Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2009, 08:43:06
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit cu drag despre.. fericirea crucii

"Cei care au dureri și suferințe sunt cei distinși, pe care i-a ales Dumnezeu pentru Împărăția lui cea veșnică, căci veșnic e orice om – dar care veșnicie?

Dometie, un călugăr tânăr de la Muntele Athos, era foarte vesel, tot timpul cânta. Într-o zi l-am găsit în chilie plîngînd și l-am întrebat, de ce plânge. Mi-a răspuns că l-a părăsit Dumnezeu. Eu l-am întrebat, cum? Și a zis: – Nu mai am niciun necaz, „sunt scutit de supărări”. Care dintre voi ați plînge, pentru faptul că v-a părăsit Dumnezeu, în cazul că v-a luat crucea? Căci nu v-a bătut nimeni piroane în mâini și nici cunună de spini nu v-a pus pe cap. Sfântul Apostol Pavel zice așa: „Roagă-te neîncetat, muncește neîncetat și mulțumește lui Dumnezeu neîncetat pentru toate bucuriile și durerile pe care ți le-a dăruit” (I Tesaloniceni 5, 16-18).

Viața aceasta nu este pentru a strânge averi, sau numai pentru a te îmbrăca, căci nu aceștia sunt oamenii fericiți, ci aceia care au o cruce de purtat."
Par. Arsenie Boca
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ajutati-ma sunt disperata patricia2006 Umanitare 7 02.09.2012 23:47:20
O mama disperata va roaga cu lacrimi in ochi sa ii ajutati baiatul diannaalex Umanitare 5 23.06.2010 09:05:36