Citat:
În prealabil postat de ghemis
Dupa cum observ din postarile tale,mai mereu cauti interpretari personale(nelalocul lor).
|
Observație inexactă. Eu nu-mi permit interpretări personale (cel puțin în chestiuni bazale), ci conform principiului
Scriptura est sui ipsius interpres las Cuvântul lui Dumnezeu s-o facă. Și o face bine El - Cuvântul Întrupat și Cuvântul Revelat prin inspirația Duhului Sfânt.
Citat:
noi avem pe sfintii parinti care au talcuit scriptura,noi de ei trebuie sa ascultam si sa punem in practica invatatura lor.Acesta era indemnul meu pentru MariS,dealtfel si pentru tine.
|
Iarăși greșiți. Noi trebuie să ascultăm de Hristos căci e deasupra oricărei autorități eclesiastice, iar dacă acestea (autoritățile) conglăsuiesc cu El, ascultăm și de ele. Dacă nu, cu tot respectul, se cade să ascultăm mai bine de Dumnezeu decât de oameni (Fapte 5,29).
Citat:
Exclusivismul dogmatic presupune Adevarul in plinatatea lui.Ori noi nu putem umbla cu jumatati,nu ne putem juca cu credinta ortodoxa mostenita de acum 2009 ani!!!.Intelegi?
|
Nu înțeleg, deoarece acum 2009 ani autoritatea dogmatică era reprezentată de farisei și saduchei, la fel de exclusiviști, infatuați și intoleranți. Halal moștenire!
Citat:
Noi am fost increstinati sf.Apostol Andrei,predania si invatatura credintei s-a tramnsmis prin Sf.Traditie si nu este cuprinsa in biblie dar sunt multe alte carti ale sf.parinti.
|
Aici este tristul adevăr, că creștinismul biblic al sf. apostol Andrei a fost înlocuit de nesfanta tradiție greco-slavonă din cele cărți "necuprinse în biblie".
Citat:
La noi scoala s-a nascut in tinda bisericii dupa anii 1800,putini erau cei care stiau carte(preotii sau fii de domnitori care studiau in strainatate).
|
Foarte bine. La noi (adventiștii români), școala s-a născut pe paginile Bibliei doar câteva decade mai încolo, puțini fiind cei care nu știau carte, iar cei care nu știau au început să buchisescă pe Biblie, acesta fiind primul lor abecedar. Așa se face că analfabetismul a fost eradicat 100% de ani buni în rândul adventiștilor români. Și meritul e numai al lui Hristos care a zis:"Cercetați Scripturile..."(Ioan 5,39)
Citat:
Intelegi ?Practicarea poruncilor lui Dumnezeu asa cum au fost ele intelese,talcuite de sf.parinti.
|
Înțeleg. De altfel e evident.