Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.11.2009, 17:12:39
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Versiunea in engleza a Sigilionului de la 1583 pastreaza probabil chiar cuvintul grecesc: menologion. Daca s-ar fi tradus gresit sint convins ca s-ar fi gasit multi ecumenisti bine cunoscatori de greaca care sa jubileze. Singurele comentarii, subtiri si penibile dealtfel, sustin ca toate conditiile trebuie indeplinite pentru ca anatema sa se aplice.

Cu privire la Sigilionul din 1756, cuvintul calendar apare chiar in titlu:

"Chiril, prin Harul lui Dumnezeu Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Roma si Patriarh Ecumenic

Datorita noilor abominatii create de papistasi cu privire la chestiunea schimbarii Pastelui si Calendarului nostru:”

Si iata “binecuvintarile” pentru cel ce indrazneste sa schimbe calendarul care sa-i ajunga chiar si dupa moarte:

“…. if he is a hierarch or a faithful one, to be removed from God, dammed, and after death not to rot but to dwell in eternal torment. Let stone and iron scatter and decay - they never and by no means. Let them inherit Giza's leprosy and Judas's hanging; let them dwell on earth like Cain, moaning and shivering; and let the wrath of God be on their heads and their share be with the traitor Judas and god-fighting Judeans; let the earth open and swallow them, like once Dathan and Abiron; let the Angel of God chase them with a sward in all the days of their lives, and let them succumb to all the damnations of the Patriarch and the Synod under the eternal removal and in torment of eternal fire.”
Bine, o fi zis Patriarhul asta, dar Patriarhul nu e Sinod Ecumenic. Mai poate gresi si el, nu?
Vechi 04.11.2009, 17:14:50
Senior Member

Implicit

Citat:
Iosif Isihastul este cu adevarat un sfint, dar articolul de pe razbointrucuvint este o mare porcarie. Acolo se fac trimiteri la mai multi Iosifi care n-au nici o legatura cu sfintul. Patriarhia Ecumenica nu l-a canonizat insa si motivul cred ca-i clar pentru toti cei ce stiu ca zelotii nu l-au comemorat niciodata pe patriarhul ecumenic.
Tin sa te contrazic, acolo e vorba chiar de (Sfantul) Iosif Isihastul, zis si Iosif al Pesterei sau Iosif Pestereanul.

Iar Pr. Efrem Filoteitul a fost ucenic al sau, si are moaste ale sale in Arizona unde sta acum, la Manastirea Sf. Antonie (l-am vazut personal in 2007).

Bogdan.
Vechi 04.11.2009, 18:56:38
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Deci de circa juma' de mileniu Biserica Ortodoxa a gresit...

De ce cand nu ne convine ceva, cautam portite si incercam sa minimalizam cuvintele Patriarhilor si a Sfintelor Sinoade? Ma refer la aceste anateme si blesteme impotriva calendarului gregorian...
Vechi 04.11.2009, 19:27:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Deci de circa juma' de mileniu Biserica Ortodoxa a gresit...

De ce cand nu ne convine ceva, cautam portite si incercam sa minimalizam cuvintele Patriarhilor si a Sfintelor Sinoade? Ma refer la aceste anateme si blesteme impotriva calendarului gregorian...
Nu, nu le minimalizam, dar nici nu le exageram. Nici nu confundam un Patriarh sau un Sinod local/regional, cu un "papa infailibil" sau cu un Sinod Ecumenic.

Uite ce am gasit azi: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4843, de la Sf. Ioan Gura de Aur.

Bogdan.
Vechi 05.11.2009, 00:19:23
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

"Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre.”
Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Stiam citatul, dar oare asta nu se refera doar la Pascalie?
Vezi mai sus: “sa schimbam sau sa reformam calendarul iulian”…
Vechi 05.11.2009, 00:23:14
Banned

Implicit

Citat:
Da, si cand s-au intamplat astea Sfanta Lumina nu a coborat la ereticii din biserica, ci a venit la ortodocsii de afara. Si acum este coloana arsa afara din care a venit Sfanta Lumina atunci cu armenii.
Asa este. Iar in vremea cruciatilor n-a mai venit deloc si in 1099 (daca nu ma insel in privinta anului) au avut loc revolte in Ierusalim din cauza asta. Totusi, nu vad prin ce contrazice ceea ce am spus: Lumina Sfinta nu confirma validitatea tainelor in bisericile ecumeniste si nici nu vine din cauza ca ati fi voi buni, ci pentru ca nu sinteti inca asa de rai ca ceialalti.
Vechi 05.11.2009, 00:26:42
Banned

Implicit

Citat:
Tin sa te contrazic, acolo e vorba chiar de (Sfantul) Iosif Isihastul, zis si Iosif al Pesterei sau Iosif Pestereanul.

Iar Pr. Efrem Filoteitul a fost ucenic al sau, si are moaste ale sale in Arizona unde sta acum, la Manastirea Sf. Antonie (l-am vazut personal in 2007).
Cele puse in razbointrucuvint nu apartin lui Iosif Isihastul sau Efrem Filoteitul, ci unui “staret” Iosif si lui Efrem Katunakiotul. Citeste atent si o sa-mi dai dreptate. Articolul de-acolo e o varza si nu sint tocmai sigur ca nu a fost facut intetionat asa.
Vechi 05.11.2009, 00:32:12
Banned

Implicit

Citat:
...Si BOSV are pe Sfantul Glicherie, despre care unii spun ca s-ar fi grabit sa-l canonizeze, etc. Eu nu ma pronunt, dar mi-au dat si mie o punguta cu vata cu mir, care insa nu miroase absolut deloc. Dar absolut deloc. Asta spre deosebire de niste mir de la Sf. Dimitrie care mirosea minunat si la mult timp dupa. Nu stiu daca ce mi-au dat cei din BOSV e de la Sf. Glicherie al lor sau nu, si nici daca Glicherie e cu adevarat sfant. Poate este, poate nu, nu am eu de unde sti.
Nu cred ca prezenta mirosului placut este neaparat definitorie pentru sfintenie. Cind l-au dezgropat pe Sf. Filaret dupa 13 ani de la moarte, trupul, imbracamintea, Sf. Scriptura erau toate intregi dar nici un fel de miros (nici rau, nici bun) nu s-a facut simtit. Pe de alta parte, cind l-au dezgropat pe Ips Chrysostom de Florina i-au gasit numai oasele, dar au dat miros placut pentru mai multe zile.
Vechi 05.11.2009, 00:39:45
Banned

Implicit

Cu privire la Sigilionul din 1756, cuvintul calendar apare chiar in titlu:

"Chiril, prin Harul lui Dumnezeu Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Roma si Patriarh Ecumenic

Datorita noilor abominatii create de papistasi cu privire la chestiunea schimbarii Pastelui si Calendarului nostru:”

Si iata “binecuvintarile” pentru cel ce indrazneste sa schimbe calendarul care sa-i ajunga chiar si dupa moarte:

“…. if he is a hierarch or a faithful one, to be removed from God, dammed, and after death not to rot but to dwell in eternal torment. Let stone and iron scatter and decay - they never and by no means. Let them inherit Giza's leprosy and Judas's hanging; let them dwell on earth like Cain, moaning and shivering; and let the wrath of God be on their heads and their share be with the traitor Judas and god-fighting Judeans; let the earth open and swallow them, like once Dathan and Abiron; let the Angel of God chase them with a sward in all the days of their lives, and let them succumb to all the damnations of the Patriarch and the Synod under the eternal removal and in torment of eternal fire.”
Citat:
Bine, o fi zis Patriarhul asta, dar Patriarhul nu e Sinod Ecumenic. Mai poate gresi si el, nu?
Imi pare rau, dar ma vad nevoit sa te supar iarasi. Nu e vorba de blestemele aruncate de un patriarh oarecare, ci reprezinta decizia consiliului pan-ortodox tinut la Constantinopol la 1755-56 si prezidat de Chiril al V-lea, Patriarh Ecumenic. La consiliu au mai participat Matei - Patriarh al Alexandriei, ParteniePatriarh al Ierusalimului si episcopi reprezentind celelalte patriarhate. S-au luat decizii privind obligativitatea botezului pentru convertitii din Vest la Ortodoxie si anatemizarea tuturor celor care indraznesc sa schimbe calendarul. Documentele consiliului au fost semnate mai tirziu si de catre Silvestru, Patriarhul Antiohiei.

Dupa cum am mai spus, exista 5 (CINCI) astfel de decizii ale unor consilii pan-ortodoxe de-a lungul timpului, de la 1583 la 1848. Lor li se adauga hotaririle sinoadelor locale intre 1900 si 1920.
Vechi 05.11.2009, 10:23:52
Senior Member

Implicit

Citat:
"Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre.”

Vezi mai sus: “sa schimbam sau sa reformam calendarul iulian”…
Nu stiu cat e de bine sa interpretezi 100% literal fiecare cuvintel. Uite si in Biblie, la "Invierea fiicei lui Iair", cand a venit Iair la Iisus, in Evanghelia lui Matei scrie:

"Vino ca fiica mea a murit, dar punand Tu mana pe ea, va trai".

Iar la Marcu si Luca scrie:

"Vino ca fiica mea e pe moarte. Si ducandu-se, a venit cineva si i-a spus: Nu mai supara pe Invatatorul, fiica ta a murit."

Nu, nu e nici o greseala in Sf. Scriptura. Probabil Iair i-a spus de 2 ori lui Iisus sa vina, odata cand fata era pe moarte, si a doua oara dupa ce murise, iar Sf. Matei relateaza cand i-a zia a doua oara, iar Sf. Marcu si Luca cand i-a zis prima oara.

Bogdan.

Last edited by BogdanF2; 05.11.2009 at 10:48:25.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00