![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ultima parte e doar o pledoarie fara fundament. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine plateste? Daca crezi in Dumnezeu atunci intreaba-L pe El, nu pe mine. Eu stiu doar ca un om nu are dreptul sa isi impuna opinia asupra altuia, mai ales in astfel de situatii. Si ultima parte nu era o pledoarie fara fundament, era opinia mea personala. Nu era menita ca nimic altceva. P.S. Eu fac pauza pana maine. Noapte buna tuturor. |
|
|||
|
|||
![]()
PSALMUL 52 al lui David.
1. Zis-a cel nebun intru inima sa: << Nu este Dumnezeu! >> La multi ani cu sanatate sa avem alaturi de cei dragi!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
As mai adauga si semnatura mea.An nou fericit si tie Zburatorul
|
||||
|
||||
![]()
Buna seara. Ma iertati ca intervin si eu la acest thread, urmaresc demult forum-ul, n-am intervenit, dar simt ca trebuie facute cateva consideratii, mai ales ca am cunoscut indeaproape persoane atee. Desi ateii cred ca Dumnezeu nu exista, totusi, independent de capacitatea lor de acceptare si intelegere, Dumnezeu exista, a fost, este si va fii, in vecii vecilor !!!!! Noi suntem trecatori, azi suntem, maine nu putem stii... Si vine o vreme in viata fiecarui om cand ajungi sa-ti dai seama ca nu poti sa te ajuti singur pe tine insuti, ca altii nu vor sau nu pot sa te ajute si ca doar Dumnezeu poate sa-ti intinda mana. Unii ajung la starea aceasta mai repede, altii poate doar inainte de a-si da ultima suflare. Putini sunt insa cei care in fata greutatilor vietii n-au strigat macar o data, din adancul sufletului lor, Doamne numai Tu singur ma poti ajuta, ajuta-ma si nu ma lasa!!!! Ceea ce n-am inteles eu la atei este cum pot sa creada ca viata aceasta pamanteasca este totul si ca dupa moarte nu mai este nimic. Am cunoscut persoane care toata viata au promovat ateismul si care in fata propriei morti au inceput sa-l caute fervent pe Dumnezeu, trebuiau sa se sprijine de Cineva pe care ei n-au vrut sau n-au stiut sa-i faca loc in viata lor. Problema acceptarii avorturilor, prostitutiei si a adictiilor de toate felurile nu o sa faca altceva decat o sa obisnuiasca tinerii ca e bine si ca e normal sa ucizi un prunc fara aparare cand nu poti fii responsabil si nu te stii controla, sa curvesti cand nu stii sa iubesti cu acea dragoste care nu cade niciodata, sa-ti distrugi trupul si mai grav, sufletul cand nu poti sa-ti gasesti linistea in nimic, cu atat mai putin in Dumnezeu. Unii nu numai ca sunt atei, dar nu au nici macar o minima gandire morala. Trupul trebuie ingrijit, dar n-ar trebui sa ne conduca, incat sa-i dam satisfactie cu orice pret, oricand, oricum. Pana la urma trupul moare si ne lasa "in sufletul gol" si, ceea ce e mai rau, cu sufletul gol. Dragostea, fie ea si in forma iubirii fizice, nu este un produs de larg consum, ca si cele din supermarket-uri. Omul nu e doar suflare de viata, ci are suflet, acea particica divina, unica, inca de la zamislire. Si ateii au suflet, care e gol fara Dumnezeu si tot incearca ei sa-l umple cu sumedenie de lucruri trecatoare, materiale, care la sfarsitul vietii vor vedea ca n-au nicio valoare. Deageaba si-au satisfacut toate poftele, deageaba au calcat peste sufletele altora, ca n-au adunat acea dragoste care nu cade niciodata. Dragostea de Dumnezeu si de aproapele. N-o sa-i poata convinge cineva ca nu au dreptate, ci doar Dumnezeu poate. Dumnezeu ii iubeste si pe atei, asa ca noi cu atat mai mult trebuie sa ne rugam ca ei sa-L cunoasca pe Dumnezeu in timpul vietii lor. Chiar ca ati ajuns pe acest forum nu este deloc intamplator. E lucrarea lui Dumnezeu. Iertare, fratilor, sa nu iau numele Domnului in desert. La multi ani pentru toti, credinciosi si mai putin credinciosi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inclinatia spre bine este sadita in om de la zamislire.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Domnule Ateu Plictisit ai reusit sa starnesti o adevarata furtuna pe forum. Am citit aproape toate mesajele trimise la subiectul propus si am ametit :-D. Domnul Ateu a reusit sa dea peste cap o gramada de forumisti versati incercand sa sape la radacina crdintei lor si a cunostintelor religioase pe care le detin.
In ce a priveste cred ca s-a pierdut din vedere chiar esentialul, si anume: - domnul ateu a simtit (si eu sunt sigur ca a simtit) vreodata acea frica de necunoscut care te prinde in gheralele sale deodata fara motiv, in care te simti ca un copil neajutorat si doar rugaciunea te poate calma? - Daca este nevoie sa doneze sangele sau pentru un transplant unui bolnav care altfel va muri ar face asta sau nu? - Poate ca domnul ateu ar rebui sa incerce maar 1-2 zile de post in care sa nu manance nimc si sa bea doar apa, sa nu injure si sa-i ierte pe toti care-i gresesc macar in ziua aceea, si dupa aceea mai vorbim Eu pana nu am tinut post nu am cunoscut adevarata credinta care nu poate fi explicata fizic, chimc sau medical. O seara placuta tuturor
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand...m-am amuzat teribil de primele postari.Ma gandesc ca probabil ti-ai luat inima-n dinti si pn sa te "afisezi", "la noi" pe forum :)) Doi: mi-a placut rau faza cu "Intrebati-am orice!" .Crezi oare ca vanam atei? da ai avut curaj la faza asta...ce sa zic ?!:)) Trei :Ce crezi fratioare ca se intampla pe aici :))?.....si patru...hăhăăăă ca tn au mai fost multi ,si uite sa te uiti asa prin forum ca s-au discutat multe cu atei si chestile cu care vi tu acum au fost rastalmacite si ras rastalmacite pe aici pe forum...s-au fumat cum s-ar zice.Altceva ...nu stiu ce sti ,sau cat ai dat tu pe la biserica, da stiu ca ne crezi ciudati raau.Probabil te gandesti la fustele cele lungi la batice si la barbile de-un cot.Spre maaaaaarea ta uimire afla ca pe multi dintre noi nu ne-ai recunoste nici daca am sta in metrou fata in fata cu tn pt ca nu suntem asa.Dar ca sa-ti explic si asta ;tu nu ai simtit niciodata nevoia sa te imbraci tot in alb?in negru? in rosu sau ,mai stiu eu ,sa porti ceva atipic doar pt ca asa vrei tu?Aceia se imbraca asa,(sa nu ma intelegi gresit,cum ca ar face-o pt a iesii in evidenta sau altceva) pur si simplu pt ca asa simt ei.Asta app de libertatea de a face ce vrei
![]() Nu vreau sa para a discurs sectant.Nici sa ma apuc sa te ametesc cu dulcegarii.Am incercat decat sa-ti explic cate ceva chiar daca intr-un mod cat mai naiv daca ti-as fi spus altfel ai zice ca sunt "vrajeli".Desi nush de ce am eu asa o presimtire ca o sa-ti vina si tie vremea sa le intelegi prea bn pe pielea ta :)) . Si inca ceva ...de ce crezi tu oare ca suntem un grup aparte ,separat de restul inchisi intro cutie cu capac etans ,ca nu vedem nimic in jurul nostru si mai ales ca linsam pe oricine ne intra in "cutie"....bai frate suntem oameni ca si tine,tineri ca si tine(unii),zapaciti ca si tine,sociabili ca si tine de cele mai multe ori si majoritatea cat se poate de openmind ,crede-ma! Te speri de faptul ca SUNTEM CRESTINI? daa, suntem !asa cum suntem si romani...suntem crestini.Te sperie faptul ca avem un forum al crestinilor ?da din nou,avem un forum al crestinilor pt ca iata avem multe de discutat SI despre acest subiect, si multe de dezbatut. Crezi ca noi nu ne-am gandit niciodata ca nu o fi asa?Ca ce s-ar intampla oare daca nu ar exista Dumnezeu? O ,ba da!Diferenta e ca am trecut de etapa aia . Ne-am comvins ca exista(nu numai credem) ,si ne bucuram de a fi aproape de Dumnezeu.Crezi ca noi nu invatam ( sa fim culti ca celelalte popoare)crezi ca noi nu evoluam ?Ba da evoluam dar in ritmul in care ne permite societatea ,nu religia.Si app daca ai trecut pe la orele de romana ma gandesc ca sti ca primele scoli au fost infiintate in jurul manastirilor.Nu avem nimic cu avorturile,dar suntem impotriva crimei.Si nush de ce nu as crede ca tu esti procrima.Daca nu mai vrei mai mult de doi copii dar sotia ta este insarcinata nu ai decat sa omori unul din cei doi pe care ii ai deja.Ca tot cu doi ai ramane.Aiurea,nu?Sangeros.Ai zice ca este un exemplu tampit,dar nu este, este vb tot de o viata si tot de un om ,chiar daca s-a nascut sau nu si chiar daca ai apucat sa-l indragesti sau nu.Uite nu suntem nebuni sau inapoiati dar zi si tu,nu-i asa?Ca s-a demonstrat prin toate studiile posibile ca omul isi incepe viata cu noua luni ininte de a se naste. Sa nu crezi ca sunt ironica si nici ca-mi bat joc de tn.Dar cum am mai spus m-a amuzat teribil modul cum ai intrat pe "frontul de lupta" .Mai fratica stai linistit ca nu suntem atat de diferiti ,tu esti ateu eu sunt Leyla ..care-i treaba?Nu ne deranjeaza ca inca te gandesti ca nu exista Dumnezeu ,desi ne-ar placea sa pricepi si tu unele lucruri,nu este vb de a te face "inapoiat" (precum vezi ca suntem toti crestinii, pn la unul as putea adauga ![]() Nu ti-o spun ca unul care are in frunte lozinca:"Ei,eu am credinta mea,creed in Dumenzeu ,da..acolo in sufletul meu" + "si nu merg la biserica, ca preotii sunt hoti" ca singur raspuns atunci cand intrebi de credinta,caci aici se opreste "credinta" multora ,ti-o spun ca unul caruia bunul Dumnezeu din mila Sa i-a dat a cunoaste mult mai mult si mult s-a bucurat!!UUff si ma enerveaza ca suna ca o mandrie ,nu e mandrie dar nu stiu altfel cum sa ti-o spun ca ,credinta este mult mai profunda si daca, cuvantul a crede sau nu il poti rastalmacii sau nu ,sunt lucruri mult mai profunde care odata cunoscute nu le mai poti combate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|