![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Mare majoritate a textelor sunt poetice, dar chiar poetice fiind, nu vorbesc despre despre o entitate ce trăiește în timpul morții cine știe pe unde... Mai sapă, adevăratele comori ale Bibliei se află în profunzime!
|
|
|||
|
|||
![]()
deci asa merge treaba. cand nu iti convine ceva din Scriptura o dai in poezii. credeam ca le auzisem pe toate de la adventisti. la aberatia asta sincer nu ma asteptam.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pardon, nu eu am "dat în poezii", ci Danut7 a extras "dovezi" din poezii. Apreciez laboriosul demers, dar încă odată: chiar poetice fiind acele pasaje, ele tot nu vorbesc despre un suflet ce o ia hai-hui prin alte sfere la moartea omului. Însăși eprimarea biblică "moartea e un somn", este poetică și indică inactivitatea și inconștiența din timpul morții.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu am nici un răspuns de dat, sunt de acord cu toate acele versete. Nici măcar nu mi se pare schimbat sensul față de traducerea Cornilescu. Singurul lucru ce mă deranjează este folosirea termenului Iad în locul "locuinței morților". În conștiința populară a românilor Iadul înseamnă un loc în care dracii cu copite și coarne îi fierb pe păcătoși în cazanele cu smoală, și asta deformează puțin înțelegerea corectă a celor mai puțin familiarizați cu Scriptura.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu trebuie sa confundam credinta populara cu invatatura Bisericii, dupa cum nu trebuie sa confundam obiceiurile locale cu traditia bisericeasca.
Cu toate acestea in folclor s-a transpus invatatura teologica in forme simple pe intelesul oamenilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Învățătura teologică în forme simple o găsim în Scriptură și e pe înțelesul tuturor oamenilor. Teologii au reușit s-o complice și chiar s-o deformeze, nefiind străini nici de folclorul creat pe marginea Scripturii. |
|
|||
|
|||
![]()
despre , despre .. ce ai inceput sa te balbai si sa tremuri cand ai vazut ca esti impotriva scripturii?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|