Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2009, 18:33:15
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Și prezbiter ce înseamnă???
Exact ce înseamnă și azi pentru bisericile neoprotestante (același lucru a însemnat și pentru apostoli): prezbiter.
Vechi 22.12.2009, 18:57:23
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Poți nega că exista sabatul înainte de Moise? Gen.2,3
Poți nega că exista sistemul zecimii înainte de Moise? Gen.14,20
Poți nega că "interdicțiile alimentare" erau cunoscute și înainte de Moise? Gen.7,2.8; 8,20

. Sabatul nu a fost niciodată practicat de poporul evreu până la ieșirea din Egipt.

Iar în ceea ce privește pseudo-argumentele pe care le-ai dat pentru susținerea practicilor adventiste actuale, sf Pavel spune clar:
Evrei 9.10 "Acestea erau numai legiuiri pământești - despre mâncăruri, despre băuturi, despre felurite spălări - și erau porunci până la vremea îndreptării. "
Vechi 22.12.2009, 19:08:41
Banned

Implicit

Citat:
[/b]

. Sabatul nu a fost niciodată practicat de poporul evreu până la ieșirea din Egipt.
"V" de la victimă. Ești victima propriului argument: unde scrie că nu a fost practicat niciodată?

Citat:
Iar în ceea ce privește pseudo-argumentele pe care le-ai dat pentru susținerea practicilor adventiste actuale, sf Pavel spune clar:
Evrei 9.10 "Acestea erau numai legiuiri pământești - despre mâncăruri, despre băuturi, despre felurite spălări - și erau porunci până la vremea îndreptării. "
... și se refereau toate la aspectele ceremoniale. Ești din nou victima propriei înțelegeri greșite
Vechi 22.12.2009, 19:15:00
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimuseptimus
"V" de la victimă. Ești victima propriului argument: unde scrie că nu a fost practicat niciodată?

Păi arată-mi unde scrie că Sabatul se prcatica d-le Tricesimusseptimus? Nu scrie nicăieri că evreii, sau orice alt popor l-a practicat până la Moise? D-ta ai zis că există de la creație! La creație scrie ca Dumnezeu s-a odihnit a șaptea zi, nu spune că oamenii au început să țină sîmbata!
Vechi 22.12.2009, 19:22:13
Banned

Implicit

Citat:

Păi arată-mi unde scrie că Sabatul se prcatica d-le Tricesimusseptimus? Nu scrie nicăieri că evreii, sau orice alt popor l-a practicat până la Moise? D-ta ai zis că există de la creație! La creație scrie ca Dumnezeu s-a odihnit a șaptea zi, nu spune că oamenii au început să țină sîmbata!
Iarăși uiți: mai scrie că a sfințit și a binecuvântat ziua a șaptea. Dumnezeu sfințește și binecuvântează ceva degeaba? Îmi pare rău, Îl confuzi cu vreun minuscul preot ce sfințește apa de ploaie și are impresia că devine apă sfințită!
Vechi 22.12.2009, 19:44:36
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu confund nimic, dacă evreii sau orice alt popor ar fi ținut sabatul din vechime, nu mai trebuia să le explice Moise această lege. Dar Moise i-a învățat această lege, și multe altele, pe care evreii nu le cunoșteau.
Sâmbăta, ca și celelate zile li s-a dat evreilor după Ieșirea din Egipt.
Vechi 22.12.2009, 20:24:47
Banned

Implicit

Citat:
Nu confund nimic, dacă evreii sau orice alt popor ar fi ținut sabatul din vechime, nu mai trebuia să le explice Moise această lege.
Ba trebuia. Pentru cei tari de cap trebuie să li se amintească continuu (se exclud persoanele de față ):

"Atunci Domnul a zis către Moise: "Până când nu veți voi să ascultați de poruncile Mele și de învățăturile Mele? Vedeți că Domnul v-a dat ziua aceasta de odihnă și de aceea vă dă El în ziua a șasea și pâine pentru două zile; rămâneți fiecare în casele voastre și nimeni să nu iasă de la locul său în ziua a șaptea"." (Facerea 16,28.29)

Care porunci, și care sabat (vei întreba tu), că doar nu ajunseseră încă la Sinai pentru a primi tablele Legii?
Știau de Sabat, la fel cu știau de interdicția furtului, a minciunii, a curviei, etc.

Last edited by tricesimusquintus; 22.12.2009 at 20:27:14.
Vechi 23.12.2009, 01:41:08
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
Nu confund nimic, dacă evreii sau orice alt popor ar fi ținut sabatul din vechime, nu mai trebuia să le explice Moise această lege. Dar Moise i-a învățat această lege, și multe altele, pe care evreii nu le cunoșteau.
Sâmbăta, ca și celelate zile li s-a dat evreilor după Ieșirea din Egipt.
Moise a dat Legea?
Gresit!

Cain a pacatuit atunci cand a ucis? Era vre-o lege care ii arata ca este pacat?

Facerea4:3. Dar dupa un timp, Cain a adus jertfa lui Dumnezeu din roadele pamantului.
4. Si a adus si Abel din cele intai-nascute ale oilor sale si din grasimea lor. Si a cautat Domnul spre Abel si spre darurile lui,
7. Cand faci bine, oare nu-n este fata senina? Iar de nu faci bine, pacatul bate la usa si cauta sa te tarasca, dar tu biruieste-l!”
8. Dupa aceea Cain a zis catre Abel, fratele sau: “Sa iesim la camp!” Iar cand erau ei in campie, Cain s-a aruncat asupra lui Abel, fratele sau, si l-a omorat.
9. Atunci a zis Domnul Dumnezeu catre Cain: “Unde este Abel, fratele tau?” Iar el a raspuns: “Nu stiu! Au doara eu sunt pazitorul fratelui meu?”
10. si a zis Domnul: “Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant.
11. Si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta.

Rom 3:20. Pentru ca din faptele Legii nici un om nu se va indrepta inaintea Lui, caci prin Lege vine cunostinta pacatului.
Rom 5:13. Caci, pana la lege, pacatul era in lume, dar pacatul nu se socoteste cand nu este lege.Rom 7:8. Dar pacatul, luand pricina prin porunca, a lucrat in mine tot felul de pofte. Caci fara lege, pacatul era mort.

Moise a dat Legea? Pana la Moise n-a existat Legea?

1. Daca da, spune-mi pe ce baza a judecat Dumnezeu la potop sau in cazul Sodomei.
2. Cand Avraam minte pe Abimelec de ce Dumnezeu l-a considerat drept pe Abimelec si nu l-a lasat sa ”pacatuiasca”? (Fac. 20)
3. De ce Facerea este plina de jertfe daca nu exista Lege?
4. De ce nu s-a culcat Iosif cu stapana lui? (Fac 9: 39)

Cand ai gasit tu ca s-au dat aceste legi si cine le tinea?
Vechi 24.12.2009, 03:06:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Iarăși uiți: mai scrie că a sfințit și a binecuvântat ziua a șaptea. Dumnezeu sfințește și binecuvântează ceva degeaba? Îmi pare rău, Îl confuzi cu vreun minuscul preot ce sfințește apa de ploaie și are impresia că devine apă sfințită!
Confuzia este exclusiv in capul tau, faptul ca a sfintit ziua respectiva nu inseamna restrictie de la lucru.

Restricti de altfel greu de cuantificat in ziua de azi la adventisti, parerile sunt impartite intre ce s-ar cuveni sa faci si ce nu in "ziua de odihna".

De exemplu, se sustine sa faci fapte bune, dar daca asta implica sa ajuti un vecin cu o treaba, fapta buna se exclude.

Poti sa iei autobuzul, dar sa nu platesti biletul, si alte hilaritati.

Ca sa nu mai vorbim de patroni adventisti care nu dau la servici sambata dar n-au nimic impotriva ca angajatii lor (ne-adventisti) sa faca bani pentru ei.

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ba trebuia. Pentru cei tari de cap trebuie să li se amintească continuu (se exclud persoanele de față ):

"Atunci Domnul a zis către Moise: "Până când nu veți voi să ascultați de poruncile Mele și de învățăturile Mele? Vedeți că Domnul v-a dat ziua aceasta de odihnă și de aceea vă dă El în ziua a șasea și pâine pentru două zile; rămâneți fiecare în casele voastre și nimeni să nu iasă de la locul său în ziua a șaptea"." (Facerea 16,28.29)
Esti cam confuz pentru cineva care pretinde ca ar sti asa bine Biblia.

Pasajul nu este din "Facerea" ci din "Iesirea"

Citat:
Care porunci, și care sabat (vei întreba tu), că doar nu ajunseseră încă la Sinai pentru a primi tablele Legii?
Știau de Sabat, la fel cu știau de interdicția furtului, a minciunii, a curviei, etc.
Aceeasi observatie ca mai sus. Nu era vorba de nici un Sabat, ci de poruncile date ceva mai devreme (acelasi capitol, cateva versete mai sus), pe care unii din evrei au incalcat-o, ceea ce a atras mustrarea si aducerea aminte din partea Domnului.

La fel, poruncile si invataturile la care se refera Domnul sunt ceva mai sus (sa nu adune mana mai mult decat consuma, sa adune in ziua a 6-a de doua ori mai multa).

Deci pana la urma cine sunt cei confuzi?

Va bateti cu Biblia in piept si un capitol intreg nu sunteti in stare a citi si pune cap la cap.
Vechi 26.12.2009, 08:59:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Confuzia este exclusiv in capul tau, faptul ca a sfintit ziua respectiva nu inseamna restrictie de la lucru.
Și tu ar trebui să știi că "a sfinți" înseamnă a dedica, a pune deoparte. În cazul de față, ziua a șaptea a fost pusă deoparte de celelalte șase și dedicată exclusiv odihnei și părtășiei Dumnezeu-om.

Citat:
Restricti de altfel greu de cuantificat in ziua de azi la adventisti, parerile sunt impartite intre ce s-ar cuveni sa faci si ce nu in "ziua de odihna".
Sabatul nu este privit ca un moment "restrictiv", ci ca o ocazie de bucurie și părtășie cu Dumnezeu și cu frații. Cât privește principiul călăuzitor în ținerea sabatului este unitar la adventiști, nu există "păreri împărțite", fiecare știind ce are de făcut sau nu în ziua de odihnă.

Citat:
De exemplu, se sustine sa faci fapte bune, dar daca asta implica sa ajuti un vecin cu o treaba, fapta buna se exclude.
Principiul este același și în relație cu semenii, depinde despre ce "treabă" este vorba. Nu e totuna că-l ajuți într-o boală ori neputință acordându-i asistență, în stingerea incendiului, sau pur și simplu să-l ajuți să-și spele mașina, chiar dacă acest din urmă lucru implică mai puțină muncă fizică.

Citat:
Poti sa iei autobuzul, dar sa nu platesti biletul, si alte hilaritati.
Nu înțeleg ce insinuezi, că adventiștii circulă fraudulos pe mijloacele de transport în sabat?

Citat:
Ca sa nu mai vorbim de patroni adventisti care nu dau la servici sambata dar n-au nimic impotriva ca angajatii lor (ne-adventisti) sa faca bani pentru ei.
Această practică este condamnabilă și condamnată în Biserică, totuși în comunitatea mea nu am întâlnit asemenea stări de lucru, deși sunt destui patroni.

Citat:
Esti cam confuz pentru cineva care pretinde ca ar sti asa bine Biblia.

Pasajul nu este din "Facerea" ci din "Iesirea"
Îmi cer scuze, am greșit. Citatul e din Ieșirea. Nu mi-e la îndemână să zic Facerea și Ieșirea în loc de Geneza și Exodul cum e în toate versiunile (mai puțin cea ortodoxă).

Citat:
Aceeasi observatie ca mai sus. Nu era vorba de nici un Sabat, ci de poruncile date ceva mai devreme (acelasi capitol, cateva versete mai sus), pe care unii din evrei au incalcat-o, ceea ce a atras mustrarea si aducerea aminte din partea Domnului.
Observația ta nu este pertinentă, dacă citești pasajul respectiv, vei observa că chiar și la darea poruncii privitoare la strângerea manei, Legea exista:

"Domnul însă a zis către Moise: "Iată Eu le voi ploua pâine din cer. Să iasă dar poporul și să adune în fiecare zi cât trebuie pentru o zi, ca să-l încerc dacă va umbla sau nu după legea Mea." (Ieșirea 16,4)

Citat:
Deci pana la urma cine sunt cei confuzi?
Cei care se încurcă prin fel de fel de tertipuri, doar porunca divină să n-o împlinească.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12