Citat:
În prealabil postat de AlinB
Si Biblia poate deveni obiect indirect de idolatrie - protestantii demonstreaza asta cel mai bine, iar asta nu inseamna ca e gresita, logica ta lasa mult de dorit.
|
Adevărat, și Biblia poate deveni obiectul idolatriei. Am văzut ortodocși pupând Evanghelia sau am auzit de superstiția unora că Biblia sau crucea îl îndepărtează pe diavol. Nimic mai fals... de parca diavolul fuge de aceste obiecte precum strigoiul de usturoi
Citat:
Cu alte cuvinte incerci sa ne convingi ca oricine detine o poza a persoanei iubite se raporteaza de fapt la poza si nu la persoana reala?
|
Nu încerc să vă conving de așa ceva. Mai întâi, icoanele nu sunt "poze", nimeni n-a fotografiat-o pe maica Domnului și nimeni nu L-a pictat pe Hristos (tradiția cu "pictorul" Luca e doar o poveste cusută cu ață albă). Mai apoi, eu nu aprind candela lângă poza persoanei iubite și nici nu este urâtă de să-mi fac cruce când o văd (iertare, nu m-am putut abține)!
Citat:
Deci sa inteleg ca poza copiilor tai de exemplu ar avea cel mul o valoare educativa, pedagogica, artistica(??) si cam atat..?
|
Nu neg aspectul afectiv, însă acesta nu trebuie să conducă la forme de misticism și bigotism superstițios.