![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ești din ce în ce mai confuz, și nu cred că doar din cauza mahmurelii. Dacă până aci considerai doar sufletul ca fiind o entitate (vezi definiția entității), acum și trupul este o entitate de sine stătătoare? Reprezentarea aceasta schizoidă întrece toate așteptările diavolului din pom, omul după moarte trăind în dublu exemplar: o entitate undeva "într-o altă dimensiune" și o entitate... unde? Năucitoare perspectivă! Mai discutăm după ce trec sărbătorile...
Sufletul este nemuritor doar pentru Platon, Aristotel și toți păgânii din toate veacurile. Această propoziție repetată de ortodocși în neștire nu se găsește în Sfânta Scriptură! Citat:
"Domnul Dumnezeu a făcut pe om din țărîna pămîntului, i-a suflat în nări suflare de viață, și omul s'a făcut astfel un suflet viu."(Geneza 2:7) Citat:
Exemplul nr.6de falsificare a textului sacru în actuala versiune sinodală. Domnule Ovidiu nu mai deschideți topicul ăla, că am deja exemple pentru o pagină întreagă?! Solomon a vrut să zică (și chiar a zis):"pînă nu se întoarce țărîna în pămînt, cum a fost, și pînă nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat." (Eclesiastul 12,7 versiunea Cornilescu) Deci la Dumnezeu se întoarce duhul, spiritul, suflarea de viață și nu sufletul! În originalul ebraic apare termenul ruach = suflare, răsuflare, vânt, duh (verifică cu ochișorii tăi la http://www.scripture4all.org/OnlineI...df/qoh12.pdf); și nu nephesh= viață, persoană, emoție, minte, suflet precum în aceeași carte: "Pe care sufletul meu l-a căutat și nu l-a aflat. Am găsit însă un om la o mie, dar n-am găsit nici o femeie din toate câte sânt."(Eclesiastul 7,28 versiunea sinodală) Dacă în originalul ebraic termenul este ruach, în traducerea Septuaginta termenul este pneuma= suflare, răsuflare, vânt, duh și este tradus ca atare în toate versiunile ortodoxe, mai puțin frauduloasa versiunea sinodală actuală. "Și se va întoarce țărâna la pământ, în ce chip era, și duhul se va întoarce cătră Dumnăzău, Carele au dat pre el" (Ecl.12,7 - Biblia de la București 1688) "Și mai înainte de ce să va întoarce țărâna în pământ, precum au fost, și duhul să va întoarce la Dumnezeu, Cel ce l-au dat pre el" (Ecl.12,7 - Biblia de la Blaj 1795) "Și mai înainte de ce se va întoarce țărâna în pământ, precum a fost, și duhul se va întoarce la Dumnezeu. la cel ce l-au dat pre el" (Ecl.12,7 - versiunea sinodală 1914) și acum versiunea actuală - cea cu miros de fum și pucioasă: "Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." (Ecl.12,7 - versiunea sinodală actuală) Am mai găsit o versiune ortodoxă, numită "versiunea Anania", poate mă ajutați să o identific ce hram poartă care grăiește corect: "mai înainte ca praful să se'ntoarcă în pământ așa cum a fost și suflarea să se'ntoarcă la Dumnezeu, la Cel care a dat-o" (http://www.dervent.ro/biblia.php) iată și o versiune literară a Septuagintei: "și țărâna nu se va intoarce în pământ așa cum era, și suflarea nu se va întoarce la Dumnezeu, care a dat-o."(Septuaginta - Polirom 2006, pag.568-569) și în final, ultima traducere românească: "până nu se întoarce țărâna în pământ, de unde a fost luată, și până când suflarea nu se întoarce la Dumnezeu, Cel Care a dat-o."(Ecl.12,7 - NTR 2008) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E tare complicat când ne împotmolim în stufărișul tradițiilor omenești și a filosofiei păgâne grecești... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi ca iti contrazici propria doctrina adventista. Din punctul vostru de vedere, cand omul este mort, nu mai ramane nimic din ceea ce constituia amprenta sa unica ca individ, deci ca sa-l invie, Dumnezeu trebuie sa-l creeze din nou. De aceea invierea in sens crestin inseamna a inzestra sufletul cu un trup, pe cand invierea in sens adventist inseamna repetarea actului creeatiei, ceea ce pentru un om rau, inseamna ca Dumnezeu creaza oameni rai, dupa un model care de fapt nu exista decat ca amintire (in doctrina adventista). Si daca el ii face rai, atunci de ce sa-i mai judece si sa-i pedepsasca, ca sa nu mai vorbim ca faceti din Dumnezeu un creator al raului. E tare greu cand te impotmolesti in doctrina unei grupari ce se vrea crestine prin inovatie cu orice pret, pana la absurd si irationalism. Si deasemeni trebuie sa-ti atrag atentia sa te mentii pe subiect, faci remarci ca si mai sus pentru Danut7 care nu-si au locul intr-o discutie civilizata, mai ales intr-un loc unde esti musafir. Pe un forum adventist esti penalizat chiar si pentru o insistenta de bun simt asupra unor argumente, in schimb se pare ca tu nu prea stii ce e ala bun simt intr-o discutie. Last edited by AlinB; 27.12.2009 at 17:23:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
(........)
Last edited by AlinB; 27.12.2009 at 21:14:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu eu am închis topicul despre "nemurirea sufletului", și nici n-am deschis subiectul acesta pe topicul care oricum, așa se numește: "Întrebări pentru adventiști...." N-am făcut decât să răspund. |
|
|||
|
|||
![]()
Confunzi în continuare suflarea de viață cu sufletul, deși sunt noțiuni distincte în antropologia biblică. Citește și re-citește Geneza 2,7 și lasă teoriile nebiblice ale lui Platon.
|
|
|||
|
|||
![]()
Tu esti ala care confunzi si ratacesti.Majoritatea cultelor lumii cred in viata de dupa moarte, printre care si iudeii si crestinii.Voi in care categoria va incadrati?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|