Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2009, 00:14:46
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
imi permit sa asum contextul integral al raspunsului meu:raspundeam la intentia de a defini proprietatea adevarului ca bun uman! cu alte cuvinte iteram faptul ca nu omul detine adevarul iii stie posesia insasi_categoric Dumnezeu(adevarul absolut)_dar nu se poate substitui lui! cam asta in contextul postarii lui glykys doream sa postez
ok, sorry, se pare ca n-am prins sensul pe deplin........
Reply With Quote
Vechi 25.11.2009, 00:16:08
Nevrednicul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
ok, sorry, se pare ca n-am prins sensul pe deplin........
scuzele va sunt primite cu mare dragoste frateasca!
Reply With Quote
Vechi 25.11.2009, 00:27:48
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
na! ca ma balbai si ma si ..repet! emotii mari si atentie sporita cu dumneata ,distinsa doamna!
Of! Of! Of!
Daca as fi stiut ca fac atat rau, mai bine-mi vedeam de treaba mea.....
Vedeti dumneavoastra, eu chiar am crezut ca as putea avea o contributie. Asa imi trebuie pentru ca m-am crezut cineva!
Bine, am inteles, frate drag, n-o sa ma mai bag unde nu-mi fierbe oala...asemenea discutii nu sunt de nivelul meu, multumesc ca mi-ati atras atentia si inca o data va rog sa ma iertati pentru ca v-am deranjat si v-am provocat o asemenea stare.........
Reply With Quote
Vechi 25.11.2009, 00:36:01
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
este subiectiva atat alegoria cat si ..afirmatia! perceptia reprezinta suma simturilor sau macar a catorva dintre ele! adevarul? unde si cine il detine? din nou o notiune abstracta ,uman ,in forma laic definita,si atunci....cum poti alatura subiectivismul unei prezente definite tridimensional-cat se poate de reala- atentie nu am folosir ..adevarata! Glykys credinta are si ea trei dimensiuni: perceptie,gandire abstracta rezonand in concluzie subiectiva de participare,si multa iubire! Chiar si ultima din nou o notiune ....de simtire! daca simtim ..credem,daca nu....?
Draga Nevrednicule... eu nu vreau sa polemizez cu tine. Deja m-ai pierdut cu totul cu aceasta definitie filosofica a credintei. Spune-mi, te rog, cine a formulat-o astfel! :) Stiu si eu daca totul se bazeaza numai pe simtire, care e atat de inselatoare si de usor de supus? Sunt subiectiva, pentru ca situatia pusa de tine (cea cu pomul) a fost subiectiva, insa nu stiu unde doresti sa ajungi la acest exemplu cu pomul. Am pus o intrebare (cu o tenta putin malitioasa, ce-i drept) unui om care spune ca a gasit adevarul in afara vechii confesiuni, l-am intrebat daca a cunoscut-o cu adevarat, daca a cercetat-o pe toate partile pentru a ajunge la aceasta concluzie. In rest, faci bine ca esti convins de relativitatea lucrurilor, asa trebuie sa fie un crestin (vide Steinhardt), pentru ca numai Dumnezeu este Calea, Adevarul si Viata, cum bine amintea Elizabeta. Cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda, insa nu inteleg ce vrei sa demonstrezi cu aceste postari. Iarta-ma pentru aceasta si sa ai o noapte in pace!
Vechi 25.11.2009, 09:44:14
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

cel mai bun caz ,din viata mea ,este sotul meu ! eu nu l-am obligat sa se boteze ,sa se inchine ,sa se miruiasca ,sa se spovedeasca etc . convertirea lui la ortodoxism se datoreaza in primul rand lui D-zeu si Maica Domnului care mi-au ascultat ruga(aceea de a-l lumina sa se boteze ,in ceea ce el considera adevarata credinta ,NU NEAPARAT LA ORTODOXISM !!!! sa nu se interpreteze altfel ! ),apoi parintelui protopop S.M ,nasului de botez al sotului meu ,si implicit mamei nasului(D-zeu s-o odihneasca in pace),care prin moartea ei a facut ca sotul meu sa ajunga la aceea bisericuta ,sa il cunoasca pe parintele,care i-a devenit parinte spiritual ,asa cum zice si el !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Reply With Quote
Vechi 25.11.2009, 11:25:39
Nevrednicul
Guest

Implicit Glykys

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Draga Nevrednicule... eu nu vreau sa polemizez cu tine. Deja m-ai pierdut cu totul cu aceasta definitie filosofica a credintei. Spune-mi, te rog, cine a formulat-o astfel! :) Stiu si eu daca totul se bazeaza numai pe simtire, care e atat de inselatoare si de usor de supus? Sunt subiectiva, pentru ca situatia pusa de tine (cea cu pomul) a fost subiectiva, insa nu stiu unde doresti sa ajungi la acest exemplu cu pomul. Am pus o intrebare (cu o tenta putin malitioasa, ce-i drept) unui om care spune ca a gasit adevarul in afara vechii confesiuni, l-am intrebat daca a cunoscut-o cu adevarat, daca a cercetat-o pe toate partile pentru a ajunge la aceasta concluzie. In rest, faci bine ca esti convins de relativitatea lucrurilor, asa trebuie sa fie un crestin (vide Steinhardt), pentru ca numai Dumnezeu este Calea, Adevarul si Viata, cum bine amintea Elizabeta. Cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda, insa nu inteleg ce vrei sa demonstrezi cu aceste postari. Iarta-ma pentru aceasta si sa ai o noapte in pace!
este ciudat ca ,continuam intr o singura directie: ne exprimam credinta ,cei mai multi ,cu citate din Sfanta Scriptura,dandu i in acest mod un caracter rigid de lupta intelectuala ,bazata pe documentare! nu polemizez dar uite:"spune mi te rog ,cine a formulat o asa"....apoi....am incercat sa observ ,cu aceste postari,cum spui tu,care au fost motivele desprinderii unuia sau altuia din sanul bisericii mame,usor satul de dispute in forma si mai putin in fond! am facut rau?
Reply With Quote
Vechi 25.11.2009, 12:24:29
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
este ciudat ca ,continuam intr o singura directie: ne exprimam credinta ,cei mai multi ,cu citate din Sfanta Scriptura,dandu i in acest mod un caracter rigid de lupta intelectuala ,bazata pe documentare! nu polemizez dar uite:"spune mi te rog ,cine a formulat o asa"....apoi....am incercat sa observ ,cu aceste postari,cum spui tu,care au fost motivele desprinderii unuia sau altuia din sanul bisericii mame,usor satul de dispute in forma si mai putin in fond! am facut rau?
Bine, nevrednicule, mult succes in demersul tau! numai nu te supara, ci fii calm si senin, asa cum ii sade bine unui ortodox!
In rest, sa luam toti aminte la pilda cea mai elocventa, la sotul Dnei Violeta si la roadele rugaciunii curate!
Vechi 26.11.2009, 11:01:58
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Am fost ortodox, acum sunt adventist .
Ortodocsii nu trec la alte culte...
...trec doar betivii , desfranatii , criminalii , hotii , etc.
Acestia sunt adeptii cultelor NP!
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 11:05:59
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Pot sa relatez, in doi pasi:
2. Am cautat mult timp o biserica, care sa aiba invataturile bazate pe Sfanta Scriptura. Cea mai apropiata de Sfanta Scriptura mi s-a parut a fi biserica adventista.
Ai grija sa nu te "impuste" penticostalii , baptistii , martorii etc.
Toti sunteti apropiati de Scriptura (ca o cititi si o tineti in mana) , dar nu toti impliniti ceea ce cititi.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 11:14:05
Nevrednicul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Ortodocsii nu trec la alte culte...
...trec doar betivii , desfranatii , criminalii , hotii , etc.
Acestia sunt adeptii cultelor NP!
Geony mantuitorul nu a venit pt cei drepti si luminati ,caci aceia erau vrednici de toata mila Lui! si ne a dat in Legea Noua ,iubirea de aproape si poate zic eu-nevrednicul-mustrarea frateasca-caci toti suntem creatia Sa-atunci cand credem de cuvinta(liberul arbitru)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vechiul si Noul Testament vidoveczandrei Despre Sfanta Scriptura 42 15.09.2011 16:15:59
de ce ma simt mai trista decat tristetea fior Generalitati 55 18.07.2011 19:53:38
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sanatatea, mai buna decat toate? alexandrucoca Intrebari utilizatori 19 08.10.2010 10:49:47
Mai mult decat viata...... NiCcoleta Generalitati 4 18.05.2010 19:40:23