Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2010, 22:52:49
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Rânduiala firii de-a avea doi părinți reprezintă un avantaj de la sine înțeles. Astfel , o genă de la tată poate fi defectuasă ; dacă ea ar fi singura genă care ar conduce lucrul, copilul ar fi infirm în funcțiunea aceea , deci ar fi un idiot sau un debil mintal. Se poate întâmpla ca gena corespunzătoare din aceeași pereche, care vine de la mamă să fie normală și atunci această genă normală, ea singură , preia întreaga sarcină, așa încât copilul e normal, el nu e idiot , nici înapoiat mintal. Numai atunci când genele din cele două lanțuri , nimerite în pereche sunt defective, funcțiunea respectivă a urmașului e și ea defectivă. ***( Sursa de reproducere a acestei părți este din "Cărarea Împărăției"- Pr. Arsenie Boca , Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului - pag. 225 până la 227 ) << SINTEZA , VA URMA >> -
Genetica a fost dată în nucleu lui Moise acum 3500 ani pe muntele Sinai : "Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt Dumnezeu râvnitor, care pedepsește vina părinților în copii până la al treilea și al patrulea neam pentru cei ce Mă urăsc. Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele"( Deut. 5, 9-10 ) .
După textul Scripturii toată recesivitatea apare în părinți pe urma vreunui păcat. Știința , neavând termenul, nu poate da răspunsul la întrebarea : cum au apărut în ascendenți genele defective, prin ce accident sau după care lege ? Prin ce împrejurare apar cromozomi, de unde nu erau , aceste granule infinitezimale degenerative și cu urmări și cu urmări dezastroase ? Răspunsul este , "după legile care atârnă peste fărădelegi. Toate faptele omului, toate mișcările lui , se atârnă undeva , într-o nevăzută carte, și se înseaoă și în sămânța sa , și cu aceasta își trage urmașii sub povjra isprăvilor sale. Legile vieții sunt Legile Creatorului ; nu scapi fără mustrarea lui Dumnezeu. . . nu ne mai tocmim că venirea lui Iisus la nuntă ar fi numai un simplu fapt divers, fără o semnificație neînchipuit mai largă pentru aducerea și conducerea personală a fiecărui om ce vine în lume. <<< VA URMA >>>

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blestemele Sfantului Vasile cel Mare mihaela_0508 Intrebari utilizatori 4 03.05.2010 16:52:16
despre cartile din care se canta slujba NiCcoleta Despre Utrenie 6 21.03.2010 17:54:22
PACATELE ancah Pocainta 24 24.09.2008 14:04:20