Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.11.2009, 18:56:15
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Si nu mai ziceti minciuni ca tot Sfantul Munte e cu "voi" asa cum zicea Parintele Cleopa.

De marele roman Parintele Arsenie Cotea ai auzit? Dar de toti ceilalti ziloti? Dar de monahii de la Esphigmenou? Sau aia sunt "rebeli" nu?

http://traditiaortodoxa.wordpress.co...stru-calendar/
Vechi 24.11.2009, 00:59:28
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

La cele spuse de Antoni0 mai vreau si eu sa intaresc si sa adaug:

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Tu realizezi cate sute de mii de minuni ale Duhului Sfant negi, minuni intamplate in Bisericile pe Stil Nou in ultimii 85 de ani? Nu ti-e frica ca s-ar putea sa hulesti Duhul lui Dumnezeu?
Romano-catolicii au si ei minuni (vezi Fatima si Medugordje, ca sa nu ma duc prea departe in timp), iar neoprotestantii, unii penticostali si quakerii sint calariti de duh ca nimeni altii.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Ma mai intreb si eu ceva, oare impotriva celor care nu sunt in comuniune cu restul ortodocsilor nu au fost date anateme? Ma refer la cei pe vechi nu sunt in comuniune mai cu nimeni, ba mai mult, s-au tot fragmentat si dezbinat intre ei ca protestantii. In Hristos este unitate (spunea un duhovnic), la voi nu prea se vede unitatea asta. Dupa cum ii spunzeam si lui Orthodoxia.i.thanatos, daca v-ati uni voi toti astia pe vechi, poate ati fi mai convingatori...
Da, in Hristos este unitate. Dar trebuie sa cauti acea unitate in marturisirea ortodoxa si nu in subordonarea fata de un episcop, fie acela chiar si patriarh. Comuniunea intre sinoade vine numai ca o consecinta a marturisirii ortodoxe, in nici un caz nu este cauza a ortodoxiei sau conditie suficienta a exprimarii ortodoxiei.

Sinoadele vechi-calendariste marturisesc fara urma de indoiala ortodoxia. Lipsa de comuniune apare din neintelegerile legate de prezenta Harului mintuitor in bisericile ecumeniste, suspiciunile dezvoltate in timpul persecutiei si probleme de care nu este scutita nici “ortodoxia lumeasca” (ecumenista), cum ar fi intiietatea la anumite scaune episcopale si autonomia in afara Greciei. Este intr-adevar o situatie neplacuta, ne-canonica, dar nici pe departe atit de grava ca cea din vechile patriarhii ortodoxe care marturisesc oficial erezii de mai bine de 80 de ani.
Vechi 24.11.2009, 01:15:14
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Mie mi se pare ca citatul asta s-ar putea aplica mai bine voua. Eu cred ca cei pe stil vechi sunt cei care s-au inselat din cauza unor lucruri ce nu sunt dogme (calendarul), si s-au indepartat de Trupul Bisericii lui Hristos, s-au rupt de comuniunea cu celelalte Biserici, si nici macar intre ei nu mai au comuniune.

Vezi ca si Sf. Iosif Isihastul (Pestereanul) s-a dezis de miscarea zelotista care nega harul in Bisericile pe Stil Nou.
In felul acesta putem duce discutia la nesfirsit! Ti-am mai aratat, si nu odata, ca nu calendarul va pune sub anatema, ci modificarea Sfintei Traditii.

Iosif Isihastul, dupa cum, de asemenea, ti-am mai spus, s-a despartit si de floriniti in momentul cind au declarat biserica pe calendar nou inca cu Har si s-a alaturat mateitilor - pentru care biserica ecumenista a pierdut Harul mintuitor exact in ceasul cind a schimbat calendarul, adica a marturisit pe fata erezia. Si tot el s-a intors inapoi la floriniti (si nu la biserica ecumenista!) in urma unei viziuni.

Trupul lui Cristos? Tie nu ti-e clar un lucru: in Biserica Ortodoxa, Trupul lui Cristos, nu exista erezie. De aceea Parintii Bisericii, fara nici un fel de exceptie, ne cer sa ne separam de cei ce gresesc, dupa ce le-am aratat acelora si de doua ori greseala. Tu insisti, influentat de tot felul de guru moderni sa crezi pe dos si sa-ti inchipui ca poti fi ortodox marturisind (aparent!) ceva mai multa ortodoxie decit ecumenistii si impartasindu-te cu ecumenistii. Faci ce vrei, dar iti repet: o asemenea abordare nu este ortodoxa! Si asa cum ti-am mai zis, in fapt pacatuiesti mai rau decit ecumenistii pentru ca tu negi si existenta Biserici lui Cristos cind spui, de exemplu: “cei pe stil vechi sunt cei care s-au inselat”. Reciteste tot ce s-a spus pe acest thread si recunoaste cit de subtire iti este argumentatia. La canoane si invatatura Sfintilor Parinti raspunzi cu citate ale unor guru si “sfinti” moderni ai bisericii ecumeniste care le contrazic flagrant. Deciziilor unor consilii pan-ortodoxe si locale semnate de episcopi ilustri le contrapui “lectia de astronomie” cu care pr. Cleopa justifica lucratura masonica a patriarhilor Metaxakis si Cristea sau nu stiu ce viziuni ale altor parinti care s-au cuminicat sau se cuminica cu ecumenistii impotriva Sfintelor Canoane ale Bisericii Ortodoxe. Inghesuit intr-un colt te intorci si cu spatele ca sa nu mai vezi nimic, intarindu-te cu speranta neortodoxa si desarta ca prea multe ar fi minunile in biserica cazuta in erezie.

Sfintul Duh a pus canoanele in Biserica ca sa stim unde sint marginile credintei adevarate. Nimeni nu are dreptul sa le schimbe, indiferent cita cucernicie ar arata sau ce nazariri in duh ar marturisi. In ceea ce-i priveste pe eretici, canoanele sint clare: dupa doua incercari de a-i face pe cei cazuti in erezie sa-si recunoasca greseala, avem obligatia, intotdeauna, fara exceptii sa ne separam de cei care au incetat sa marturiseasca adevarul. Iar Sfintii Parinti au tratat intotdeauna bisericile cazute in erezie ca fiind lipsite de Har Mintuitor.
Vechi 24.11.2009, 14:17:34
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Si tot el s-a intors inapoi la floriniti (si nu la biserica ecumenista!) in urma unei viziuni.
Nu uita ca i-a parasit din nou cand acestia au negat Harul in Biserica pe Stil Nou.

Bogdan.
Vechi 24.11.2009, 14:19:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Uiti de minunea din Atena cand s'a aratat Sfanta Cruce pe cer.
Daca nu ma insel, atunci cei pe Stil Vechi nu negau Harul celor pe Stil Nou. Asa e?

Citat:
Duhul Sfant mai lucreaza in BOR numai din Mila Dumnezeiasca, pentru acei oameni smeriti care nu cunosc minciuna.
Bun, deci lucreaza. Cand nu va mai lucra am sa vin si eu la voi. Pana atunci, nu ma apuc sa fac schisma de capul meu.

Bogdan.
Vechi 24.11.2009, 14:47:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Si citeste ce zice si Danion Vasile:

http://www.danionvasile.ro/blog/2009...ui-bisericesc/
Sunt perfect de acord cu tot ce zice Danion Vasile. Vezi bine ca el nu neaga prezenta Harului in Bisericile pe Stil Nou.

Bogdan.
Vechi 24.11.2009, 17:05:23
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Frate Bogdan, observ ca nu esti sincer cu mine. La multe intrebari nu ai raspuns asa ca le scriu din nou:

1
Citat:
Eu vin din lumea catolica. Si aici sunt mii si mii de "minuni". Tu crezi ca Duhul Sfant inca mai lucreaza la catolici?
2
Citat:
Noi am adus schisma in Sfanta Ortodoxie? Noi ne-am rupt de Sfanta Traditie adaugand inovatii si participand activ la distrugerea Trupului lui Hristos prin erezia ereziilor, ecumenismul?

3
Citat:
De marele roman Parintele Arsenie Cotea ai auzit? Dar de toti ceilalti ziloti? Dar de monahii de la Esphigmenou? Sau aia sunt "rebeli" nu?

http://traditiaortodoxa.wordpress.co...stru-calendar/

4
Citat:
Duhul Sfant mai lucreaza in BOR numai din Mila Dumnezeiasca, pentru acei oameni smeriti care nu cunosc minciuna.

Dar noi? Dar tu? Ce o sa raspunzi in fata Judecatorului Atotputernic?

C'ai facut ascultare? Ascultare de cine? De niste ierarhi eretici?

In ultima parte m'am exprimat gresit si observ ca m'ai "taxat" repede. Corect era si este:

Duhul Sfant, daca mai lucreaza in BOR, e DOAR si NUMAI pentru acei oameni smeriti care nu cunosc MINCIUNA!

Dar vazand ca tu cunosti "minciuna" propovaduita de BOR, nu ai nici o scuza. Observ ca n'ai citit ce a zis fratele Orthodoxia:

Trupul lui Cristos? Tie nu ti-e clar un lucru: in Biserica Ortodoxa, Trupul lui Cristos, NU EXISTA EREZIE. De aceea Parintii Bisericii, fara nici un fel de exceptie, ne cer sa ne separam de cei ce gresesc, dupa ce le-am aratat acelora si de doua ori greseala. Tu insisti, influentat de tot felul de guru moderni sa crezi pe dos si sa-ti inchipui ca poti fi ortodox marturisind (aparent!) ceva mai multa ortodoxie decit ecumenistii si impartasindu-te cu ecumenistii. Faci ce vrei, dar iti repet: o asemenea abordare nu este ortodoxa! Si asa cum ti-am mai zis, in fapt pacatuiesti mai rau decit ecumenistii pentru ca tu negi si existenta Biserici lui Cristos cind spui, de exemplu: “cei pe stil vechi sunt cei care s-au inselat”.

Astept un raspuns la celelalte intrebari in contextul in care m'am exprimat nu cum ai facut in ultimele 2 raspunsuri.

Last edited by Antoni0; 24.11.2009 at 17:09:07.
Vechi 24.11.2009, 17:23:18
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca nu ma insel, atunci cei pe Stil Vechi nu negau Harul celor pe Stil Nou. Asa e?

Bogdan.

Chiar dacă schismaticii s-au înșelat în lucruri ce nu sunt dogme, de vreme ce Capul Bisericii este Hristos, după cuvintele Sfântului Apostol, din care toți membrii trăiesc și primesc creștere spirituală, s-au depărtat singuri de armonia mădularelor Trupului și nu mai sunt mădulare (ale acelui Trup) și nici nu mai au harul Duhului Sfânt… Sfantul Vasile cel Mare

Dumnezeu a aratat drept-credinciosilor greci Sfanta Cruce pentru a intari credinta lor soborniceasca nealterata de inovatii si pentru a le arata unde este Adevarata Biserica Ortodoxa, Trupul lui Hristos, adica nu in jurisdictia ortodoxa oficiala ci unde Episcopii marturisesc Sfanta Ortodoxie asa cum a fost data de Sfintii Parinti: fara inovatii anatemizate si alterari eretice.

Deci, Dumnezeu cel Bun si Milostiv, prin aceasta minune v'a rusinat, asa cum Sfintii Parinti, rusinau pe eretici la Sfintele Sinoade. Una e Sfanta Biserica, Una e Biserica lui Hristos, Unul e Trupul lui Hristos, unde nu exista inovatii eretice!
Vechi 24.11.2009, 17:35:32
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunt perfect de acord cu tot ce zice Danion Vasile. Vezi bine ca el nu neaga prezenta Harului in Bisericile pe Stil Nou.

Bogdan.
Spui tu in "postul" #168:

Mi se pare destul de clar din text ca anatema se refera la modificari si inovatii care afecteaza ce s-a hotarat la cele 7 Sinoade Ecumenice. Calendarul din cate stiu nu face parte din acele hotarari.

si in postul #151 afirmi:

Bine, o fi zis Patriarhul asta, dar Patriarhul nu e Sinod Ecumenic. Mai poate gresi si el, nu?

si dupa in postul #163 incerci sa'ti justici prezenta ta in BOR.

Frate Bogdan, pe blogul lui Danion Vasile scrie clar ca Sfantul Kuksa din Odessa a afirmat ca noul calendar e calendarul antihristului. Dar pe site-ul "razboinicilor" scrie ca Cuviosul Paisie a zis unui barbat pe vechi, sa treaca pe nou asa cum era si femeia lui.

Cum a afirmat deja fratele Orthodoxia, este incredibil cum parerile (despre calendar si ascultare ale) actualilor "mari" duhovnici, gen Parintele Cleopa, Paisie, s.a.m.d., se bat cap in cap cu PARERILE SFINTILOR!

Chiar nu te inteleg. Te comporti exact ca ... romano-catolicii. Le arati si lor negru pe alb inovatiile eretice dar tot o tin pe a lor.

Ascultare, ascultare, dar de cine? De niste episcopi eretici?

Last edited by Antoni0; 24.11.2009 at 17:38:51.
Vechi 24.11.2009, 19:50:19
Senior Member

Implicit

Citat:
Duhul Sfant, daca mai lucreaza in BOR, e DOAR si NUMAI pentru acei oameni smeriti care nu cunosc MINCIUNA!
Nu prea inteleg ce vrei sa spui, adica uneori lucreaza, uneori nu? Eu nu am mai auzit de asa ceva pana acum... Deci daca un mos nestiutor se duce si se spovedeste la un preot pe stil nou, spovedania e valida, dar daca un teolog invatat se duce la acelasi preot, spovedania lui nu mai e valida? De unde ai scos teologia asta frate :) ? Unde s-a mai auzit asa ceva? Eu cred ca preotul ori are Harul ori nu, nu am mai auzit pana acum ca s-ar putea sa-l aiba cu intreruperi...

Bogdan.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00