Citat:
În prealabil postat de topcat
Sint curios ce ati face daca ati accepta ca nu exista Dzeu: ati incepe sa va comportati altfel, ati da in cap la oameni, florile nu vi s-ar mai parea frumoase, nu v-ati mai iubi partenerul sau copilul, nu ati mai admira un cer senin sau unul noros?
|
Daca nu ar exista Dumnezeu, fiecare ar face ce vrea.
Cum spunea Dostoievski, totul ar fi permis! Cand am citit Fratii Karamazov eram necredincioasa si fraza aceea m-a uimit si m-am gandit la ea si .. nu am inteles-o! Nici tu nu intelegi!
Si cand am inteles ce a spus Dostoievski (deja credeam in Iisus) am priceput si ca el este cel mai profund scriitor crestin pe care l-am citit (ma refer la scrieri laice).
Daca Dumnezeu nu ar exista (in sensul ca noi l-am ucide in constiinta noastra, asa cum a facut Nietzsche), atunci am defini noi binele si raul dupa propria noastra masura! Si am ajunge in situatia in care am nega pana si dreptul la viata (ceea ce se intampla azi: avorturi, reducerea populatiei planetei prin.. diverse metode).
Si nu, nu ne-am iubi partenerul sau copilul in lipsa lui Dumnezeu! Parerea mea. Ca am vedea in ei doar o metoda de satisfacere a propriilor dorinte egoiste (vezi cat de multe casatorii esueaza! Daca ar fi posibil, cred ca multi parinti s-ar dezice si de rolul de parinte). Ca sa nu mai vorbim de homosexualitate si pedofilie. Vor ajunge "normalitate".
Cu adevarat, orice este posibil fara Dumnezeu. Cine trage limita dintre bine si rau? Noi?