Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.11.2009, 22:19:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Fani, cand facem asemenea afirmatii, dupa parerea mea grave, ar trebui sa ne sustinem punctul de vedere cu citate, ca sa nu credem ca este un punct de vedere personal. Deci unde, in ce lucrare a facut Sf. Ioan Gura de Aur afirmatia ca Maica Domnului a avut pacate personale?
Ai dreptate. Nu am citatul. O sa incerc sa fac rost de el.
Am mai dat in alte parti exemple, acum cateva luni, nu am timp sa le caut acum.
Vechi 29.11.2009, 22:21:23
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Pana la urma , mai Fani , teoria ta ma ( ne ) avantajeaza la Judecata in fata lui Dumnezeu , pentru ca daca si Sfintii au greseli , noua ni se iarta din start orice ! Nu ?
Nu cred...
Cum se spune la rugaciunea pentru morti? Caci nimeni nu traieste fara sa greseasca, numai Tu esti fara de pacat, Hristoase Dumnezeul nostru...
Vechi 29.11.2009, 22:48:39
Miha-anca
Guest

Implicit

La carti ortodoxe se gaseste cartea "Viata si invataturile Sf. Ierarh Nifon". Citind viata Sfantului Nifon, vedem si interventia dumnezeiasca in desavarsirea omului, aflat pe calea spre indumnezeire. Ultima si hotaratoarea interventie e din partea lui Dumnezeu, Care ii spune sfantului, sa nu cumva sa se mandreasca, acum ca este sfant, ci tot la fel ca pana acum sa spuna ca este pacatos. Sfantului Nifon ii reuseste aceasta smerenie in asa masura, incat ingeri din cer vin sa-l vada; el insa refuza onorurile, caci este constient ca nu lui personal i se datoreste dumnezeirea, ci lui Dumnezeu Insusi.
...si atunci nu e de mirare, ca sfant fiind si indumnezeit, el afirma in continuare ca " numai Tu esti fara de pacat, Hristoase Dumnezeul nostru".

Cine se indumnezeieste,si devine aidoma lui Dumnezeu nu are cum sa mai greseasca, caci de acum Dumnezeu traieste in el. Dar ca la inceputul vietii a facut unele greseli, e posibil. Stim acest lucru din vietile multor sfinti, pe care de multe ori insasi Maica Domnului ii aduce iar pe linia de plutire, pentru a putea sa duca la indeplinire sarcina pe care o au de dus. Unul din acestia este Sf. Serafim de Sarov, care a descoperit placerile vietii de mirean, inainte da a intra la manastire; si ca el multi altii. Dar dupa ce si-a intrat pe fagas, si sub indrumarea atenta a unui duhovnic, a reusit sa se indeparteze de pacate, asa cum e normal. Pacatele lor, cele cu care se lupta in continuare, numai sunt cele grosiere, ci fac parte din curatirea temeinica a sufletului celui induhovnicit.
Patericul ne da cazuri clare de cadere in pacat a celor aflati induhovniciti: caderea acestora este de la mare inaltime; deci pacatul este privit ca fiind foarte grav si fara posibilitate de indepartare.
Nu merge deci ca cel angajat pe acest drum sa slujeasca la doi Stapani.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2009, 23:30:31
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Fiara cea dintai, care iese din mare, si cu zece coarne si sapte capete ne duce la cele patru fiare din viziunea lui Daniel.Fiecare dintre ele reprezinta Imperii mari.Prima fiara cea in forma de leu caruia i-a cazut aripile reprezinta Babylonul, cea de a doua, Ursul care sta intr-o rana Medo-Persia, al treilea Imperiul Greciei(lui Alexandru cel Mare) , iar a patra fiara din Daniel reprezinta Imperiul Roman.Ultimile trei sunt legate intre ele.Imperiul Medo-Persic(imens la vremea aceia) a fost cucerit de Alexandru cel Mare, iar Imperiul lui Alexandru cel Mare s-a impartit in patru , iar din unul dintre aceste patru Imperii care au iesit din Imperiul Grecesc este Imperiul Roman.Cele 10 coarne sunt identificate de parintii bisericesti , ca popoare(imparatii) ale Imperiului Roman, iar al 11-lea corn reprezinta pe Antihrist si o noua Imparatie tot din Imperiul Roman.Asadar ultima fiara din Daniel si ultimul corn reprezinta o imparatie care va iesi din Imperiul Roman si pe Antihrist.

8. Fiara pe care ai văzut-o era și nu este și va să se ridice din adânc și să meargă spre pieire. Și se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieții, văzând pe fiară că era și nu este, dar se va arăta.
9. Aici trebuie minte care are înțelepciune. Cele șapte capete sunt șapte munți deasupra cărora șade femeia.
10. Dar sunt și șapte împărați: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puțină vreme.
11. Și fiara care era și nu mai este - este al optulea împărat și este dintre cei șapte și merge spre pieire.
12. Și cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împărați, care încă n-au luat împărăția, dar care vor lua stăpânire de împărați, un ceas, împreună cu fiara.
13. Aceștia au un singur cuget și puterea și stăpânirea lor o dau fiarei.

Uite ce zic doi din parintii bisericesti(este in engleza daca nu intelegi sa-mi spui):

"This fourth beast, according to St. Hippolytus, is the Roman empire (the
first three beasts are the Babylonian, Medo-Persian and Greek empires,
respectively). So the ten horns are offshoots of the Roman empire, perhaps ten
states that come into being on its territory or from its peoples. Hippolytus
goes on to identify these ten horns of Daniel 7 with the ten toes of the image
in Daniel 2 (33,41-43), and says that they are "the same number of democracies,
kingdoms which are still to come". The eleventh, or little horn, which is also
the eighth head, is the Antichrist, or the Jewish state that he will rule."

St. Cyril of Jerusalem writes: "The Antichrist is to come when the times of
the Roman empire shall have been fulfilled, and the end of the world is
drawing near. There shall rise up together ten kings of the Romans, reigning
in different parts perhaps, but all about the same time. And after these an
eleventh, the Antichrist, who by his magical craft shall seize upon the Roman
power; and of the kings who reigned before him three shall he subdue
(Daniel 7.24), and the remaining seven he shall keep in subjection to himself...
It is plain that by subduing three of these ten, he will become the eighth king;
and he shall speak words against the Most High (Daniel 7.25). A blasphemer
the man is and lawless, not having received the kingdom from his fathers, but
having usurped the power by means of sorcery."365

363 Fr. (now Bishop) Victor Pivovarov, “The Life of the Catacomb Ascetic Jacob Fyodorovich

364 St. Hippolytus, Treatise on Christ and Antichrist, 27.

Uite ce zice si Irineu al Lionului :

"But, knowing the sure number declared by Scripture, that is, six hundred sixty and six, let them await, in the first place, the division of the kingdom into ten; then, in the next place, when these kings are reigning, and beginning to set their affairs in order, and advance their kingdom, [let them learn] to acknowledge that he who shall come claiming the kingdom for himself, and shall terrify those men of whom we have been speaking, having a name containing the aforesaid number, is truly the abomination of desolation. This, too, the apostle affirms: “When they shall say, Peace and safety, then sudden destruction shall come upon them.”

Asadar coarnele cele 10 reprezinta 10 imparatii care descind din Imperiul Roman, nu Imperiul Roman, iar capul al 8-lea reprezinta Imparatia lui Antihrist si cornul al 11-lea pe Antichrist.

10. Dar sunt și șapte împărați: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puțină vreme.

Sapte imparati, inseamna si sapte imparatii.Cinci au cazut , imparatia care era in momentul primirii Apocalipsei este a Imperiului Roman(cel care "mai este").A saptea imparatie este cea ce "inca nu a venit" care se trage din a sasea(adica Imperiul Roman)cu cele zece coarne , iar ultima Imparatie , Imparatia lui Antihrist este din a saptea si din cei 10 si merge spre pieire.Aceste cinci Imparatii care au fost, sunt:Babylon, Egypt , Asiria , Medo-Persia , Grecia.
Multumesc danut7. In mare parte le stiam, dar ceea ce ma intriga
in Apocalipsa sunt urmatoarele versete:

cap.12
18. Si a stat pe !!! nisipul !!! marii.

- e vorba de balaur care il personifica pe satan. Apoi

cap.13
1. Si am vazut ridicandu-se din mare o fiara, care avea zece coarne si sapte capete si pe coarnele ei zece cununi imparatesti si pe capetele ei: nume de hula.

Intre cele doua versete vedeti ceva mai aparte, o legatura posibila?

Apoi

cap.13
11. Si am vazut o alta fiara, !!! ridicandu-se din pamant !!!, si avea doua coarne asemenea mielului, dar graia ca un balaur
12. Si toata stapanirea celei dintai fiare ea o pune in lucrare, in fata ei. Si face !!! pamantul si pe locuitorii de pe el !!! sa se inchine fiarei celei dintai, a carei rana de moarte fusese vindecata.
13. Si face semne mari, incat si !!! foc face sa se pogoare din cer, pe pamant, !!! inaintea oamenilor,
14. Si !!! amageste pe cei ce locuiesc pe pamant prin semnele !!! ce i s-au dat sa faca inaintea fiarei, zicand celor ce locuiesc pe pamant sa faca un chip fiarei care a fost ranita cu sabia si a ramas in viata.
15. Si i s-a dat ei !!! sa insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei sa si graiasca !!!...

Nu poate exista si o interpretare pe care sfintii n-au banuit-o pentru
ca tehnologia nu avansase???
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2009, 11:20:52
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Multumesc danut7. In mare parte le stiam, dar ceea ce ma intriga
in Apocalipsa sunt urmatoarele versete:

cap.12
18. Si a stat pe !!! nisipul !!! marii.

- e vorba de balaur care il personifica pe satan. Apoi

cap.13
1. Si am vazut ridicandu-se din mare o fiara, care avea zece coarne si sapte capete si pe coarnele ei zece cununi imparatesti si pe capetele ei: nume de hula.

Intre cele doua versete vedeti ceva mai aparte, o legatura posibila?

Apoi

cap.13
11. Si am vazut o alta fiara, !!! ridicandu-se din pamant !!!, si avea doua coarne asemenea mielului, dar graia ca un balaur
12. Si toata stapanirea celei dintai fiare ea o pune in lucrare, in fata ei. Si face !!! pamantul si pe locuitorii de pe el !!! sa se inchine fiarei celei dintai, a carei rana de moarte fusese vindecata.
13. Si face semne mari, incat si !!! foc face sa se pogoare din cer, pe pamant, !!! inaintea oamenilor,
14. Si !!! amageste pe cei ce locuiesc pe pamant prin semnele !!! ce i s-au dat sa faca inaintea fiarei, zicand celor ce locuiesc pe pamant sa faca un chip fiarei care a fost ranita cu sabia si a ramas in viata.
15. Si i s-a dat ei !!! sa insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei sa si graiasca !!!...

Nu poate exista si o interpretare pe care sfintii n-au banuit-o pentru
ca tehnologia nu avansase???
Nu cred ca are vreo legatura cu tehnologia.Expresia a stat pe nisipul marii este folosita in mod alegoric, si din punctul meu de vedere poate insemna asta:Cand privesti de pe nisipul marii la tarm , ai o viziune ambigua si nu realizezi profunzimea si maretia marii.Cred ca Sf. Simeon Noul Teolog a facut o comparatie asemanatoare:

"A man standing on the seashore sees the immense expanse of water, but his eye can embrace only a small part and cannot reach its limit. In the same way a man who, through contemplation, is given to see the limitless ocean of Divine glory and to see God Himself with the eyes of his mind, sees God and the infinite vastness of His Glory, though not the whole as it really is, but only as much as is possible for him."
St. Symeon the New Theologian

Nisipul sau tarmul marii poate insemna doua lucruri, pe oamenii lumesti sau pe cei care nu inteleg Evanghelia lui Hristos(adica pe eretici).De-a lungul vremii Diavolul a stat in inimile oamenilor si a tuturor celor care s-au despartit de Dumnezeu.A oamenilor lumesti si a paganilor.A tuturor celor care se inchinau la idoli.O lunga perioada de timp acestia reprezentau, neamurile, adica pe noi , iar acum probabil ce ne arata textul este ca acestia au devenit poporul evreu.Nisipul poate reprezenta pe toti cei care nu fac parte din "marea de cristal" care e in Rai.Dumnezeu cand a binecuvantat pe Avraam a zis : fiii tai vor fi ca stelele cerului si ca nisipul pamantului.Si aceasta binecuvantare are mai multe intelesuri din punctul meu de vedere.Asadar acest nisip al marii poate reprezenta pe acei fii ai lui Avraam straini de Hristos, adica pe Israel, poporul evreu.In alegorie marea reprezinta neamurile si popoarele pagane.Asadar faptul ca intai balaurul a stat pe nisipul marii se poate identifica aici strict cu poporul evreu, iar ca apoi fiara a iesit din mare se identifica cu popoarele pagane si cu noi neamurile cei care nu cunosc pe Dumnezeu.Sa nu uitam ca Biserica este comparata de multe ori ca o barca care navigheaza pe marea involburata.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2009, 18:21:55
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu cred ca are vreo legatura cu tehnologia.Expresia a stat pe nisipul marii este folosita in mod alegoric, si din punctul meu de vedere poate insemna asta:Cand privesti de pe nisipul marii la tarm , ai o viziune ambigua si nu realizezi profunzimea si maretia marii.Cred ca Sf. Simeon Noul Teolog a facut o comparatie asemanatoare:

"A man standing on the seashore sees the immense expanse of water, but his eye can embrace only a small part and cannot reach its limit. In the same way a man who, through contemplation, is given to see the limitless ocean of Divine glory and to see God Himself with the eyes of his mind, sees God and the infinite vastness of His Glory, though not the whole as it really is, but only as much as is possible for him."
St. Symeon the New Theologian

Nisipul sau tarmul marii poate insemna doua lucruri, pe oamenii lumesti sau pe cei care nu inteleg Evanghelia lui Hristos(adica pe eretici).De-a lungul vremii Diavolul a stat in inimile oamenilor si a tuturor celor care s-au despartit de Dumnezeu.A oamenilor lumesti si a paganilor.A tuturor celor care se inchinau la idoli.O lunga perioada de timp acestia reprezentau, neamurile, adica pe noi , iar acum probabil ce ne arata textul este ca acestia au devenit poporul evreu.Nisipul poate reprezenta pe toti cei care nu fac parte din "marea de cristal" care e in Rai.Dumnezeu cand a binecuvantat pe Avraam a zis : fiii tai vor fi ca stelele cerului si ca nisipul pamantului.Si aceasta binecuvantare are mai multe intelesuri din punctul meu de vedere.Asadar acest nisip al marii poate reprezenta pe acei fii ai lui Avraam straini de Hristos, adica pe Israel, poporul evreu.In alegorie marea reprezinta neamurile si popoarele pagane.Asadar faptul ca intai balaurul a stat pe nisipul marii se poate identifica aici strict cu poporul evreu, iar ca apoi fiara a iesit din mare se identifica cu popoarele pagane si cu noi neamurile cei care nu cunosc pe Dumnezeu.Sa nu uitam ca Biserica este comparata de multe ori ca o barca care navigheaza pe marea involburata.

Sunt totusi cateva lucruri bizare. Proorocul mincinos se foloseste de
fiara ca sa stapaneasca lumea. Deci fiara trebuie sa aibe tentacule in
toata lumea. Apoi, fiara nu este ceva viu pentru ca se spune ca
15. Si i s-a dat ei sa insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei sa si graiasca ...
Apoi nisipul poate insemna si siliciu, materialul principal pentru cip electronic.
Apoi exista a doua fiara care se ridica din Pamant, cu doua coarne (antene)
12. Si toata stapanirea celei dintai fiare ea o pune in lucrare,...
Iar aceasta a doua fiara
13. Si face semne mari, incat si foc face sa se pogoare din cer, pe pamant, ...

Si este clar ca orice retea de calculatoare si/sau televiziune are nevoie de
sateliti de telecomunicatii.
Iar cu ajutorul fiarei toti oamenii vor trebui sa aiba semnul fiarei altfel nu
vor putea nici cumpara nici vinde. Si toate codurile de bare sunt citite prin
calculator, calculator legat la o retea de calculatoare, retea conectata si
ea la randul ei cu ajutorul satelitilor artificiali.
Nu ti se pare ca e prea logica toata dandanaua??? Cum poti impune lumii
semnul fiarei fara o retea de calculatoare si televiziune integrate (spre asta
se tinde !!!) si fara conectare si supraveghere din satelit???
Se poate sa ma insel, nu zic nu, dar daca ...
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Reply With Quote
Vechi 30.11.2009, 18:55:08
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Cum vad eu , prima fiara reprezinta o imparatie , imparatia lui Antihrist, un sistem guvernamental, iar a doua fiara reprezinta proorocul mincinos , un sistem religios fals.Aceasta inteleg prin faptul ca se zice "arata ca un miel, dar vorbea ca un balaur".Atunci cand nu va mai fi cine sa-l opreasca, se va face cunoscut Antihrist.Am citit undeva ca prima surpare a puterii care il tine sa nu vina a avut loc la marea schisma in 1054, cu caderea papalitatii si a catolicilor.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2009, 19:16:23
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum vad eu , prima fiara reprezinta o imparatie , imparatia lui Antihrist, un sistem guvernamental, iar a doua fiara reprezinta proorocul mincinos , un sistem religios fals.Aceasta inteleg prin faptul ca se zice "arata ca un miel, dar vorbea ca un balaur".Atunci cand nu va mai fi cine sa-l opreasca, se va face cunoscut Antihrist.Am citit undeva ca prima surpare a puterii care il tine sa nu vina a avut loc la marea schisma in 1054, cu caderea papalitatii si a catolicilor.
Deci prima fiara ar fi un soi de guvern mondial, iar a doua ar fi proorocul
mincinos, adica o noua religie pentru toti. E o idee.
Insa tot e nevoie, ca sa tii in frau tot mapamondul si sa-l indoctrinezi, de
o retea integrata TV+computere (prima fiara) pusa in lucru de o retea de
sateliti (a doua fiara) si condusa de un om (proorocul mincinos).
Plus supravegherea, plus cipurile, plus codurile pe marfuri si obiecte.
Nu poti subjuga o planeta fara cele trei.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2009, 19:50:42
Iustin45 Iustin45 is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Prietene, numarul 666 e un simbol. Daca tu spui ca acest numar e malefic, trebuie sa spui si ca numarul 7 e benefic si astfel cazi în numerologie, care e o superstitie sau vrajitorie. Sau ar trebui sa spui ca leul, vitelul si vulturul sunt animale sfinte fiindca sunt simboluri ale evanghelistilor.
Mestere, tu de unde esti? Esti ortodox sau altceva? Textul de mai sus te descalifica in a mai posta ,,pareri,, pe acest forum ortodox. Tu ai citit textul de la Apocalipsa cap13? El e foarte clar:
17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.

Daca nu ai niste studii teologice, abtine-te sa mai vii cu asemenea aberatii! 666 e ,,numele fiarei, sau numărul numelui fiarei,, care in nici un caz nu e benefic, ci malefic altfel nu ar mai fi purtat pe tricouri de satanisti, ci de toata lumea.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2009, 19:58:14
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin45 Vezi mesajul
666 e ,,numele fiarei, sau numărul numelui fiarei,, care in nici un caz nu e benefic, ci malefic altfel nu ar mai fi purtat pe tricouri de satanisti, ci de toata lumea.
Maestre:)), daca poti fa-ne sa intelegem mai bine ceea ce afirmi de ex:
ce inseamna FIARA, sau numele fiarei?
ce inseamna NUMARUL FIAREI?
in ce fel MALEFIC?, iti da cineva cu acest set de numere in cap?
Din ce spui tu ii faci DESTEPTI pe satanisti, ca si cum ei daca NU AR STII DE CE, nu ar purta acele numere
Poate ne spui tu ce stiu CU SIGURANTA satanistii?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
IPS Teofan un antihrist? mihailt Biserica Ortodoxa Romana 29 04.08.2014 16:25:08
Unii din cei mai mari sfinti ai timpurilor noastre -carte audio bin000 Resurse ortodoxe on-line 1 12.11.2011 16:39:14
Inaintemergatorii lui antihrist anna21 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 39 25.12.2010 02:29:15
Cuvânt despre venirea lui Antihrist și pentru sfârșitul lumii clujeanul33 Generalitati 14 07.05.2010 23:38:20
Cel mai mare roman al tuturor timpurilor Dodi Generalitati 5 12.09.2006 19:04:14