Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Genetica a fost dată în nucleu lui Moise acum 3500 ani pe muntele Sinai : "Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt Dumnezeu râvnitor, care pedepsește vina părinților în copii până la al treilea și al patrulea neam pentru cei ce Mă urăsc. Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele"( Deut. 5, 9-10 ) .
După textul Scripturii toată recesivitatea apare în părinți pe urma vreunui păcat. Știința , neavând termenul, nu poate da răspunsul la întrebarea : cum au apărut în ascendenți genele defective, prin ce accident sau după care lege ? Prin ce împrejurare apar cromozomi, de unde nu erau , aceste granule infinitezimale degenerative și cu urmări și cu urmări dezastroase ? Răspunsul este , "după legile care atârnă peste fărădelegi. Toate faptele omului, toate mișcările lui , se atârnă undeva , într-o nevăzută carte, și se înseaoă și în sămânța sa , și cu aceasta își trage urmașii sub povjra isprăvilor sale. Legile vieții sunt Legile Creatorului ; nu scapi fără mustrarea lui Dumnezeu. . . nu ne mai tocmim că venirea lui Iisus la nuntă ar fi numai un simplu fapt divers, fără o semnificație neînchipuit mai largă pentru aducerea și conducerea personală a fiecărui om ce vine în lume. <<< VA URMA >>>
|
Dreptul bisericesc oprește căsătoria între rudenii. Astfel la rudenia de consângenitate, în linie directă , căsătoria e oprită la infinit, iar în linie colaterală se îngăduie abia la depărtarea gradului opt. De la un strămoș primar, se transmit în copii , nepoți , strănepoți, cum zice Scriptura , până la al treilea și al patrulea neam, câteva grupuri de gene recesive, urmare a cine știe ce păcate, însă în stare latentă. Dacă se urmează șirul căsătoriilor cu persoane sănătoase în privința aceea, genele lor dominante acopăr infinitatea corespunzătoare și astfel , urmașii au toată aparența sănătății. Dacă însă urmașii, în gradul 4, 5, 6, 7 sau 8 de rudenie se vor căsători între ei , atunci în copiii lor vor apărea , cu probabilitate maximă, genele recesive ale străbunului, în pereche perfectă, și deci , infirmitatea fără leac, corespunzătoare acestei perechi. Știința a dovedit că cei căsătoriți din căsătorii consangvine sunt supuși defectelor de dezvoltare și altor malformații genetice, sunt handicapați fizic și / sau pshic. ( K. F. Zorin , op. pag.56 )
<< VA URMA >>