Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2009, 22:35:21
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Localizarea sufletului in inima mi se pare cam prea indrazneata. Nu am gasit argumente patristice pentru o asemenea afirmatie. Poti sa ne recomanzi niste autori?
Ca sa nu zic aberanta .
Nu stiu de ce in secolul XXI dam la o parte ce ne invata stiinta si folosim carti despre spiritualitate pentru concluzii semidocte.
Probabil si din cauza credintei ca exista suflet ca entitate separata.
Daca nu am fi inzestrati cu creier ,am percepe noi ca sintem un suflet (pe de-a intregul)?
Inima este folosita simbolic ca centru al afectivitatii ,ca loc unde se cuibareste dragostea
in timp ce ratiunea spunem ca o avem in creier.
Se face o legatura in felul nostru de exprimare cind unim inima cu creierul ,altfel s-ar ajunge la extreme care ne pot afecta .
Inima alege dragostea chiar daca e pentru ceva bun sau rau ,pe cind ratiunea rece ne ajuta sa alegem cele doua cai.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 22:55:23
JohndaRuss JohndaRuss is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Ca sa nu zic aberanta .
Nu stiu de ce in secolul XXI dam la o parte ce ne invata stiinta si folosim carti despre spiritualitate pentru concluzii semidocte.
Daca nu am fi inzestrati cu creier ,am percepe noi ca sintem un suflet (pe de-a intregul)?
Inima este folosita simbolic ca centru al afectivitatii ,ca loc unde se cuibareste dragostea
Se face o legatura in felul nostru de exprimare cind unim inima cu creierul ,altfel s-ar ajunge la extreme care ne pot afecta .
Inima alege dragostea chiar daca e pentru ceva bun sau rau ,pe cind ratiunea rece ne ajuta sa alegem cele doua cai.
Dacă esti atat de ancorat in stiinta inseamna ca negi si Biblia pentru că, ultima data cand am verificat, sunt multe lucruri din Biblie pe care stiinta le contrazice și in acest caz ma intreb care e rolul tau pe un forum crestin ortodox.
Vechi 16.11.2009, 23:08:04
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JohndaRuss Vezi mesajul
Dacă esti atat de ancorat in stiinta inseamna ca negi si Biblia pentru că, ultima data cand am verificat, sunt multe lucruri din Biblie pe care stiinta le contrazice și in acest caz ma intreb care e rolul tau pe un forum crestin ortodox.
Una ,doua cind vorbesti de stiinta ,gata, negi Biblia.
Biblia ne-a fost data in scop spiritual spre a ne intoarce spre Dumnezeu .
Cei care o folosesc in stiinte exacte vor ajunge si prin drumuri infundate.
Asa ca prefer sa fiu mai precaut.
Pentru cautarea stiintifica Dumnezeu care a creat totul, ne trimite la ce ne inconjoara ca sa intelegem frumusetea lucrurilor create de El si sa le descoperim acolo ,nu in Biblie.
Nu uita ca Biblia e scrisa de oameni si nu va putea niciodata sa ne spuna absolut tot despre voia Domnului. In ea gasim tot ce ne trebuie pentru a -L descoperi pe Hristos ca sa fim mintuiti prin El si numai prin El.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2009, 10:40:42
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Ca sa nu zic aberanta .
aici m-ai pierdut
Vechi 17.11.2009, 22:16:05
Iustin45 Iustin45 is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit

Iata cateva pasaje din Biblie care dovedesc faptul ca atat evreii cat si crestinii aveau grija de sufletul celui trecut in lumea cealalta:

38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El.
(Luca 20,38)

14. Și aceasta este încrederea pe care o avem către El, că, dacă cerem ceva după voința Lui, El ne ascultă.
15. Și dacă știm că El ne ascultă ceea ce Îi cerem, știm că dobândim cererile pe care I le-am cerut.
16. Dacă vede cineva pe fratele său păcătuind - păcat nu de moarte - să se roage, și Dumnezeu va da viață acelui frate, anume celor ce nu păcătuiesc de moarte. Este și păcat de moarte; nu zic să se roage pentru acela. I Ioan 5

35. Dărnicia ta să atingă pe toți cei în viată și chiar morților fă-le parte de dărnicia ta. (IIsus Sirah 7

20. Și a zis Noemina către nora sa: "Binecuvântat este el de Domnul, Care n-a lipsit de mila Sa nici pe cei vii, nici pe cei morți!" (Rut 2

17. Fii darnic cu pâinea și cu vinul tău la mormântul celor drepți, dar păcătoșilor să nu dai! (Tobit 4

43. Și strângând bani după numărul bărbaților care erau cu el, două mii de drahme de argint a trimis în Ierusalim, să se aducă jertfă pentru păcat. Foarte bun și cuvios lucru pentru socotința învierii morților!
44. Că de n-ar fi avut nădejde că vor învia cei care mai înainte au căzut, deșert și de râs lucru ar fi a se ruga pentru cei morți.
45. Și a văzut că celor care cu bună cucernicie au adormit, foarte bun dar le este pus.
46. Drept aceea, sfânt și cucernic gând a fost, că a adus jertfă de curăție pentru cei morți, ca să se slobozească de păcat. (II Macabei 12
Edit/Delete Message Reply With Quote
Reply With Quote
Vechi 17.11.2009, 22:47:38
topcat
Guest

Implicit

Si care e dovada de care zici?
Reply With Quote
Vechi 17.11.2009, 23:26:08
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
aici m-ai pierdut
si eu pe tine
oare cum o sa reusiti sa-l intoarceti la Dumnezeu pe topcat cu asemenea explicatii fortate.
Il inteleg foarte bine ,pt ca de acolo vin si eu.
El inca nu isi da seama ca e ignorant . Probabil crede ca am aparut din hazard .
Oare cum de o functiona ceva asa mult timp intr-un spatiu al hazardului?
Care e sensul aparitiei vietii?
Reply With Quote
Vechi 17.11.2009, 23:27:30
Maranatha
Guest

Implicit

Iustin
ce vrei sa spui cu
38. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El.
(Luca 20,38)

Vii aia sint cu trup sau fara ? idem la morti
Reply With Quote
Vechi 18.11.2009, 09:36:33
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
si eu pe tine
oare cum o sa reusiti sa-l intoarceti la Dumnezeu pe topcat cu asemenea explicatii fortate.
Il inteleg foarte bine ,pt ca de acolo vin si eu.
El inca nu isi da seama ca e ignorant . Probabil crede ca am aparut din hazard .
Oare cum de o functiona ceva asa mult timp intr-un spatiu al hazardului?
Care e sensul aparitiei vietii?
nu cred ca cineva si-a facut un scop, sper eu, de a incerca sa schimbe credinta cuiva, sau necredinta. topcat crede ca a aparut din maimuta, nu din hazard recunosc ca nu stiu ce raspuns sa-ti dau cu spatiul hazardului si cum functioneaza, pentru ca eu traiesc intr-o lume paralela cu a ta, cea in care exista Dumnezeu
Vechi 18.11.2009, 10:22:48
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
Nu uita ca Biblia e scrisa de oameni si nu va putea niciodata sa ne spuna absolut tot despre voia Domnului.
Dar sa nu uitam ca este inspirata Scriptura. Corect, in ea nu se epuizeaza revelatia. Nu pot avea o interpretare "docta" daca nu am o pregatire duhovniceasca. Sa nu uitam ca s-a scris in Duh si nu poate fi interpretata decat in Duhul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un raspuns va rog ! cristian98 Botezul 10 08.01.2013 01:11:14
un răspuns..! myself00 Generalitati 5 16.03.2012 17:17:29
raspuns verona Generalitati 2 23.10.2006 19:44:56
raspuns pompi Vrajitoria 1 06.07.2006 15:20:47