![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiam de icoanele martirilor noi, care apar in straie taranesti. Dar cei care erau de la oras, cum sunt pictati? ;-) Da, si eu as zice, continuind ideea mirelei, ca trebuie sa ne straduim noi femeile care purtam pantaloni si fuste pana la genunchi, si nu purtam batic, sa devenim sfinte, ca sa apara icoane cu noi imbracate asa, si atunci s-ar termina odata discutia asta :-)
|
|||
|
|||
![]()
Zaharia, daca esti doctor, te apropii de imbracamintea de pe icoanele clasice cand iti pui halatul alb.
Noapte buna si duminica binecuvantata!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altă sfântă care a purtat toată viața pantaloni a fost sfânta Teodora din Pelopones(dacă am greșit localitatea vă rog să mă corectați)care s-a călugărit îmbrăcând haine bărbătești.Viețuind într-o mănăstire de călugări,a fost acuzată de violarea unei tinere care și-a lăsat pruncul născut "din flori"la poarta mănăstireii.copil pe care l-a crescut sfânta ca și cum ar fi fost al ei.La moartea sa fiind dezbrăcată s-a văzut că era femeie. Departe de mine întenția de a găsi corespunzătoare unei femei creștine purtarea pantalonilor(eu nu port pantaloni decât când împrejurările o cer) totuși este un obiect vestimentar indispensabil ținutei oricărei femei. Dacă ajuți în biserică la ștersul picturii.la ștersul geamurilor sau al catapetesmei femeie fiind, va trebui să te îmbraci cu pantaloni chiar și în biserică.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu unul daca vad la tv sau aud la radio acea persoana schimb canalul instantaneu...
|
||||
|
||||
![]()
cine se ocupa mai mult de sfintenie,tinde sa neglijeze aspectul exterior.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Of Doamne, daca preotii se uita la tine cum esti imbracat...!
In suflet insa nu se uita nimeni. Aia este. Lacrimile din ochi si din suflet nu le vede nimeni. Nu intereseaza pe nimeni. Am ajuns papusi imbracate frumos, dar goale pe dinauntru. Oare este mai bine: cu suflet bun si credinta si imbracat modest, dar cum poti (fusta, pantalon decent etc.), sau fusta pana in pamant si fara credinta si teapan la suflet? |
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca in cazul unui cresttin va exista o armonie intre traire si tinuta, vestimentatie, asa cum s-a intamplat si in cazul sfintilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu inteleg de ce se merge pe aceste doua extreme: fuste lungi pana in pamant sau fuste scurte si pantaloni?
Si eu sunt o ,,purtatoareŽŽ de pantaloni, dar pt. biserica mi-am cumparat special numai fuste si nu neaparat lungi pana in pamant si negre. Sunt fuste normale, decente, pana la genunchi, culori neutre sau vii, netransparente, relativ elegante, fuste cu care pot iesi in societate si pot avea o prezenta buna. Nu inteleg incapatanarea de a nu purta fusta la biserica.pt. ca esti ,,fanaŽŽa pantalonilor.E asa de greu de indeplinit? E un efort asa de mare sa iti cumperi o fusta sau mai multe pt. biserica? |
|
||||
|
||||
![]()
Pai o fusta de iarna cum trebuie costa doua milioane. Daca nu ai de gand sa o porti decat la biserica, si bineinteles ca nu poti sa cumperi doar una ca nu mergi in uniforma, din punct de vedere material este un efort considerabil. Apoi iti mai trebuie si niste cizme, ca nu merg ghete, care sa se potriveasca cu fusta, etc, si ele-s alte doua-trei milioane...E mai greu sa iti permiti. Si chiar daca imi permit, tot nu mi se pare normal sa dau o gramada de bani pe haine care le port o data pe saptamana.
Vara e altceva, dar nici atunci nu vad de unde obsesia asta cu fustele. Sigur, o problema este ca romancele nu prea concep sa poarte pantaloni care nu stau super strans pe ele, ca multe nu stiu sa deosebeasca intre elegant si vulgar...dar asta este o cu totul alta discutie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 205 | 28.05.2025 09:29:36 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|