![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai frate Ghemis fratia ta ar trebui sa stii ca pe la primele Sfinte Sinoade nu prea exista cartea Apocalipsei in canonul Noului Testament.
Acum Sfantul Ioan Teologul a trait pana prin jurul anului 100. Ca a fost si nu s-a dat tocmai ca se stia modul absurd in care lumea va incepe sa o interpreteze.Parintele Cleopa zice ca nu e voie sa citesti din cartea Apocalipsei. Uita-ti-va la canonul Noului Testament de era inainte. La cartea apocalipsei nu e descrisa distrugerea lumii de Dumnezeu ci sunt metafore duhovnicesti pe care numai marii Sfinti traitori le pot intelege si se cuvine crestinului sa citeasca de exemplu talcuirea Sfantului Andrei al neocezareii la Apocalipsa nu sa o interpreteze el absurd. Dimpotriva lumea nu va fi distrusa de Dumnezeu ci va fi adusa la starea de era inainte de caderea lui Adam la a doua venire a lui Dumnezeu Iisus Hristos. Ca zice Sfantul Apostol Pavel ca toata faptura suspina asteptand eliberarea de sub stricaciunea pacatului. "Că noi, cei ce suntem în cortul acesta, suspinăm îngreuiați, de vreme ce dorim să nu ne scoatem haina noastră, ci să ne îmbrăcăm cu cealaltă pe deasupra, ca ceea ce este muritor să fie înghițit de viață. " Iata ca nu zice Sfantul Apostol ca trupul e rau si ne desparte de Dumnezeu ci dimpotriva ca e bun si se transforma in trup Sfant precum vedem la Sfintii care au Sfinte Moaste. Si iar zice: "19.Pentru că făptura așteaptă cu nerăbdare descoperirea fiilor lui Dumnezeu. 20. Căci făptura a fost supusă deșertăciunii - nu din voia ei, ci din cauza aceluia care a supus-o - cu nădejde, 21.Pentru că și făptura însăși se va izbăvi din robia stricăciunii, ca să fie părtașă la libertatea măririi fiilor lui Dumnezeu. 22.Căci știm că toată făptura împreună suspină și împreună are dureri până acum." Din robia stricaciuni adica a pacatului. Cartea Apocalipsei s-a dat la citire abia dupa ce in Crez s-a zis: "Cred intr-unul Dumnezeu facatorul cerului si al pamantului al tuturor celor vazute si nevazute" care s-a pus tocmai pentru a demasca erezia gnostica de zicea ca lumea vazuta e creata de un dumnezeu rau,aratand ca erezia cea mai periculoasa pentru mantuire,cea mai grea otrava sufleteasca de pagubeste cel mai mult sufletul omului din toate otravurile sufletesti (ereziile) e gnosticismul. Ca zice Dumnezeu Iisus Hristos Sfantului Apostol Petru: "Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate." Last edited by mihailt; 22.10.2009 at 10:24:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa ma fi inselat in privinta ta?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca se va dovedi ca exista Dzeu, nu va insemna ca am sa fiu de acord cu ce face sau pretinde ca noi sa facem. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Printre altele s-a vorbit si despre iad si despre vesnicia chinurilor. In mod interesant, nu a pomenit nimic despre focul vesnic si despre viermii neadormiti, ci numai despre singuratatea vesnica a celor care se autocondamna la o stare de departare fara de Dumnezeu si fata de creaturi. Mai spunea ca in bunatatea Lui, Dumnezeu incearca la Judecata sa ne salveze de la iad in masura in care noi suntem capabili de dragoste, de viata vesnica asa cum o vrea El. Ne-a amintit de intalnirea Lui Hristos cu posedatul din Gherghes, cand ingerii cazuti Il rugau sa nu-i trimita la adanc, in iad. Pentru ca iadul inseamna un loc pustiu al singuratatii unde ingerii cazuti nu voiau sa fie izolati mai inainte de vreme. Cum zicea parintele, orice fiinta tinde catre un fel de comuniune, in bine sau in rau, chiar si ei agatandu-se de noi, de porci, de orice faptura, in loc sa se duca in imparatia intunericului, loc al urii si al singuratatii egoiste. Astazi am sfintit apartamentul si n-am fost pe faza sa-l intreb si pe parintele care a venit de foc si viermi. E vorba de un parinte care are 10 ani de Grecia si care pregateste doctoratul acolo printre altele. O sa-l intreb oricum intr-o zi asta si mai mult ca sigur nu va subscrie la parerile tale hazlii despre iad. :)
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu iubeste pe cei ce se apropie de El iar de ceilalti, pe masura ce ei avanseaza cu viata lor de nepasare, se scârbeste si în cele din urma îi leapada. Vesnicia fericita, ca si existenta de acum, nu sunt fenomene independente ci ele sunt rezultatul unei permanente lucrari a lui Dumnezeu. Daca El ar înceta aceasta lucrare totul ar cadea în inexistenta.
Deci nu numai împatimirea si închiderea în propriul univers genereaza iadul ci si tradarea lui Dumnezeu, fiindca nimic bun nu vine de la sine ci cum spune Scriptura toata darea cea buna si tot darul desavarsit de sus este, pogorându-se de la Parintele luminilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
24. Altă pildă le-a pus lor înainte, zicând: Asemenea este împărăția cerurilor omului care a semănat sămânță bună în țarina sa. 25. Dar pe când oamenii dormeau, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină printre grâu și s-a dus. 26. Iar dacă a crescut paiul și a făcut rod, atunci s-a arătat și neghina. 27. Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânță bună în țarina ta? De unde dar are neghină? 28. Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaș a făcut aceasta. Slugile i-au zis: Voiești deci să ne ducem și s-o plivim? 29. El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeți odată cu ea și grâul. 30. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea. 36. După aceea, lăsând mulțimile, a venit în casă, iar ucenicii Lui s-au apropiat de El, zicând: Lămurește-ne nouă pilda cu neghina din țarină. 37. El, răspunzând, le-a zis: Cel ce seamănă sămânța cea bună este Fiul Omului. 38. Țarina este lumea; sămânța cea bună sunt fiii împărăției; iar neghina sunt fiii celui rău. 39. Dușmanul care a semănat-o este diavolul; secerișul este sfârșitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii. 40. Și, după cum se alege neghina și se arde în foc, așa va fi la sfârșitul veacului. 41. Trimite-va Fiul Omului pe îngerii Săi, vor culege din împărăția Lui toate smintelile și pe cei ce fac fărădelegea, 42. Și-i vor arunca pe ei în cuptorul cu foc; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților. 43. Atunci cei drepți vor străluci ca soarele în împărăția Tatălui lor. Cel ce are urechi de auzit să audă. Daca cautam in cartea apocalipsei vom vedea ca se potriveste cu ceea ce a zis Mantuitorul Iisus Hristos.Sa nu amestecam lucrurile,la a -doua venire a Mantuitorului se vor intampla toate astea,iar faptura stricacioasa (de care pomenesti,neghina) va fi plivita si aruncata in focul cel vesnic, daca la momentul venirii va fi gasita in starea aceasta(stricacioasa si nepocaita).Sa nu crezi dumneata ca Dumnezeu va schimba in acel moment toata faptura stricacioasa ci doar cea care are un raport de pocainta cu Dumnezeu,a stat in continua priveghere si statornicie in credinta, asteptand acel moment al Venirii.Deci sa nu ne apucam noi sa interpretam textele sf.Apostol Pavel,si contextul in care au fost zise acestea.Dumnezeu sa ne ajute pe toti! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Matei cap.5,vs.27-30 27. Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu săvârșești adulter". 28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui. 29. Iar dacă ochiul tău cel drept te smintește pe tine, scoate-l și aruncă-l de la tine, căci mai de folos îți este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul să fie aruncat în gheenă. 30. Și dacă mâna ta cea dreaptă te smintește pe tine, taie-o și o aruncă de la tine, căci mai de folos îți este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul tău să fie aruncat în gheenă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
aici gasesti si marturii mai noi despre iad,unele chiar hazlii asa cum le numesti tu |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Du-te si vorbeste pe subiectul asta cu oricare profesor de la orice Facultate de Teologie Ortodoxa. Forumistii isi dau si ei cu parerea, treaba lor...
|
||||
|
||||
![]()
Ma iertati ca ma bag si eu in aceasta discutie... eu nu stiu cum este iadul, pentru ca nu am fost acolo si sper nici sa nu ajung
![]() ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 16:49:09 |
Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 17:08:08 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|