Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2009, 11:21:51
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Evanghelia după Matei
[ Cap. 11 ] Trimișii lui Ioan Botezătorul. Mărturia lui Iisus despre Ioan. Cetățile nepocăite. Laudă Tatălui. Chemarea către cei împovărați.

28 Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați, și Eu vă voi odihni!
29 Luați jugul Meu asupra voastră; și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima, și veți afla odihnă sufletelor voastre!
30 Că jugul Meu este bun și povara Mea este ușoară“.
Vechi 17.12.2009, 12:11:17
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Iisus și Apostolii nu țin sâmbăta pământească și o dezleagă de mai multe ori.

Ioan 5.18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.

Ioan 9.16 Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Iar alții ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Și era dezbinare între ei.

Matei 12:1-6În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce.Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. Iar El le-a zis: Au n-ați citit ce-a făcut David când a flămânzit, el și cei ce erau cu el? Cum a intrat în casa Domnului și a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoților? Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici.

Odihna cea adevărată și adevăratul Sabat era între ei(evrei),și se pregatea sa vină,dar din cauza invidiei și a învârtoserii lor nu au văzut de sâmbătă, adevărata odihna.Iisus Hristos este adevărata odihnă și adevăratul Sabat.Iar ei în loc să se bucure de binefacerile Lui, căutau pricină de învinuire, însă mai mare decât preoții care calcă sâmbăta se afla acolo,Hristos, și mai mare decât Templul.De aceia ei n-au intrat în odihna asta, care a venit duminca în ziua Învierii.

Matei 11:28-30"Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre.Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară".

Ioan 7.37 Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei și a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.

Fără Hristos nu este odihnă, și fără Învierea Lui de morți nu am fi avut odihnă.Căci nu mă refer la odihna asta lumească, că asta era a oamenilor și o umbră a mântuirii, că nici iudeii nu au ajuns la odihna fără Hristos, ca să nu ia ei făgăduințele fără noi.Căci toți au asteptat făgăduința asta și mult s-au bucurat să vadă ziua Lui.Că a surpat pe Diavol și pe Moarte a călcat si a deschis porțile cele vesnice , porțile Raiului, care au fost închise de la căderea în păcat a protopărinților noștrii.Despre ziua asta a profețit si David înainte zicând : "Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea."(Ps 117:24) și Apostolul Pavel :

Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. (Evrei 4)

1Corinteni 15:13-14 Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.

Noi nu am rămas la umbre, ci am trecut mai departe.Dar voi nici măcar la umbra iudeilor nu sunteți , ci idolatrizați o zi.Căci nu știți de ce cinstiți sâmbăta, că evreii aveau motiv("eliberarea din Egipt" Deuteronom 5:15).Noi nu idolatrizăm o zi , nici măcar duminica , ci în fiecare duminica ne amintim de eliberarea din robia păcatului și a morții și de Domnul nostru Iisus Hristos, care a Înviat duminica.

2 Corinteni 5,17: Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi

Last edited by Danut7; 17.12.2009 at 12:20:11.
Vechi 18.12.2009, 04:28:57
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Iisus și Apostolii nu țin sâmbăta pământească și o dezleagă de mai multe ori.

Ioan 5.18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.

Ioan 9.16 Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Iar alții ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Și era dezbinare între ei.

Matei 12:1-6În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce.Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. Iar El le-a zis: Au n-ați citit ce-a făcut David când a flămânzit, el și cei ce erau cu el? Cum a intrat în casa Domnului și a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoților? Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici.
Daca nu ti-e greu citesti ce am postat mai sus si te vei lumina. Daca nu, mie nu mi-este greu sa ma repet iar tie iti este de folos.

Citat:
Odihna cea adevărată și adevăratul Sabat era între ei(evrei),și se pregatea sa vină,dar din cauza invidiei și a învârtoserii lor nu au văzut de sâmbătă, adevărata odihna.Iisus Hristos este adevărata odihnă și adevăratul Sabat.Iar ei în loc să se bucure de binefacerile Lui, căutau pricină de învinuire, însă mai mare decât preoții care calcă sâmbăta se afla acolo,Hristos, și mai mare decât Templul.De aceia ei n-au intrat în odihna asta, care a venit duminca în ziua Învierii.
Mi-a placut cum ai inceput acest paragraf. Dar besica de sapun s-a spart cand ai dat cu bolovanul in baltuca. Uite, tu zici ca ”Odihna cea adevarata” era Isus Hristos apoi te dezici si de lucrul asta si spui ca nu mai este Hristos -ci duminica. Frumos. Cu Logica. (cu perdea si subainteles - dar ne intelegem noi? Nu-i asa?

Citat:
Matei 11:28-30"Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre.Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară".

Ioan 7.37 Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei și a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.

Fără Hristos nu este odihnă, și fără Învierea Lui de morți nu am fi avut odihnă.Căci nu mă refer la odihna asta lumească, că asta era a oamenilor și o umbră a mântuirii, că nici iudeii nu au ajuns la odihna fără Hristos, ca să nu ia ei făgăduințele fără noi.Căci toți au asteptat făgăduința asta și mult s-au bucurat să vadă ziua Lui.Că a surpat pe Diavol și pe Moarte a călcat si a deschis porțile cele vesnice , porțile Raiului, care au fost închise de la căderea în păcat a protopărinților noștrii.Despre ziua asta a profețit si David înainte zicând : "Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea."(Ps 117:24) și Apostolul Pavel :

Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. (Evrei 4)

Si de aceea Apostolii s-au concentrat atat de mult pe intrarea in Odihna de Duminica incat peste tot scrie: ”Fratilor serbati Duminica caci este ziua Invierii”. Cum crezi ca faci gimnastica printre versetele Biblice si ii duci pe toti? Pai daca Vechiul Testament contine atatea versete, capitole despre Sabat, zi-mi te rog, ca paralela unde sa caut in scrierile Apostolilor capitolele intregi despre Duminica?

Le-a dat Iosua copiilor lui Israel odihna in Sabat (Sambata)? Mai tu citesti Biblia sau doar te prefaci? Iosua i-a dus in Tara Fagaduita - Canaanul Pamantesc (unde sperau israelitii sa capete odihna dupa o alergatura de 40 de ani!!! prin pustie). Dar Isus (ce asemanare de nume Isus-Iosua!) ne duce in odihna adevarata - EVANGHELIA ESTE DESPRE MANTUIRE - in Canaanul Ceresc.

Citat:
1Corinteni 15:13-14 Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.
Aaaa! Imi place textul! Parca se leaga de ce am scris mai sus, acum. Dar Isus ne duce in odihna adevarata - EVANGHELIA ESTE DESPRE MANTUIRE - in Canaanul Ceresc.

Textul vadit nu vorbeste de ziua de odihna ci de subiectul primordial - invierea mortilor (mantuirea din pacat, nu in pacat!!!)

Citat:
Noi nu am rămas la umbre, ci am trecut mai departe.Dar voi nici măcar la umbra iudeilor nu sunteți , ci idolatrizați o zi.
Esti profund, dar pe langa! Ziua nu o idolatrizam ci o serbam. Voi nu Idolatrizati (serbati) o zi? Da. Numai ca pe cea care Dumnezeu nu a poruncit-o. Nici nu a Sfintit-o. Si nici nu a binecuvantat-o. Nici macar nu a numit-o. Voi cui va inchinati?

Citat:
Căci nu știți de ce cinstiți sâmbăta, că evreii aveau motiv("eliberarea din Egipt" Deuteronom 5:15).
Prietene, esti pe langa.
Citeste:

8. Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti.
9. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale,
10. Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine,
21. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o.

Citeste si versetul anterior din Deut. 5:14. Vezi? Si tu ai fost rob. Acum daca tu te odihnesti lasa-l si pe bietul rob sa se odihneasca. Ti-a fost rau? Atunci il intelegi si pe el. Lasa bietul om sa se odihneasca. Ce tii si cu evreii astia. Vor sa profite de orice si oricine pentru ei. Voi nu intelegeti evreilor ca voi sunteti solutia lui Dumnezeu in evanghelizarea maselor, a lumii intregi?! Lasa ca dupa 70 de saptamani voi face ca sa treaca misiunea voastram harul de la voi la cei netaiati imprejur, la neevrei!! Si ce am zis am zis!

Daca vrei procedam cum ai pus tu problema cu porunca I.

Deut5: 6. “Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-am scos din pamantul Egiptului, din casa robiei.
7. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

Iti place? Ce te faci acum? Toata legea morala data doar poporului Israel?

Esti liber sa-ti faci de cap! Nu mai esti sub Lege! Osanda Legii a murit. Simte-te bine!

Legea nu te mantuieste. Iisus Hristos, prin credinta - DA. Dar tu te vei raporta la Lege ca sa nu mai pacatuiesti. Ca daca mai pacatuiesti, nu+i doar moarte cu pietre ci daca-i dispretuit sangele lui Isus, ce zice Evrei 10:26-29 ???

26. Caci daca pacatuim de voia noastra, dupa ce am luat cunostiinta despre adevar, nu ne mai ramane, pentru pacate, nici o jertfa,
Citeste Romani cap 5,6 si 7.

Rom 7:12Deci, Legea e sfanta si porunca e sfanta si dreapta si buna.

Citat:
Noi nu idolatrizăm o zi , nici măcar duminica , ci în fiecare duminica ne amintim de eliberarea din robia păcatului și a morții și de Domnul nostru Iisus Hristos, care a Înviat duminica.
Sa va fie de bine!

Cine v-a poruncit asa? De ce nu faceti ce vi s-a poruncit si ascultati de oameni in loc sa ascultati de Dumnezeu?

Citat:
2 Corinteni 5,17: Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi
S-a adus o jertfa Adevarata. Nu mai este nevoie de jertfe - umbre a ceea ce trebuie sa vina! Ramai fratele meu in Hristos! Lasa basmele ! Citeste tot site-ul acesta cate basme, obiceiuri si datini importate din paganism (ultimul articol pe care l-am citit vorbea de datina iesirii cu Ursul intre Nastere si Boboteaza ca fiind de origine pagana cat si despre puntile de legatura cu crestinismul rasaritean - special Bucovinean. Este frumos dar nu tot ce este frumos este de la Dumnezeu).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12