Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.11.2009, 10:32:19
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Identifici din nou gresit fariseii zilelor noastre. Te-am mai rugat o data sa te uiti in propria ograda cu obiectivitate. O sa ai de ce te minuna!
Nu eu identific, ci așa cum am scris, cei ce folosesc argumentul fariseilor se identifică cu ei. Nu eu v-am pus să folosiți argumentele lor false, eu chiar v-am atras atenția să n-o mai faceți.

Citat:
Te-as ruga deasemenea sa eviti ironia, respectiva comparatie "nu este un ghiveci", asta vrei matale sa para. Exista doua legi date oamenilor de Dumnezeu: VT(adresata evreilor prin prooroci) si NT(adresata tuturor neamurilor in mod direct de catre insusi Dumnezeu), ca urmare Legea lui Ohm nu isi are locul aici, poate doar in scrierile profetesei Ellen White!
Ai impresia că ești singurul deținător al simțului umorului?

Citat:
Crestinii ortodocsi tin toate cele 10 porunci, deci si porunca a II - Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine
Aceea nu este porunca a II-a, ci I-a, conform Catehismului Ortodox:

"Porunca intaia este aceasta: “Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamantul Egiptului si din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!” (Ies. 20, 2-3)."

Citat:
dar si porunca a IV-a. Adu-ti aminte de ziua odihnei ca s-o sfintesti.
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea..." (Ieșirea 20,8 versiunea ortodoxă 1914)

Citat:
Ziua odihnei pentru crestini, nu doar pentru cei ortodocsi este duminica
Să fie sănătoși... îsă ziua odihnei pentru Dumnezeu [la Creație], pentru Iisus, pentru apostoli și pentru adventiști este sâmbăta. Dixit.

Citat:
- ziua pe care a sfintit-o Dumnezeu Fiul prin Invierea Sa din morti
Unde scrie că a "sfințit-o"? În Biblie doar de ziua sâmbetei scrie că a sfințit-o.

Citat:
Adventistii tin "cu sfintenie" respectivele obiceiuri in ciuda faptului ca Sf. Apostoli au aratat in Sinodul Apostolic de la Ierusalim din anul 50 ca astfel de practici nu mai sunt valabile.
Unde scrie că în sinodul de la Ierusalim s-a hotărât că practica sâmbetei nu mai este valabilă?

Citat:
Nu e vina adventistilor ca nu au aflat pana acum de acest Sf. Sinod, nu prea aveau cum intrucat au aparut pe la mijlocul secolului 19 in SUA, ca urmare a activitatii "profetului" Miller(din multele profetii nici una implinita, a profetit chiar si sfarsitul lumii care urma sa aibe loc la inceputul sec. 20)
Te crezi maestru al dezinformării, ești doar un simplu dezinformat (dacă ți se pare prea dur termenul mincinos). În afară de greșita interpretare a profeției cu 1844, care sunt celelalte "multe profeții"? Asta cu "începutul sec.20" de unde ai scos-o? Probabil din borcanul cu ghiveci mormono-iehovist...
Vechi 17.11.2009, 10:33:41
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Care este odihna in care nu au intrat evreii?
Odihna spirituală făgăduită de Dumnezeu. Dacă vor ține poruncile Lui.
Neținând poruncile Lui, oricine poate fi lipsit de odihna Lui...
Vechi 17.11.2009, 10:34:26
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Odihna spirituală făgăduită de Dumnezeu. Dacă vor ține poruncile Lui.
Neținând poruncile Lui, oricine poate fi lipsit de odihna Lui...
si care e aceasta odihna spirituala si cand a venit?
Vechi 17.11.2009, 10:46:57
Banned

Implicit

Citat:
si care e aceasta odihna spirituala si cand a venit?
Citește Evrei 4. Însă ai grijă ce ochelari folosești.
Vechi 17.11.2009, 10:53:33
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Citește Evrei 4. Însă ai grijă ce ochelari folosești.
Io te intreb pe tine.Stiu prea bine ce zice Scriptura.Oare de ce eviti un raspuns? :).Hai dute tare.Fugi.

Last edited by Danut7; 17.11.2009 at 10:59:02.
Vechi 17.11.2009, 11:02:37
Banned

Implicit

Citat:
Io te intreb pe tine.Stiu prea bine ce zice Scriptura.Oare de ce eviti un raspuns? :).Hai dute tare.Fugi.
"Dute" (sic) tu încet Festina lente!
Vechi 17.11.2009, 11:03:40
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
"Dute" (sic) tu încet Festina lente!
Pui de drac ca de n-ai stii n-ai avea pacat,dar stii si inca te feresti de adevar.
Vechi 17.11.2009, 11:08:08
Banned

Implicit

Citat:
Pui de drac ca de n-ai stii n-ai avea pacat,dar stii si inca te feresti de adevar.
Frumos limbaj... hotărât lucru: 7 din nick, nu reprezintă anii tăi "de acasă"...

Nimic nou sub soare:

"20.Și mulți dintre ei ziceau: Are demon și este nebun. De ce să-L ascultați?" (Ioan 10)
Vechi 17.11.2009, 21:22:58
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Implicit

Citat:
Nu eu identific, ci așa cum am scris, cei ce folosesc argumentul fariseilor se identifică cu ei. Nu eu v-am pus să folosiți argumentele lor false, eu chiar v-am atras atenția să n-o mai faceți.
Te rog nu mai denatura ce scriu! Legea Veche specifica clar ca in ziua de sambata orice activitate indiferent de natura ei, trebuia incetata. Ca urmare nu erau doar argumentele fariseilor, erau argumentele tuturor evreilor(fariseii reprezentau doar o mica parte din Israel). Credeam ca stii ca evreii in ziua de sambata aveau voie sa faca maxim 1000 de pasi(desi mai gaseau si gasesc subterfugii). Iar Mantuitorul isi continua activitatea si in ziua de sambata: vindeca, propovaduia evanghelia, calatorea intre diferitele asezari.

Citat:
Aceea nu este porunca a II-a, ci I-a, conform Catehismului Ortodox:

"Porunca intaia este aceasta: “Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamantul Egiptului si din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!” (Ies. 20, 2-3)."
Greseala mea. Din graba am copiat(pt a fi cat mai exact din traducerea IPS Anania) a doua parte a poruncii 1(versetul 3 din Ies cap20 in loc de versetul 4)

Citat:
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea..." (Ieșirea 20,8 versiunea ortodoxă 1914)
Porunca de a tine ziua sambetei a fost adresata evreilor prin Moise. Doar evreilor! Pentru crestini ziua odihnei este Duminica!

Citat:
Să fie sănătoși... îsă ziua odihnei pentru Dumnezeu [la Creație], pentru Iisus, pentru apostoli și pentru adventiști este sâmbăta. Dixit.
Unde scrie că a "sfințit-o"? În Biblie doar de ziua sâmbetei scrie că a sfințit-o.
Mi se aburira ochelarii citind ce ai scris. Dumnezeu a randuit sambata ca zi de odihna doar pentru evrei, si asta pana la Inviere. De atunci ziua de odihna este Duminica!

Citat:
Unde scrie că în sinodul de la Ierusalim s-a hotărât că practica sâmbetei nu mai este valabilă?
Iata motivele intrunirii Sinodului(Fapte Cap15, versv5,6 ):

5 Dar unii din eresul fariseilor care devenisera credinciosi(crestini) s-au ridicat zicand ca pe aceia trebuie sa-i taie imprejur si sa le porunceasca a pazi Legea lui Moise.
6 Drept aceea, apostolii si preotii s-au adunat sa cerceteze aceasta pricina

Iata ce zice Petru in cadrul Sinodului(Fapte 15,10):”Asadar, de ce il ispititi voi acum pe Dumnezeu si vreti sa puneti pe grumazul ucenicilor un jug pe care nici parintii nostri si nici noi nu am fost in stare sa-l purtam.”

Iata ce spune Sf. Apostol Iacov in cadrul Sinodului(Fapte 15): Si dupa ce au tacut ei , a raspuns Iacob, zicand: "Barbati frati, ascultati-ma!: Simeon a istorisit cum Dumnezeu inca de la inceput S-a ingrijit sa ia dintre neamuri un popor pentru numele Sau. Si cu aceasta se potrivesc cuvintele profetilor, precum este scris: Dupa aceea Ma voi intoarce si din nou voi cladi cortul cel cazut al lui David, si pe cele daramate ale lui le voi cladi si pe el il voi indrepta, ca sa-l caute pe Domnul ceilalti oameni si toate neamurile asupra carora s-a chemat numele Meu, zice Domnul cel ce a facut acestea. ... De aceea eu zic sa nu-i tulburam pe cei ce dintre pagani se intorc la Dumnezeu.”

Concluzia: practicarea sambetei facand parte din Legea lui Moise nu mai era si nu mai este valabila. Duminica era si este noua zi de odihna pentru crestini.

Iata ce Spune Sf. Apostol Pavel in epistola catre Evrei cu privire la tinerea sambetei ca zi de odihna si la noua zi de odihna(Duminica):

„Prin urmare, pentru ca unora le ramane sa intre intru odihna, iar primii carora li s-a binevestit”(evreilor) ” nu au intrat din pricina nesupunerii lor, Dumnezeu randuieste din nou o zi, astazi dupa atata vreme rostind El prin David, asa cum s-a spus mai inainte: Astazi daca veti auzi glasul Sau, nu va invartosati inimile. Ca daca odihna le-ar fi adus-o Iosua(al lui Navi - cel ce i-a condus pe evrei in pamantul fagaduintei, Moise fiind deja mort)”, atunci Dumnezeu n-ar mai fi vorbit dupa aceea de o alta zi de odihna. Asadar poporului lui Dumnezeu i s-a lasat o alta zi de odihna(duminica).

Asa ca nu va invartosati inimile precum odinioara evreii!

Citat:
Te crezi maestru al dezinformării, ești doar un simplu dezinformat (dacă ți se pare prea dur termenul mincinos).
Te priveai in oglinda cand ai scris textu' de mai sus?

Citat:
În afară de greșita interpretare a profeției cu 1844, care sunt celelalte "multe profeții"? Asta cu "începutul sec.20" de unde ai scos-o? Probabil din borcanul cu ghiveci mormono-iehovist...
Pe langa "profetia" din 1844(pe care v-ati chinuit din greu sa o retusati) iata cateva dintre perlele profetesei:

Intr-o conferinta in 1856 "profetesa" afirma:
Mi s-a arătat adunarea celor prezenți la conferință. Îngerul mi-a spus: "Unii vor deveni hrană pentru viermi, unii vor trece prin cele șapte plăgi iar unii vor rămâne în viață pe pământ pentru a fi răpiți la venirea lui Iisus. "
Au trecut 150 de ani, toti participantii la conferinta au decedat, nici unul nefiind martor la venirea lui Iisus.

Pe 27 iunie 1850, doamna White a scris că au rămas numai câteva luni pentru ca poporul să se pregătească:

"Îngerul meu însoțitor mi-a spus 'vremea aproape s-a dus. Pregătiți-vă, fiți gata, pregătiți-vă.' . . . acum aproape că s-a dus vremea . . și ceea ce noi am învățat timp de ani de zile, ei trebuie să învețe în câteva luni." (Scrieri timpurii, p. 64-67).

Prin Septembrie 1850, doamna White dădea avertismentul că timpul lui Iisus în Locul Preasfânt aproape se scursese:

"Am văzut că vremea lui Iisus în Locul Preasfânt aproape s-a scurs și nu mai durează mult... Vremea pecetluirii e foarte scurtă și se va sfârși în curând."—Experiență și viziuni, p. 46-47.

Soțul ei James pretindea că plecarea poporului lui Dumnezeu din Babilon (Apoc. 18:4) avusese deja loc:

"Babilonul, biserica nominală, a căzut. Poporul lui Dumnezeu a ieșit din ea. Acum este ‚sinagoga lui Satan' (Apoc.3:9). 'Un locaș a dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate și urâte” ." (Present Truth, Aprilie, 1850)
Vechi 17.11.2009, 21:27:52
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Implicit

Citat:
Frumos limbaj... hotărât lucru: 7 din nick, nu reprezintă anii tăi "de acasă"...
Sa intelegem deci din expunerea ta ca nici Sf. Ioan Botezatorul si nici Mantuitorul Iisus nu aveau cei 7 ani "de acasa" numindu-i pe evreii indaratnici "pui de naparci"?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12