![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru Bastet.
Inima din minte, la ea ma refeream. Sa zicem ca e sediul sentimentelor, desi pentru mine ea cuprinde centrul mintii (nu in sens psihic, ci crestin), deci implicit constiinta. Bastet: "Nu sînt de acord cu implicația indirectă pe care o faci, anume că prin rațiune nu poți ajunge la vreo perspectivă optimistă. Dimpotrivă. Dovadă... toți oamenii care nu cred în supranatural, dar se simt foarte la locul lor și foarte motivați în ce-or întreprinde ei, în acest univers bizar." ----- Da, poate fi optimism, dar atunci trebuie sa faci ca evreul la piata: mai lasa tu, mai dau eu, asa ca sa nu fie nici pe-a ta, nici pe-a mea. Adica mai lasa ratiunea, mai pune inima, si da, atunci iese ceea ce ai zis. Dar daca mergi pe ratiune pura (vorba lui Kant) si pana la capat... Chestia cu curcubeul mi-a placut extraordinar. Mi-a adus aminte ca-mi place sa privesc cerul noaptea si-mi spuneam de fiecare data cu emotie: Oare de ce eu, firul de nisip, ma uit la stele si galaxii si stiu ca ele exista si ele (imensele stelele, nu eventuale fiinte), nenumaratele, nu stiu ca eu exist, dar ma lumineaza.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
Tags |
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|