![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mateitii nu sint eretici, ci numai schismatici. Ei sint doar despartiti de Biserica (in sensul ca nu sint in comuniune cu noi) si oricind impacarea poate veni usor pentru ca n-au nimic de renuntat din invatatura lor, poate doar sa mai puna ceva ikonomie la modul in care aplica canoanele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu spun despre canoane ca sint foarte stricte. Ele sint asa cum le-au lasat Sfintii Parinti inspirati de Duhul Sfint. Unii le aplica cu mai multa ikonomie decit altii, dar nici unii nu le incalca, nici abroga sau interpreteaza in “duh”, asa cum fac ecumenistii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu privire la Sigilionul din 1756, cuvintul calendar apare chiar in titlu: "Chiril, prin Harul lui Dumnezeu Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Roma si Patriarh Ecumenic Datorita noilor abominatii create de papistasi cu privire la chestiunea schimbarii Pastelui si Calendarului nostru:” Si iata “binecuvintarile” pentru cel ce indrazneste sa schimbe calendarul care sa-i ajunga chiar si dupa moarte: “…. if he is a hierarch or a faithful one, to be removed from God, dammed, and after death not to rot but to dwell in eternal torment. Let stone and iron scatter and decay - they never and by no means. Let them inherit Giza's leprosy and Judas's hanging; let them dwell on earth like Cain, moaning and shivering; and let the wrath of God be on their heads and their share be with the traitor Judas and god-fighting Judeans; let the earth open and swallow them, like once Dathan and Abiron; let the Angel of God chase them with a sward in all the days of their lives, and let them succumb to all the damnations of the Patriarch and the Synod under the eternal removal and in torment of eternal fire.” |
|
|||
|
|||
![]()
Mai frate Orthodoxia cand a slujit patriarhul de religie monofizita ( armean) la Sfantul Mormant Dumnezeu nu a pogorat Sfanta Lumina,la fel cand au slujit arhiereii catolicii pe acolo,si atunci cruciatii au adus inapoi pe ierarhii si preotii ortodocsi.Cand a rugat patriarhul ortodox pe Dumnezeu sa pogoare Sfanta Lumina Dumnezeu a pogorat-o.
Eu nu prea stiu ce hotarari s-au luat cu privire la calendar dar stiu ca nu s-a luat vreo hotarare cu privire la calendar la vreun Sfant Sinod Ecumenic din cele sapte. Mai apoi cum a aratat parintele Cleopa acum in Bisericile Ortodoxe Canonice care folosesc calendarul indreptat nu se foloseste calendarul catolic ci calendarul ortodox indreptat,care nu a fost anatemizat la niciun Sfant Sinod pan-ortodox. Chiar daca s-ar praznui Pastele cu Pascalia indreptata (cum se face in BO Finlandeza,BO canonica in comuniune liturgica cu toate Bisericile Ortodoxe canonice) tot nu s-ar incalca canoanele de la Sfintele Sinoade Ecumenice ca in cazul in care pica praznuirea Pastelui crestin deodata cu pastele evreilor atunci s-ar amana praznuirea Pastelui ortodox cu o saptamana. Si Sfintii Parinti au indreptat o data data echinochtiului de primavara cum se poate vedea tot la parintele Cleopa si se poate verifica si cu acte. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista reforme si reforme, calendarul nu mi se pare o chestie dogmatica sau de credinta. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca imi amintesc eu bine a fost candva demult o schisma in care au fost Sfinti in ambele tabere. Parca a studitilor? Nu mai retin, stii tu cumva? Si BOSV are pe Sfantul Glicherie, despre care unii spun ca s-ar fi grabit sa-l canonizeze, etc. Eu nu ma pronunt, dar mi-au dat si mie o punguta cu vata cu mir, care insa nu miroase absolut deloc. Dar absolut deloc. Asta spre deosebire de niste mir de la Sf. Dimitrie care mirosea minunat si la mult timp dupa. Nu stiu daca ce mi-au dat cei din BOSV e de la Sf. Glicherie al lor sau nu, si nici daca Glicherie e cu adevarat sfant. Poate este, poate nu, nu am eu de unde sti. Bogdan. Last edited by BogdanF2; 04.11.2009 at 17:18:00. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|