Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2009, 12:04:25
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu asta e calea pierzaniei , si daca tot esti aici mai citeste si tu ce zice Scriptura , uite :
Mare majoritate a textelor sunt poetice, dar chiar poetice fiind, nu vorbesc despre despre o entitate ce trăiește în timpul morții cine știe pe unde... Mai sapă, adevăratele comori ale Bibliei se află în profunzime!
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 12:14:16
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Mare majoritate a textelor sunt poetice, dar chiar poetice fiind, nu vorbesc despre despre o entitate ce trăiește în timpul morții cine știe pe unde... Mai sapă, adevăratele comori ale Bibliei se află în profunzime!
deci asa merge treaba. cand nu iti convine ceva din Scriptura o dai in poezii. credeam ca le auzisem pe toate de la adventisti. la aberatia asta sincer nu ma asteptam.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 12:36:13
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
deci asa merge treaba. cand nu iti convine ceva din Scriptura o dai in poezii. credeam ca le auzisem pe toate de la adventisti. la aberatia asta sincer nu ma asteptam.
Pardon, nu eu am "dat în poezii", ci Danut7 a extras "dovezi" din poezii. Apreciez laboriosul demers, dar încă odată: chiar poetice fiind acele pasaje, ele tot nu vorbesc despre un suflet ce o ia hai-hui prin alte sfere la moartea omului. Însăși eprimarea biblică "moartea e un somn", este poetică și indică inactivitatea și inconștiența din timpul morții.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 12:55:59
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Pardon, nu eu am "dat în poezii", ci Danut7 a extras "dovezi" din poezii. Apreciez laboriosul demers, dar încă odată: chiar poetice fiind acele pasaje, ele tot nu vorbesc despre un suflet ce o ia hai-hui prin alte sfere la moartea omului. Însăși eprimarea biblică "moartea e un somn", este poetică și indică inactivitatea și inconștiența din timpul morții.
ceva concret ne spui si noua? ca de deviatii ne-am cam saturat. raspunde punctual la acele versete nu o da in poezii ca nu tine.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 13:51:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
ceva concret ne spui si noua? ca de deviatii ne-am cam saturat. raspunde punctual la acele versete nu o da in poezii ca nu tine.
Nu am nici un răspuns de dat, sunt de acord cu toate acele versete. Nici măcar nu mi se pare schimbat sensul față de traducerea Cornilescu. Singurul lucru ce mă deranjează este folosirea termenului Iad în locul "locuinței morților". În conștiința populară a românilor Iadul înseamnă un loc în care dracii cu copite și coarne îi fierb pe păcătoși în cazanele cu smoală, și asta deformează puțin înțelegerea corectă a celor mai puțin familiarizați cu Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 16:04:41
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Nu trebuie sa confundam credinta populara cu invatatura Bisericii, dupa cum nu trebuie sa confundam obiceiurile locale cu traditia bisericeasca.
Cu toate acestea in folclor s-a transpus invatatura teologica in forme simple pe intelesul oamenilor.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 16:12:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Nu trebuie sa confundam credinta populara cu invatatura Bisericii, dupa cum nu trebuie sa confundam obiceiurile locale cu traditia bisericeasca.
Sunt și eu de acord cu asta, din nefericire confuzia aceasta există, tocmai de aceea ar fi bine s-o evităm folosind doar terminologia biblică.

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Cu toate acestea in folclor s-a transpus invatatura teologica in forme simple pe intelesul oamenilor.
Învățătura teologică în forme simple o găsim în Scriptură și e pe înțelesul tuturor oamenilor. Teologii au reușit s-o complice și chiar s-o deformeze, nefiind străini nici de folclorul creat pe marginea Scripturii.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 16:47:30
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
despre , despre .. ce ai inceput sa te balbai si sa tremuri cand ai vazut ca esti impotriva scripturii?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50