Citat:
În prealabil postat de anna21
Stai linistita, stiu si eu astfel de lucruri. Am medic in familie.
(Nu stiu de ce, intotdeauna m-a dezgustat preocuparea excesiva pt mancare: " ce ati gatit pentru masa de Craciun?" Asta este o intrebare care ar aduce valuri de ironie din partea mea. Parca apesi un buton.)
Mi se pare un indicator de de-spiritualizare. Cunosc familii a caror existenta se invarte in jurul mancarii si a programelor tv.
Am citit Biblia cand eram foarte tanara si multe lucruri neintelese mi-au ramas in minte. Unul dintre ele: hranirea cu mana in desert. Nu-si puteau face provizii "peste iarna". Trebuiau sa aiba incredere ca Dumnezeu le asigura mancarea in fiecare zi. Azi cineva ar intreba de calciul si proteinele din mana cereasca.
Este foarte simplu: daca noi credem sa suntem carne si ne tine in viata ceea ce mancam.. sau credem ca suntem mai mult decat carne si ne tine in viata Dumnezeu.
Am incredere ca Dumnezeu ma poate tine in viata si daca mananc f putin. (Pentru ca nu sunt doar carne si nu sunt un produs al evolutiei aleatorii a vietii pe pamant.) Bineinteles ca nu-L voi ispiti pe Dumnezeu si nu recomand nimanui sa o faca. Dar trebuie sa avem incredere. Altfel, cum vom trai timpurile care vor veni?
|
La ce spui tu mai adaug eu un lucru urit de multe surori si probabil si frati : ,,...nu numai cu piine va trai omul ci cu tot cuvintul care iese din gura lui D.zeu" (Ev. Matei)... sau poate ca gravidele ,bolnavii si batrinii fac exceptie ,adica ar fi uitat D.zeu sa-i pomeneasca !Im, parca nu cred !!
Sper sa nu va deochi sau sa ma intelegeti ca va afrontez in vreun fel (pe tine si pe Miha-Anca) : de ceva vreme mi-ati atras atentia cu ceea ce postati ...in bine desigur. Sa dea D.zeu sa fie cu folos si spre mintuire !