Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2009, 21:15:19
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Multumesc Maris!
Si multumesc pentru blandetea inimii tale!

Imi doresc ca cineva sa-mi raspunda la intrebarea mea...
O, draga macsim eu nu merit laude. Si nici nu-mi fac bine.
Se spune ca o lauda e ca o piatra in frunte. Cazi pe spate.
Iar o ocara e ca un sut undeva, te impinge inainte.
Prefer sutul decat piatra.
Iertare.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2009, 21:40:06
macsim
Guest

Red face

..........

Last edited by macsim; 15.12.2009 at 21:49:47.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 13:14:12
BenHur BenHur is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.02.2010
Implicit

Dumitru Cornilescu, cel care a tradus versiunea Cornilescu a fost un preot-calugar ortodox. Traducerea lui a fost acceptata de Sfantul Sinod. Insa mai apoi s-a renuntat la treducerea lui, si au acuzat-o ca fiind protestanta. Diferentele cu cea ortodoxa sunt foarte mici, si nu cred ca ar incalca dogmele crestine. Cat despre micile diferente, poate sa isi dea cu parerea doar cel ce a cercetat, si stie greaca si ebraica.
Doamne Iisuse Cristoase, Fiul lui Dumnezeu, mileieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 13:41:09
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

mie mi-a placut articolul acesta: http://www.ortodoxia.md/articole-pre...-suntei-oameni

parintele Cleopa.

scrie si de biblia sectara.
Vechi 23.02.2010, 15:42:58
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
mie mi-a placut articolul acesta: http://www.ortodoxia.md/articole-pre...-suntei-oameni

parintele Cleopa.

scrie si de biblia sectara.
Circula pe internet articolul respectiv, destul de interesant, foarte amuzanta discutia respectiva, cei doi se cearta aducand in discutie texte biblice, asa cum se intampla si pe acest forum de multe ori, demers care pana la urma nu are nici un rezultat. Din Scriptura trebuie sa invatam noi insine ce avem de facut, iar prin puterea exemplului propriu vom reusi daca ne ajuta Dumnezeu. De aceea Mantuitorul este exemplul suprem de credinta, El este si vorba si fapta in acelasi timp, la noi mai mult teorie.

Totusi, in deschiderea articolului se vorbeste despre pacatul impotriva Duhului Sfant ca fiind trecerea intr-o alta biserica. Nici vorba de asa ceva. Pacatul impotriva Duhului Sfant este lepadarea Mantuitorului Cristos prin impotrivirea permanenta de a lasa ca Duhul sau cel Sfant sa-ti calauzeasca viata. Acest pacat este fara iertare pentru ca odata lepadat Cristos, nu mai are cine sa ierte. Orice pacat este iertat prin credinta, chiar si acelea de care nu ne mai aducem noi aminte.

Mi-as dori ca reprezentantii bisericii, indiferent care ar fi aceea, ca prin credinta sa se poarte ca aparatori ai adevarurilor divine, si nu ca unii carora le este teama ca nu cumva sa piarda enoriasii, bagandu-le in cap ideea ca daca pleaca sunt pierduti, ca si cum biserica ofera mantuirea, ca si cum ea si-ar fi dat viata pentru noi. Biserica crestina sa-si aduca aminte ca are un singur lucru de facut: sa duca Evanghelia in lume, sa duca vestea buna in asteptarea Celui care mai are putin si vine, moment in care sa speram cu totii sa fim gasiti in credinta.

Last edited by almaris; 23.02.2010 at 15:52:13.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 16:54:40
mc2009 mc2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.04.2009
Implicit Cea mai buna traducere ...

Mai jos se aduce in discutie si versiunea sinodala de la 1914, cea folosita de parintele Staniloae in scrierile sale.
http://forum.teologie.net/viewtopic.php?f=13&t=1092
Reply With Quote
Vechi 26.02.2010, 23:02:19
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BenHur Vezi mesajul
Dumitru Cornilescu, cel care a tradus versiunea Cornilescu a fost un preot-calugar ortodox. Traducerea lui a fost acceptata de Sfantul Sinod. Insa mai apoi s-a renuntat la treducerea lui, si au acuzat-o ca fiind protestanta. Diferentele cu cea ortodoxa sunt foarte mici, si nu cred ca ar incalca dogmele crestine. Cat despre micile diferente, poate sa isi dea cu parerea doar cel ce a cercetat, si stie greaca si ebraica.
Doamne Iisuse Cristoase, Fiul lui Dumnezeu, mileieste-ma pe mine pacatosul!
http://statu.wordpress.com/2007/06/0...tatea-moderna/
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biblia ortodoxa in engleza online BebeGeo Resurse ortodoxe on-line 5 13.12.2017 09:14:14
Biblia Ortodoxa. Alexmot Din Vechiul Testament 55 16.10.2011 08:49:09
Biblia ortodoxa - Varianta de buzunar IT Despre Sfanta Scriptura 10 27.02.2010 00:55:06
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara pac_man_c Generalitati 5 28.12.2009 03:52:06