putin si iti ofera tot, insa nu e un imens papagal rosu, ca sa il vada toti! asta e frumusetea vietii, de a-l cauta si de a-l descoperi pe Dumnezeu! cauta, cauta!!! si ma ierti ca nu am raspuns cum ai fi vrut. sunt si oameni care ti-ar putea raspunde la orice intrebare, dar nu cred ca se afla pe acest forum, tu cauta-i, daca vrei! Inchei si eu ca Metanoia, fii binecuvantat!
Vechi 01.10.2009, 02:25:35
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de metanoia2 Vezi mesajul
Un mare Sfant spune (am citit asta de ani buni deci nu pot sa iti spun exact cine) ca daca diavolul s-ar pocai de raul pe care l-a facut Bunul Dumnezeu l-ar ierta. Spune ca a cerut diavolului sa stea trei ani cu fata la rasarit si sa strige "Doamne miluieste" si il va ierta, dar diavolul L-a refuzat pentru ca nu a vrut sa se smereasca.
Mi-as fi dorit sa te trimit direct la carte dar nu reusesc sa imi aduc aminte unde am citit.
Domnul sa te binecuvanteze!
In scrierile Sf. Antonie cel Mare ai citit pilda aceea
http://www.crestinortodox.ro/vietile...tonie-cel-mare

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 09:07:06
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Implicit

Domnul sa te binecuvanteza, Maria!
Vechi 01.10.2009, 09:22:30
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ce ti se pare asa ciudat? Tu daca afli ca nu e bine ce faci, ca iti face rau ceva, nu incetezi a mai face lucrul acela?
:)
Vorbeam de cei doi tilhari de pe cruce, care sarmanii normal ca nu au mai tilharit, erau tinuti in loc de treburi mai importante. Acum am aflat ca defapt numai unul a ajuns in rai, si nu pentru ca celalalt nu s-a pocait (pentru ca amindoi erau constienti ca au gresit, nu rezulta altceva), doar ca numai unul a crezut ca Hristos era fiul lui Dzeu. Desigur, urmeaza toate infloriturile (interpretarea pozitiva cum ii spun eu), pentru ca amanuntele nu sint descrise decit in Luca si nu sint confirmate de celelalte scripturi.
Reply With Quote
Vechi 01.10.2009, 09:30:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Topcat, ti-am spus eu ca tu esti pe pozitia lui Socrate, te crezi mai destept tocmai fiindca stii ca nu stii nimic, iar ceilalti fiindca nu stiu ca nu stiu nimic :). Sau oi fi ca Diogene, care se tot plimba cu butoiul dupa el in cautarea unui om? Sa nu te superi, ia aceste comparatii ca pe o gluma, tocmai pentru ca am simtit in acest mesaj un ton foarte plictisit, gen lasa-ma odata in pace cu prostiile astea in care nu cred! si am vrut sa te inveselesc putin. ma ierti ca te-am suparat.
Cum sa ma superi :)
Citat:
Cum spui tu ca omul a fost creat prost?! Tocmai tu... Omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, dar se vede treaba ca sub influenta pacatului, ajunge animal, maimuta, daca vrei... Dumnezeu nu iti cere decat atat de putin si iti ofera tot, insa nu e un imens papagal rosu, ca sa il vada toti! asta e frumusetea vietii, de a-l cauta si de a-l descoperi pe Dumnezeu! cauta, cauta!!! si ma ierti ca nu am raspuns cum ai fi vrut. sunt si oameni care ti-ar putea raspunde la orice intrebare, dar nu cred ca se afla pe acest forum, tu cauta-i, daca vrei! Inchei si eu ca Metanoia, fii binecuvantat!
Si cine a inventat pacatul? Omul perfect, cumva?
Eu vad frumusetea vietii intr-un cu totul alt fel. De ce trebuie sa imi propun sa il caut pe Dzeu, cind eu fac aceleasi lucruri, fara aceasta ipoteza inutila si redundanta?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oastea Domnului - tendinta centrifuga? ar14rai Secte si culte 69 05.02.2013 12:18:29