![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Este adeptul "profetesei" mincinoase White, fondatoarea sectei adventiste, care e apreciata numai de adventisti, in rest nimeni nestiind de aceasta femeie sub nici o forma...iar el respecta ceea ce a instituit ea, Adventismul de ziua a 7 a, deci cum te asteptai sa fie?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Puneți-ne mai bine întrebări legate de credința noastră în raport cu Scriptura. Noi credem în Cuvântul lui Dumnezeu, nu "credem în White" (cum candid ne întreba cineva pe aici). Vă doresc un somn liniștit, fără coșmaruri. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta e diferenta dintre o interpretare Sola Scriptura si una cu Biblia dar in Duhul. Fara Duhul faci o simpla inferenta logica intre diverse propozitii din Biblie, dar fara sa atingi adancimea lor si sensul lor duhovnicesc. Si uite la ce aberatii ajungi: ca Dumnezeu nu poate sterge pacatele decat prin moartea Fiului Sau. Mare eroare. Ar trebui sa te puna pe ganduri.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
degeaba pentru pacatele noastre. Dar a spune ca Dumnezeu nu poate dezlega pacatele noastre e o blasfemie. Inseamna ca nu e Atotputernic, adica nu e Dumnezeu. Planul cu jertfa Mantuitorului a fost din prea multa IUBIRE, nu din prea putina PUTERE. Vezi ca-ti faci pacate, si nu sunt mici.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor, am citit si am urmarit toate cele 47 de pagini care s-au scris pana acuma pe aceasta tema si am vazut clar ce tavalug si replici peste replci de-a valma s-au postat, unde se vadeste evident rautatea si ignoranta, atat a unora, cat si a celorlati.
Un lucru important uitati, fratilor, sustinut de insasi Sf Scriptura: cu raul nu faci nimica, cu rau se ajunge tot la rau, ba chiar la mai rau, doar dragostea, bunatatea si vorba buna il poate inmuia pe cineva, ii poate dezgheta cuiva inima. Daca noi ortodocsii nu ne "luptam" cu aceste arme impotriva fratilor ce-au parasit ortodoxia, degeaba ne luptam, ca n-o scoatem in veci la capat cu ei. Lucrul cel mai important care trebuie sa ne mane dragostea noastra pt ei este faptul ca ei au acelasi suflet ca si noi, avem acelasi Tata, Care ne iubeste pe toti la fel, acesta este lucrul care tre sa ne motiveze dragostea, bunatatea si rabdarea cu ei, alta cale nu exista, restul cailor duc spre pierzania ambelor "tabere", negresit. Stiu ca e greu sa ne imaginam acest forum lipsit de spiritul combatant si belicos, de care este imbibat cu varf si indesat, dar daca, urmarim sincer si cu adevarat binele si revenirea celor ce au picat din ortodoxie, alta cale nu exista. Acuma urmeaza sa prezint fratilor neortodocsi doua lucruri mari si late, pt care sa se teama de Dumnezeu in Ziua Judecatii si pt care s-ar teme orice crestin dotat cu discernamant: Primul lucrul de care trebuie sa se teama toti, dar mai cu seama, liderii lor, pastorii etc ajungand pana la Luther si alti fondatori de genul, este faptul ca au facut si fac in continuare dezbinare in sanul Bisericii lui Hristos acest lucru ducand la invrajbirea unora impotriva altora si la alte catastrofe sociale si morale, cei care nu stiu despre ce e vba sa studieze originile protestantismului si neo-protestantismului. Vai de sufletul acelor oameni ! Al doilea lucru de care trebuie sa se teama in fata lui Dumnezeu in Ziua Judecatii este necredinta in minunile sfintilor crestini. Fratilor, minunea este singurul criteriu cerut si acceptat de-a lungul intregului Vechi Testament, nemaivorbind de cel Nou, pentru ca cineva sa fie crezut, fie fiind in viata, fie dupa moartea acestuia. Amintiti-va ce le imputa Hristos fariseilor si saducheilor "daca nu v-as fi facut atatea semne si minuni, v-as intelege necredinta...", deci frati iubiti, va implor din tot sufletul, nu fiti ca acei farisei cu inima impietrita, care oricate semne si minuni n-ar vedea, ei tot nu credeau, si ziceau ca-s de la diavol. Amintiti-va cum ii numea pe ei Iisus: pui de naparci, fii ai intunericului etc. Aveti ocazia, marea ocazie sa nu fiti ca ei, citind vietile sfintilor, fratilor, credeti-ma sunt cu zecile de mii, nu unu-doi, ci zeci de mii de sfinti au existat pana astazi. Trebuie sa fii nebun de-a binelea sau impietrit cu inima ca fariseii, ca altfel nu se explica, sa ignori vietile si minunile acestor sfinti. Aveti in vedere, toate aceste minuni s-au facut in numele Domnului Iisus Hristos, nu altfel. Daca se vede minunea de la Dzeu, este crezut si omul, daca este crezut omul, este crezuta invatatura lui si credinta lui, astia-s pasii firesti pe care ii face un crestin de dreapta credinta. Va indemn fratilor, cititi vietile sfintilor, cititi si veti afla ce inseamna ortodoxia si intregul univers ortodox, daca nu-i credeti pe sfintii din secolele de demult, cititi-i pe cei din sec 20, ca exista multi: Paisie Aghioritul, Arsenie Boca, Siluan Athonitul si multi altii, aflati vietile si minunile lor si veti ramanea socati afland ce inseamna adevarata relatie Dzeu-om. Asa cum au facut apostolii semne si minuni cat au fost in viata, asa au facut-o si urmasii lor sfinti de-a lungul timpului pana in prezent, va pot marturisi personal despre minunea care s-a petrecut cu duhovnicul meu, parintele Ciprian Negreanu, la mormantul parintelui Arsenie Boca. Asadar, fie ca o faceti din teama de Dumnezeu, fie ca o faceti din dragoste catre El, numai faceti-o, credeti in minunile sfintilor sai, ca nu stiti cat pierdeti, v-o spun cu dragoste. Dumnezeu sa va ajute ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau să contest minunile pe care Dumnezeu le-a făcut (și încă le mai face) prin sfinții Săi. Trebuie doar să fim vigilenți, deoarece și diavolul poate face minuni și nu se dă în lături de la aceasta pentru a amăgi sufletele. Așa că eu văd un potențial pericol în a socoti că "minunea este singurul criteriu cerut si acceptat". Decu mă limitez să repet cu sf. apostol Pavel: "Iudeii, într'adevăr, cer minuni, si Grecii caută înțelepciune; dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru Iudei este o pricină de poticnire, și pentru Neamuri o nebunie" (1 Cor. 1:22-23) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|