Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2009, 01:13:21
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de beliver Vezi mesajul
Daca nu ma insel parintele Arsenie Papacioc spunea ca a venit la el un osan sa se spovedeasca si spunea ca de 35 de ani traia cu sotia lui care se pocaise dupa casatorie.Parintele a spus ca asta inseamna mucenicie sa ramai in credinta ta langa un pocait.Eu cred ce spune el si mai cred ca o mama are rabdare si cu copiii si ca trebuie sa aiba rabdare si cu sotul ca si un copil mai mare.E incredibil ce se intampla,dar,sa ai credinta inseamna ca daca te rogi,sigura fiind ca Dumnezeu iti va asculta rugaciunile.Fa uz de toate armele credintei noastre,dar cu iubire.Nu trebuie sa asculti sfatul meu decat daca crezi ca este bun,dar eu cred ca cu cat el se va inversuna in credinta lui cu atat tu te vei putea ruga mai din suflet,cu durere lui Dumnezeu.Spovedeste-te,impartaseste-te,roaga-te,citeste acatiste si psaltirea,cheama preotul in casa sa faca sfestanie,arde tamaie,stropeste-ti casa cu aghiazma,pune-i pe copii sa se roage si ei pentru tatal lor si ce-i mai important arata-i iubire.Nu-l parasi ci ai rabdare pentru ca ea iti va fi rasplatita.Acum stii cum arata familia ta si stii si cum poate arata,Dumnezeu ajuta oricui se roaga Lui cu credinta,deci lupta-te cu acest duh cu armele pe care religia noastra ni le-a pus la indemana.Arata-i credinta adevarata!Doamne ajuta!

Multumesc din suflet pentru randurile scrise. Inseamna mult pentru mine. Asta am de gand sa fac. Sa ma rog lui Dumnezeu sa-mi dea rabdare multa... Si trebuie sa-mi caut un duhovnic, urgent.
Doamne ajuta
Vechi 15.11.2009, 13:06:08
danalpha danalpha is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.11.2009
Locație: Germany Frankfurt
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Nu m-am racit eu de el, ci el de mine. L-a inceput cand am auzit ca se boteaza, nu am vrut sa mai stiu de el, dar apoi m-am gandit ca Dumnezeu ne-a legat si nu pot eu, un simplu om sa provoc despartirea. Asa ca ne-am impacat si ne-am inteles ca fiecare va respecta religia celuilalt, iar in afara faptului ca el va merge miercuri seara si duminica dimineata la adunare, nimic din viata noastra de pana atunci nu se va schimba... Dar nu a fost deloc asa... Vine de la munca si aproape seara de seara merge la "adunare", duminica vine la 12, sta apoi la masa si citeste Biblia, dupa care la 5.30 pleaca din nou... Dar ce ma deranjeaza de fiecare data cand vine de la aceste adunari, incepe sa-mi predice din Biblie, sa-i faca in tot felul pe preoti, pe Mica Domnului, mi-a spart doua icoane, nu am voie sa mai aprind candela, ba mai nou rade sarcastic, cand vede copiii facandu-si cruce. Nu mai exista comunicare intre noi, ma minte (de ex. sambata stiam ca e la munca, dar el a fost la un "botez" de la 12 la 6), de fiecare data da cate £20 la "biserica" (acum cand nevoia de bani e atat de mare), nu ma mai intreaba daca am bani de facturi, de mancare, nu mai cumpara nimic copiilor, iar ieri am aflat ca i-a platit reparatia masinii unui pastor din Suceava (£380). Stiu ca e greu sa vezi dinafara ce e in sufletul meu si cat de greu imi e...
Draga Lacrimi
situatia prin care treci tu este foarte dificila...si aproape tot ce ai spus tu referitor la atitudinea sotului tau imi este mai mult decat cunoscut dintr-o situatie similara. O familie s-a destramat tocmai din cauza trecerii sotiei la adventisti...iar sotul nu a luptat cateva luni ci cativa ani cu persoana straina care a devenit de fapt sotia. Sotul insa nu era initial un ortodox practicant dar a devenit...tocmai prin incercarea de a o combate in ereziile ei...dar...nu a avut sorti de izbanda cu ea pt ca in general sectantii nu au ochi de vazut si nici urechi de auzit.Dupa aproape 5 ani de incercari au ajuns sa se desparta pt ca traiul in 2 era insuportabil..erau 2 straini(dusmani) in aceeasi casa.
Problema este urmatoarea...in acel caz sotia nu se stie daca si-a iubit cu adevarat sotul si a renuntat usor la familie ducandu-se la adventisti....din ce am inteles sotul tau era un om tare bun care era devotat familiei...ce pot zice...
Multe persoane te-au sfatuit sa iti cauti un duhovnic bun...si vei gasi acolo in Londra( daca vrei voi cere sfatul unui prieten care este acolo si merge la o comunitate ortodoxa din zona)
Sa iti ajute Dumnezeu si sa te intareasca
Reply With Quote
Vechi 15.11.2009, 14:40:12
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Implicit

Ma bucur sa pot fi de folos cu un sfat,dar tot voi aveti de luptat pentru voi si pentru familia voastra.As vrea sa-ti mai spun sa-ti fie mila de el,sa te gandesti ca in momentul in care o sa-si revina o sa fie foarte dureros pentru el sa-si dea seama ce a facut,ce mult a gresit,dar sa nu deznadajduiti,sa fiti alaturi unii de altii tot timpul.Dumnezeu va incearca,da El va si ajuta.Fara El nu putem trai in lumea aceasta si nici nu vrem.Cere de la Dumnezeu credinta,nadejde si dragoste.Sa auzim de bine.Doamne ajuta!
Vechi 15.11.2009, 22:28:21
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danalpha Vezi mesajul
Draga Lacrimi
situatia prin care treci tu este foarte dificila...si aproape tot ce ai spus tu referitor la atitudinea sotului tau imi este mai mult decat cunoscut dintr-o situatie similara. O familie s-a destramat tocmai din cauza trecerii sotiei la adventisti...iar sotul nu a luptat cateva luni ci cativa ani cu persoana straina care a devenit de fapt sotia. Sotul insa nu era initial un ortodox practicant dar a devenit...tocmai prin incercarea de a o combate in ereziile ei...dar...nu a avut sorti de izbanda cu ea pt ca in general sectantii nu au ochi de vazut si nici urechi de auzit.Dupa aproape 5 ani de incercari au ajuns sa se desparta pt ca traiul in 2 era insuportabil..erau 2 straini(dusmani) in aceeasi casa.
Problema este urmatoarea...in acel caz sotia nu se stie daca si-a iubit cu adevarat sotul si a renuntat usor la familie ducandu-se la adventisti....din ce am inteles sotul tau era un om tare bun care era devotat familiei...ce pot zice...
Multe persoane te-au sfatuit sa iti cauti un duhovnic bun...si vei gasi acolo in Londra( daca vrei voi cere sfatul unui prieten care este acolo si merge la o comunitate ortodoxa din zona)
Sa iti ajute Dumnezeu si sa te intareasca

Multumesc mult.... Si eu stiu o situatie, care s-a intamplat in familia mea, mai precis un unchi de al meu a trecut la "penti" si pana la urma, dupa ani de lupta, matusa mea a cedat si a trecut si ea.... Iar acum e mai fanatica decat el in ceea ce priveste secta asta... Asta ma sperie foarte tare, chiar daca pe atunci cand s-a intamplat eram aproape un copil. Imi aduc aminte ce mult plangea bunica... si intotdeauna ne spunea ca nu a fost tare in credinta, de aceea a cedat inselatoriilor lui. De aceea imi pun increderea in Dumnezeu sa imi dea putere, sa-mi lumineze mintea si sa imi dea putere sa lupt pana la capat. Nu pot ceda si sper ca Maica Domnului si Domnul Isus sa-mi dea putere sa-l pot aduce inapoi la ortodoxie... Stiu ca lupta e grea, dar nu cred ca Dumnezeu vrea ca eu sa renunt la ea, doar pentru ca e grea... Cred ca asta e o mare incercare pentru mine si poate chiar am fost aleasa pentru a distruge "blestemul" acestei familii, care s-a convertit la secta asta... Nu pot sti care a fost planul lui Dumnezeu... asta numai El stie! Mie imi ramane doar rugaciunea, lacrimile, durerea din suflet si increderea mare in Dumnezeu si in Maica Domnului
Doamne Ajuta
Vechi 15.11.2009, 22:30:26
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de beliver Vezi mesajul
Ma bucur sa pot fi de folos cu un sfat,dar tot voi aveti de luptat pentru voi si pentru familia voastra.As vrea sa-ti mai spun sa-ti fie mila de el,sa te gandesti ca in momentul in care o sa-si revina o sa fie foarte dureros pentru el sa-si dea seama ce a facut,ce mult a gresit,dar sa nu deznadajduiti,sa fiti alaturi unii de altii tot timpul.Dumnezeu va incearca,da El va si ajuta.Fara El nu putem trai in lumea aceasta si nici nu vrem.Cere de la Dumnezeu credinta,nadejde si dragoste.Sa auzim de bine.Doamne ajuta!

Multumesc inca o data pentru vorbele bune. Si ma bucur ca sunt atatia oameni de bine, cu credinta si care vad dincolo de mentalitatea lumii nebune de astazi...
Dumnezeu sa va ajute pe toti
Vechi 16.11.2009, 01:17:32
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Tine minte , Evanghelia poate "spala" creierul oricui.
Asa cum a spalat creierul adeptilor ai celor 3000 de secte .
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 02:24:33
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Multumesc mult.... Si eu stiu o situatie, care s-a intamplat in familia mea, mai precis un unchi de al meu a trecut la "penti" si pana la urma, dupa ani de lupta, matusa mea a cedat si a trecut si ea.... Iar acum e mai fanatica decat el in ceea ce priveste secta asta... Asta ma sperie foarte tare, chiar daca pe atunci cand s-a intamplat eram aproape un copil. Imi aduc aminte ce mult plangea bunica... si intotdeauna ne spunea ca nu a fost tare in credinta, de aceea a cedat inselatoriilor lui. De aceea imi pun increderea in Dumnezeu sa imi dea putere, sa-mi lumineze mintea si sa imi dea putere sa lupt pana la capat. Nu pot ceda si sper ca Maica Domnului si Domnul Isus sa-mi dea putere sa-l pot aduce inapoi la ortodoxie... Stiu ca lupta e grea, dar nu cred ca Dumnezeu vrea ca eu sa renunt la ea, doar pentru ca e grea... Cred ca asta e o mare incercare pentru mine si poate chiar am fost aleasa pentru a distruge "blestemul" acestei familii, care s-a convertit la secta asta... Nu pot sti care a fost planul lui Dumnezeu... asta numai El stie! Mie imi ramane doar rugaciunea, lacrimile, durerea din suflet si increderea mare in Dumnezeu si in Maica Domnului
Doamne Ajuta
Dumnezeu sa te intareasca!
Nu cred ca-ti poti aduce tu sotul inapoi la ortodoxie, doar Dumnezeu poate face aceasta.
Nu te increde prea mult in fortele tale, ca sa nu cazi si tu. Mai bine evita orice discutie religioasa, daca este posibil.
Cred ca toate lucrurile au un sens, pana la urma, nimic nu este intamplator. Parintii mei erau atei (mie-mi povestea tata despre teoria evolutionista inainte de a merge la scoala, era f entuziasmat). Acum inteleg ca este un lucru fenomenal ce s-a intamplat: restul familiei este baptista, in cazul meu (cu putine exceptii). Daca parintii mei nu ar fi fost asa, probabil ca eu nu as fi fost azi ortodoxa, ci baptista (si azi nici ei nu mai sunt atei).
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 14:46:26
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Dumnezeu sa te intareasca!
Nu cred ca-ti poti aduce tu sotul inapoi la ortodoxie, doar Dumnezeu poate face aceasta.
Nu te increde prea mult in fortele tale, ca sa nu cazi si tu. Mai bine evita orice discutie religioasa, daca este posibil.
Cred ca toate lucrurile au un sens, pana la urma, nimic nu este intamplator. Parintii mei erau atei (mie-mi povestea tata despre teoria evolutionista inainte de a merge la scoala, era f entuziasmat). Acum inteleg ca este un lucru fenomenal ce s-a intamplat: restul familiei este baptista, in cazul meu (cu putine exceptii). Daca parintii mei nu ar fi fost asa, probabil ca eu nu as fi fost azi ortodoxa, ci baptista (si azi nici ei nu mai sunt atei).

Eu cred ca Dumnezeu mi-a dat o sansa: sa ma intaresc in credinta si sa ma intorc intru totul la El. Tocmai pentru ca si eu cred, la fel ca tine, ca nimic nu este intamplator: Dumnezeu ni le da pe toate cu un scop. Ca si in cazul tau: daca parintii tai nu ar fi fost atei (si mai apoi baptisti), poate ca ai fi fost ortodoxa doar cu numele. Dar asta te-a facut sa intelegi mai bine ce inseamna Dumnezeu si Cuvantul Lui. In cazul meu a fost la fel: probabil ca eram ortodoxa doar pentru ca in religia asta m-am nascut si crescut. M-am tot intrebat de ce eu? De ce mi-ai scos Doamne in cale familia asta blestemata? De ce nu mi-a dat si mie Dumnezeu un barbat normal, ortodox, a carui parinti sa fie si sa ramana ortodocsi? Apoi, dupa ce socul a mai trecut, am inceput sa realizez ca sunt cea mai mare pacatoasa, ca nu merit nimic bun de la Dumnezeu, ca de fapt Dumnezeu ii da fiecaruia dupa credinta lui...
Anna, eu am nadejde ca Dumnezeu va avea mila de familia mea si mai ales de copiii mei, care sunt totusi nevinovati. Si am credinta ca Dumnezeu va face o minune cu sotul meu si va reveni la ortodoxie...
Dumnezeu sa te ajute, ca ai un suflet mare
Vechi 16.11.2009, 19:53:29
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Implicit

Eu pot sa-ti spun ca si in familia mea sunt multi care au trecut la aceste secte,si acolo au ramas,nu stiu de ce pentru ca nu am discutat acest lucru cu ei,dar eu intotdeauna am crezut ca este o greseala.Nu i-am condamnat si nici acum nu-i condamn desi nu pot sa spun ca nu ma doare acest lucru,dar cata vreme nu le-am acordat sprijinul cand au avut nevoie,consider ca nici nu pot sa ma bag in viata lor.Pot doar sa ma rog pentru ei si cam atat.Dar a venit vremea cand Dumnezeu m-a intrebat ce fac cu viata mea si cu cea a familiei mele,cui ma inchin si cui ma rog,sa fie si El asa indiferent cu mine cum sunt eu cu El?Si atunci am inceput sa practic si eu ortodoxia,cu durere spun ca doar atunci cand aproape era prea tarziu.Dar ce multumire,ce bucurie imi anina sufletul acum cand simt din nou ca Dumnezeu face parte din viata mea...desi nu ma simt vrednica.Pot sa-ti mai spun ca faptul ca eu am inceput sa fiu ortodoxa in adevaratul sens al cuvantului,adica practicanta,a avut efect asupra intregii vieti si asupra intregii familii si este minunat.Asa este bine,asa trebuie sa fie.La inceput nu era nimeni de acord cu mine,dar acum mergem cu totii la biserica,ceea ce este extraordinar.Nu pot sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru darurile Sale,nu am lacrimi destule si nici cuvinte potrivite sa-I multumesc.Am primit si multa mangaiere de la Dumnezeu pentru ranile mele pe care eu mi le-am facut si tot sprijinul pentru a-mi indrepta viata.Slava lui Dumnezeu pentru toate!Asa ca sfatul meu e sa faci un pas catre Dumnezeu cu incredere si cu hotarare si El va face multi catre tine,sa fii sigura ca asta este rezolvarea tuturor problemelor tale pe care tu nu stii cum sa le rezolvi,dar ce nu este posibil la oameni la Dumnezeu totul este posibil.Sa-ti dea Dumnezeu credinta,nadejde si dragoste pe care la randul tau sa le poti darui.Doamne ajuta!
Vechi 22.11.2009, 00:36:45
Alexandrrru Alexandrrru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.11.2009
Implicit

nu este o solutie divortul...
am vazut ca se ia lumea de cuvantul "legat" din "ce a legat Dumnezeu..." si-i da o inerpretare gresita, superstitioasa...eu cred ca se are an vedere legarea spirituala (binecuvantarea) de la taina cununiei. Nu poate sa lege Dumnezeu altfel decat binecuvantand...binecuvinteaza Dumnezeu nu pe sot si sotie an parte ci FAMILIA (va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de femeia sa si vor fi doi un trup) Efeseni 5, 31.
An general la Efeseni cap. 5 se contine toata anvatatura necesara sotilor pentru mentinerea familiei, si nu oricum ci necesar crestineste. Zic toata anvatatura pentru ca nicaieri an N.T. nu mai gasim o astfel de anvatatura.
Iara femeia sa se teama de barbat...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti despre.... mihnea45 Generalitati 10 22.10.2010 15:27:53
ce parere aveti despre tarot tarot Generalitati 10 11.10.2010 11:32:43
Ce parere aveti despre OZN-uri? alexdu Generalitati 52 04.02.2010 18:46:56
Ce parere aveti despre margarina? emiliabirgau Generalitati 33 03.09.2009 20:16:48
Ce parere aveti despre antropozofi ??????? ARHANGHELUL Generalitati 10 07.01.2007 17:47:54