Citat:
În prealabil postat de andreicozia
In electronica tehnologia intradevar va mai avansa insa in ingineria mecanica deja se cam invirte in jurul cozii deoarece poti miniaturiza sau cosmetiza un dispozitiv pina la un anumit punct dupa care stagnezi. Eu zic ca ne aflam in acel punt in mecanica. De aceea spuneam ca prea departe nu cred ca o sa ajungem.
Nici pe Luna nu s-a ajuns, ca sa nu mai vorbim despre Marte.
|
Nu mă refeream la tehnicile de miniaturizare (deși, desigur, probabil că nu sîntem departe de stagnarea de care vorbești), cît despre „ne”ajunsul omului pe Lună, asta-i altă discuție (în care nu aș fi de acord cu poziția ta, dar este pe lîngă subiect). Cînd am zis „tehnologia de-acum” m-am referit la potențialul tehnologic distructiv, în general.
Citat:
În prealabil postat de axios
ce crezi tu ca fac manutele alea cu arme in fata unei bombite care, fie vorba intre noi, sunt de cateva zeci de ori mai puternice decat cele de la Hiroshima si Nagasaki?
mainile care se frang in rugaciune macar aduc pace sufleteasca, nadejde si sperante de mantuire. ele au o speranta in viata vesnica. au ceva, au alternativa, spre deosebire de cele indiferente sau agnostice. au rostul lor... da tu nu ai de unde sa stii... o sa cresti mare si o sa afli...
|
Recunosc, a fost o formulare nefericită. Nu mă refeream literal la mîinile-de-pe-arme, ci la ideea de a face în mod concret ceva: negocieri, conferințe, planificare, evacuare, spitale, chiar și coordonare de trupe ș.a.m.d.
Și desigur că „bomba nucleară” e scenariul cel mai dur, în care tot ce am enumerat mai sus este pentru zona de impact inaplicabil. Din nou, afirmația mea era una generală (atît din punctul de vedere al acțiunii, cît și din punct de vedere politic și geografic).
Citat:
În prealabil postat de axios
eu te inteleg. pe unde esti tu am umblat si eu candva. e bine ca esti pe aici pentru ca atunci cand te va lovi "soarta" (cum i-ai spune tu) ai sa incerci sa intelegi ce ti se intampla, si ai sa-ti aduci aminte de multe lucruri spuse prin zona. si uite-asa o sa ai si tu revelatii.
|
axios, cobești. M-ar deranja dacă aș avea vreo superstiție, însă nu am. Și nici în „soartă” (în sensul de predestinare, de apucare a unui drum inevitabil etc.) nu cred. Iar revelații am foarte des, dar nu țin de misticism.