![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
12. Iar daca preotia s-a schimbat urmeaza numaidecat si schimbarea Legii. 23. Apoi acolo s-a ridicat un sir de preoti, fiindca moartea ii impiedica sa dainuiasca. 24. Aici insa, Iisus, prin aceea ca ramane in veac, are o preotie netrecatoare (vesnica). 25. Pentru aceasta, si poate sa mantuiasca desavarsit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, caci pururea e viu ca sa mijloceasca pentru ei. 26. Un astfel de Arhiereu se cuvenea sa avem: sfant, fara de rautate, fara de pata, osebit de cei pacatosi, si fiind mai presus decat cerurile. 27. El nu are nevoie sa aduca zilnic jertfe, ca arhiereii: intai pentru pacatele lor, apoi pentru ale poporului, caci El a facut aceasta o data pentru totdeauna, aducandu-Se jertfa pe Sine insusi. Preotii in vechime mureau cam des si trebuia mereu si mereu sa vina altul. Apoi a venit Iisus si este El preot. El mijloceste acum pentru noi. De ce ar mai fi nevoie acum de un preot? Citeste Evrei cap. 7,8 si 9. Apostolul Pavel se chinuie cu saracii evrei sa-i dumireasca de ce nu mai e nevoie de preoti si tu imi vii cu traducerea nu stiu carui cuvant? Pai tu nu vezi padurea din cauza copacilor? Asta trateaza Pavel. Desfiintarea preotiei. Li se adreseaza cu respect: ”Nu mai avem nevoie de voi!” ”Avem un Preot Nemuritor, care mijloceste tot timpul pentru noi. Deci, rogu-va, acceptati Evanghelia!” Scuze daca dumneata esti si preot, dar ramai fara mamaliga! PS: Chiar nu inteleg ce ai vrut sa dovedesti. De ce te-ai bagat in treaba asta? Ce mi-i ca-i netrecatoare (vesnica)? Sunt de acord cu tine. Iisus nu a lasat, ca preotii din vechime, preotia la altii. Pentru ca El este viu in veci. Ce te-a deranjat? |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 14:28:48 |
| Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 11:02:02 |
| Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 16:37:16 |
| Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 16:32:12 |
|
|