În prealabil postat de Danut7
Tu nu esti prost, asta daca postul iti apartine ,
erci pentru reciproca totusi (pe socoteala mea ce-i drept)
pacat ca esti acaparat de niste erezii.Spre deosebire de fratii tai adventistii pot sa zic ca nu esti la fel de mort spiritual ca ei.
Merci. Sunt lucruri totusi cercetate de mine si in care cred. Astfel n-as fi parasit ortodoxia (unde se pare puteam ajunge preot - mi s-a sugerat deseori si cantam la strana cu cei din familia mea). Viata mea ma intereseaza destul de mult pentru a trece prin religie in mod usuratic. Insa atunci cand am ajuns sa cunosc Adevarul am inteles ca Adevarul care m-a facut pe mine liber doreste sa-i faca si pe altii liberi. Asa ca de 13 ani sunt un lucrator pentru inaintarea Imparatiei lui Hristos pe pamant. Este greu cu ortodocsii pentru ca tin foarte mult la relatiile cu comunitatea si cu familia. Chiar daca multora le-a vorbit Hristos prin Scriptura Sfanta in mod explicit. Dar atunci cand Dumnezeu vrea cu orice pret (si-a dat si Fiul pentru asta) oamenii cerceteaza si i-L accepta pe Hristos si renunta la pleiada de sfinti si parinti care ajuta pe un Hristos si Dumnezeu care in loc sa fie Atotputernic si Atotstiutor in viziunea unora - este neputiincios si are nevoie de mijlocitori pentru a mantui.
Slava si glorie lui Dumnezeu ca in ultimii ani, nu doar in tari indepartate se intorc la Hristos cu milioanele ci si la noi acasa, in Romania. Romanul a inteles ca mantuira este personala si nu o mai lasa in mana altora. Imi pare rau pentru bunicii mei care au fost la biserica ani dea randul, m-au invatat de mic rugaciuni si sa cant la biserica, dar nu au crezut nici o clipa ca poate fi adevarat ca Isus Hristos ne va invia si ne va darui Viata Vesnica prin meritele sangelui Sau. Nu vreau sa acuz pe nimeni dar bunicii mei trebuiau sa cunoasca acest lucru elementar din tot stufarisul de slujbe de la biserica. Esti de acord?
Nu stiu de ce dar cred ca am mai vazut postul asta pe undeva, mi-e familiar.Nu cumva a mai fost postat si de alti adventisti?Oricum din formularea postului reiese faptul ca nu crezi in viata de dupa moarte.Ce pot sa-ti spun , cum putea ceva spurcat cum sunt "cadavrele" sau ramasitele unui mort sa invie pe altcineva din morti?Nu vezi ilogica si irationalul.Faptul ca toti murim e un fapt confirmat de natura si de Sf Scriptura.Toti stiau ca se duc in Locuinta Mortilor, care atentie e mai mult decat un simplu mormant.Vezi si credinta iudeilor cu privire la viata de dupa moarte.Patriarhul Iacov spune ca se va cobori in locuinta mortilor la fiul sau.La fel si David si Solomon , vorbesc de locuinta mortilor, impreuna cu proorocii si cu dreptii VT.De Locuinta Mortilor si de Adanc.
Ok. Ei se duc in lcuinta mortilor. Este o groapa comuna in Adanc? Eu credeam ca sufletele celor sfinti din VT s-au urcat la cer la Dumnezeu. Sau patriarhul Iacov, Solomon si David nu au intrat in cer? Apoi se spune pe acest site in postarile despre moaste si minuni ca intotdeauna este exercitata credinta in dreptul persoanelor in cauza si
(sau) personelor care asista la implinirea unei minuni. Aproape neincetat Isus face minuni pe baza credintei unor persoane care se afla de fata. Ori in povestea cu Elisei nimeni n-a experimentat credinta. Si foarte important intotdeauna in Biblie minunile se fac la cererea personelor (sfinte si nu numai - vezi Cred Doamne, iarta necredintei mele) care sunt in viata. Intermedierile de acest tip sunt facute de oameni vii nu de morti sau asa zisele suflete ale mortilor. Apoi singurul pasaj biblic in care se pare ca un mort face o minune apare in conextul acesta scrisa de istoricul cartii Imparatilor :
2 Imparati 13:18 Elisei a mai zis: "Ia săgeți." Și a luat. Elisei a zis împăratului lui Israel: "Lovește în pământ!" Și a lovit de trei ori; apoi s-a oprit.
2 Imparati 13:19 Omul lui Dumnezeu s-a mâniat pe el, și a zis: "Trebuia să lovești de cinci sau șase ori: atunci ai fi bătut pe Sirieni până i-ai fi nimici, acum îi vei bate numai de trei ori."
2 Imparati 13:20 Elisei a murit, și a fost îngropat. În anul următor, au intrat în țară niște cete de Moabiți.
2 Imparati 13:21 Și, pe când îngropau un om, iată că au zărit una din aceste cete, și au aruncat pe omul acela în mormântul lui Elisei. Omul s-a atins de oasele lui Elisei, și a înviat și s-a sculat pe picioare.
2 Imparati 13:22 Hazael, împăratul Siriei, asuprise pe Israel tot timpul vieții lui Ioahac.
2 Imparati 13:23 Dar Domnul S-a îndurat de ei, și a avut milă de ei, Și-a întors Fața spre ei din pricina legământului Său cu Avraam, Isaac și Iacov, n-a vrut să-i nimicească, și până acum nu i-a lepădat de la Fața lui.
2 Imparati 13:24 Hazael, împăratul Siriei, a murit, și, în locul lui, a domnit fiul său Ben-Hadad.
Spune in vre-un loc in Biblie ca aceasta persoana a crezut si a fost mantuita? Cum scria prof. Florin Laiu versetul apare scurt fara sa faca senzatie. Pe acest verset tu ai avea curajul sa construiesti o doctrina vis-a vis de cultul mortilor respectiv a moastelor lor? Este de origine .... Are de-a face cu alte spirite si inca foarte multe si rele, amagitoare. Citeste: 2 Tesaloniceni 2: 4-12
4. Potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu.
5. Nu va aduceti aminte ca, pe cand eram inca la voi, va spuneam aceste lucruri?
6. Si acum stiti ce-l opreste, ca sa nu se arate decat la vremea lui.
7. Pentru ca taina faradelegii se si lucreaza, pana cand cel care o impiedica acum va fi dat la o parte.
8. Si atunci se va arata cel fara de lege, pe care Domnul Iisus il va ucide cu suflarea gurii Sale si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale.
9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase,
10. Si de amagiri nelegiuite, pentru fiii pierzarii, fiindca ei n-au primit iubirea adevarului, ca ei sa se mantuiasca.
11. Si de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amagire, ca ei sa creada minciuni,
12. Ca sa fie osanditi toti cei ce n-au crezut adevarul, ci le-a placut nedreptatea.
Uite ce zice Solomon in Pilde
"Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor."
"Iadul și adâncul nu se pot sătura, tot așa și inima omului e de nesăturat."
Dreptii Vechiului Testament aveau nadejdea vietii si dupa moarte si speranta rascumpararii din pacat.Despre drepti cand se vorbea in VT se spunea asa : s-a adaugat la casa lui, sau s-a adaugat la poporul lui.Tot Solomon vorbeste de viata pe pamant ca ceva trecator, ca un drum , ca o desartaciune, el vorbeste de tot ce se "intampla sub soare".Daca el vorbeste de lumea asta ca de ce se intampla "sub soare" , inseamna ca mai este si alta lume care nu este "sub soare".Toti dreptii VT tindeau spre o lume mai buna, spre o nadejde si isi cautau lor patrie, erau calatori pe pamant,dupa cum spune si Pavel.Iar la patria aceasta au fost adusi prin Hristos-ca sa nu ia ei fagaduintele fara noi- de Cel ce a venit la vreme , nascut din femeie sa le implineasca nadejdile.
Mai de preț este un nume bun decât untdelemnul cel binemirositor și ziua morții decât ziua nașterii. Eccl7:1
Corect, cat timp traiesti ai de ales si exista speranta pentru mantuire. Dar si posibilitatea caderii. Cand mori deja soarta ta, daca vei fi mantuit, este hotarata. Multi au murit ca martiri si au bucuria mantuirii cand va veni Domnul Hristos. La Ortodocsi ce semnificatie are evenimentul mult asteptat inca din vremea sfintilor apostoli, revenirea Domnului Hristos pe nori? Ce rost mai are intr-o lume paralela in care unii sunt deja mantuiti in rai si altii in Adanc? (termenul este folosit in Apocalipsa pentru groapa lui satan)
La moartea omului drept rămâne nădejdea, iar la moartea celui păcătos piere nădejdea.11:7
Imi este ingaduit apoi sa intreb : de ce se mai fac pomenile? Care nedejde piere la moartea pacatosului? (ca dventist lucrurile imi sunt clare - cel pacatos cand moare nu mai are nici o sansa sa fie mantuit iar cel neprihanit nu mai are nici o sansa sa piarda mantuirea. Conturile se inchid odata cu moartea persoanei. Nici pomeni si parastase. Nici bani cheltuiti. Nici visuri si discutii cu tata, mama,etc. Nu stau cu frica in san ca se invarte mortul pe dupa casa 40 de zile.Nu platesc decat locul si eventual transportul celui decedat.
Nădejdea celor drepți este numai bucurie, iar nădejdea celor păcătoși sfârșește în rău.Pilde 10:28
Cel ce își pune nădejdea în inima lui este un nebun, iar cel ce se conduce după înțelepciune, acela va fi mântuit. Pilde 28:26
|