![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Eu cred ca 90% din cei care au postat aici nu inteleg ce inseamna viciu si ce inseamna patima rea. Voi aveti un univers alb-negru: ori e bun, ori ba. E greu sa va deschideti mintea si sa va ganditi ca ar putea exista lucruri neutre? Pai daca voi le spuneti la toate vicii si patime rele, si ca trebuie lasate toate cele ce nu sunt de trebuinta in calea mantuirii, mergeti fratilor la manastire pustnici! Lasa-tiva tatal, mama, iubirea de mama - pt ca e o dependenta, deci viciu pt voi, televizorul, calculatorul, orice sport, orice munca, vindetiva casa, si stai in beci in genunchi si rugati-va neincetat. Cumpatare, fratilor! Un mirean poate sa ajunga in rai la fel de bine ca un pustnic, si asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la toate bucuriile vietii. Caci pana la urma de ce ti-a dat Domnul viata? Sa stai mahnit tot timpul? Sa nu iti gasesti placerea in nimic? Citat:
1. Rockul crestin cred cu tarie ca nu e crestin; e o prostie. 2. Daca pentru tine muzica te exteriorizeaza intr-un mod salbatic, atunci pt tine e pacat. Nu mai asculta! Eu continui sa ascult ca imi face placere. 3. Inca o data, nu cred ca muzica ar provoca dependenta, poate doar ca esti atasat de ea, odata ce ti-a intrat in obisnuita sa asculti; si nu cred ca un asemenea atasament, la fel ca atasamentele de gen hobby-uri, sunt negative. E adevarat ca iti induc unele sentimente si stari de spirit, ridica adrenalina, etc dar asta nu cauzeaza dependenta in opinia mea. nu stiu sa se fi dovedit stiintific asta. 4. Aici nu tre sa te documentezi prea mult, ci tre sa simti pe pielea ta... Sa inteleg ca atunci cand nu ai argumente poti sa spui: nu trebuie neaparat sa judec logic, eu stiu ca am ascultat rock mai demult? ![]()
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 07.01.2010 at 18:39:55. |
|
||||
|
||||
![]()
ce legatura e intre muzica , o activitate pe care o alegem de bunavoie, pentru a ne bucura cumva (si in fata careia poate ne punem si sufletul), si mersul la wc sau alte necesitati ale firii nu stiu... nu cred ca s-a inteles bine ce am spus cu rugaciunea... trebuie sa incercam sa gasim binele in lucrurile spre care ne aruncam. si prin rugaciune, ne mai descopera si Dumnezeu ce e bine si ce nu..
quote from moshu: "Aici nu tre sa te documentezi prea mult, ci tre sa simti pe pielea ta... Sa inteleg ca atunci cand nu ai argumente poti sa spui: nu trebuie neaparat sa judec logic, eu stiu ca am ascultat rock mai demult?" nu m-am referit deloc la asta, l-am invitat doar sa descopere el prin rugaciune daca melodiile pe care le asculta (ca sa nu mai generalizam) sunt bune pentru suflet. cred ca de pe acest forum am invatat cel mai mult ca aceasta gandire asa zis "logica", atunci cand este lipsita de "logica" tainica a lui Hristos, nu presupune decat o rastalmacire a cuvintelor, cat sa sune bine pentru ce vrem noi sa auzim.. |
|
||||
|
||||
![]()
"Prima proprozitie este corecta, insa a doua este izbitor de ignoranta si absurda, scuze, frate. Cum sa fie pacat daca iti produce placere o melodie rock? Este pacat ca iti produce placere munca fizica? Este pacat ca iti produce placere o haina noua cumparata? Este pacat ca simti placere cand joci un fotbal? Cand privesti un tablou, o piesa de muzeu, citesti o carte beletristica? Toate aceste lucruri nu sunt trebuincioase pentru mantuire, iti produc o anume placere, depinde de om la om, dar asta nu inseamna ca sunt obstacole in calea mantuirii."
Probabil nu m-am facut de inteles , imi cer scuze pentru acestea , ori tu nu ai inteles ce am vrut sa spun . M-am referit la "placere a muzicii" ceva care provoaca rivna , care te misca , ceva care parca "trezeste" ceva in sufletul tau , si crede-ma pe cuvant stiu despre ce vorbesc , nu vreau sa detaliez aici ( poate cu alta ocazie ) . "Nu va lasati pacaliti de cantecul sirenei "
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS. Nu ma omorati cu pietre dupa aceasta afirmatie!S-auzim de bine! |
|
||||
|
||||
![]()
Declar topicul inchis. S-a ajuns prea departe. Toti au pareri diferite. Si se ajunge la jigniri. Nu am facut acest topic sa fiu facut prostut ca am generalizat cand am spus rock sau mai stiu eu ce atacuri. Problema e ca nu eu am exagerat. Proful meu de religie a generalizat. De unde vreti sa stiu eu care gen de rock e bun si care e rau? Tocmai de-aia am apelat la voi. Se pare ca unii cred ca e rau . altii nu. Unii cred in mesajele subliminale, altii nu cred... Unii spun sa nu ascult deloc rock, altii spun ca doar unele genuri sunt bune...
Va multumesc pt raspunsuri si ne auzim pe alte topicuri...aici m-am lamurit :D Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
ne-a cam dat o lectie de maturitate, nu credeti? :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Si nu exista mesajele subliminale! Studii serioase au aratat asta! Corect. Nu voi mai posta. Poate numai in cazul cand vin iarasi utopici din aia gen: carnea e rau, ceaiul e rau, muzica e rau, dansul e rau, moda e rau, masina e rau, iubita e rau etc.
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 07.01.2010 at 23:18:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Observa ca am dat si sexul cu nevasta ta in exemplele mele concrete. Sexul intre soti nu e oprit de Biserica, Biserica doar il restrange in anumite perioade, vreo 56 de zile pe an, parca, nu mai tin minte bine. Nici sexul nu e chiar o nevoie fiziologica; pentru animale este, insa omul se poate ridica deasupra trupului. Is curios ce o sa raspunzi. La aceste intrebari nu am raspunsuri argumentate, doar mi-au venit in minte acum. Deci... muzica este o necesitate? La o prima impresie, eu cred ca da, repet, nu m-am gandit mult, doar mi-au venit aceste lucruri in minte. Putem discuta aceste lucruri din aceeasi perspectiva?
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 07.01.2010 at 23:34:20. |
|
||||
|
||||
![]()
insasi actul Intruparii lui Hristos ne da raspuns pentru toate - Dumnezeu fiind a luat trup de om PENTRU A-L DESAVARSI. asta inseamna ca simturile omenesti nu trebuie sa le taiem, ci sa le indreptam spre bine, spre Dumnezeu. de aceea avem in Biserica tamaie care miroase frumos, icoane placute pentru ochi, muzica placuta pentru ureche, PENTRU CA TOATA FIINTA OMENEASCA, TRUP SI SUFLET, SA SLAVEASCA PE DUMNEZEU
trebuie sa ne dam seama ca nu orice lucru adresat simturilor le poate desavarsi pe acestea. nu orice tablou ne poate trimite cu gandul spre frumos, spre frumusetea Raiului, nu orice cantec ne poate incalzi inima pentru a-L slavi pe Dumnezeu cu mai multa ravna. de aceea suntem datori sa "deosebim duhurile", cum spune apostolul. legat de relatiile trupesti dintre sot si sotie iti voi spune din ce am citit, caci nu sunt casatorit: actul trupesc de impreunare nu poate desavarsi nimic prin placerea pe care o aduce, ci prin RODUL lui - nasterea de prunci. placerea nu este un scop ce trebuie cautat, ci este o urmare a dragostei dintre soti. toate tehnicile "folositoare" pentru viata sexuala aparute astazi sunt tocmai rodul acestei cautari de placere. cauti asta, o gasesti undeva, dar dupa catva timp te plictisesti. vrei altceva, mai nou, mai altfel... sa nu uitam ca modalitatea aceasta de a ne inmulti, pe care ne-a lasat-o Dumnezeu, este o urmare a caderii. Dumnezeu care a creat toate, putea sa ne dea si un alt mod de a ne inmulti, daca protoparintii nostri nu ar fi cazut in ispita. de aceea, unirea trupeasca dintre soti este binecuvantata de Biserica, dar nu este ceva care poate desavarsi CA ACT IN SINE. desi nu este o patima, modul in care se realizeaza este patimas. (sper sa nu se inteleaga gresit ce am spus). aceasta este una din urmarile caderii.. Last edited by andrei_im; 07.01.2010 at 23:39:50. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este sclavia un pacat ? | Viceroy | Morala Crestina | 42 | 23.02.2015 12:35:30 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
este pacat sa fac otoplastie? | sweety | Generalitati | 34 | 29.03.2009 00:38:55 |
|