Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2010, 18:32:56
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de redandrei90 Vezi mesajul
Am apelat la parerile voastre pentru ca am ramas stupefiat ca singurul gen de muzica pe care il mai ascult din cand in cand e satanic si daca mai ascult voi arde in flacarile iadului... mi se pare un pic exagerat. :D
Citeste, rogu-te, si ceea ce am scris eu despre rock. parerea mea personala e ca daca asculti rock nu e pacat, dar depinde, bineinteles, de ce rock asculti. Am spus si repet, pentru a-ti da seama ca e melodie e "necurata" e destul sa observi sentimentele induse de ea, sa intelegi putin versurile (despre ce se vb) si cateva detalii despre formatia rock. Pentru ca daca este o formatie satanista, chiar daca muzica lor nu pare, exact ca melodia aceea de la Ulver pe care eu am link-uito, e mare pacat sa asculti asa ceva, dat fiind ca melodiile lor sunt ca niste rugaciuni inchinate diavolilor.

Citat:
Dar ce se intampla daca asculti o melodie fara sa stii ca e satanica? Poate nu intelegi ce rvea sa spuna dar ritmul ti se pare ok !
Uitati un exemplu mai haios cu o familie de nemti cred care nu cunosc limba engleza. :D
http://www.youtube.com/watch?v=D3uJHTisUdE
Asa cum am spus mai sus, cele 3 metode cred ca sunt indestulatoare pentru a judeca melodia.

Citat:
În prealabil postat de SebastianD Vezi mesajul
Andrei , scopul nostru in mare este sa gasim calea spre mantuire . Atat timp cat tu asculti muzica rock si iti provoaca placere, este pacat da . Poti asculta muzica rock din placere , dar si aici , mesajele in muzica rock difera si sunt foarte vaste ,daca te schimbi ca si persoana cand asculti o melodie , sau te lasi influentat de ea, iar nu este bine .
Sunt pacate mult mai mari , ar trebuii sa te gandesti cum SA-L IUBESTI PE IISUS , CUM SA-TI IUBESTI APROAPELE , restul vin de la sine , daca dragostea din sufletul tau lucreaza cum trebuie .
Am fost si eu fan mare a trupelor de genul Slayer , Metallica , Sepultura , Ozzy Osbourne si altele... Depinde cum te schimba muzica , daca te schimba in bine atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi , daca te schimba in rau , atunci este o problema .
Sebastian .
Prima proprozitie este corecta, insa a doua este izbitor de ignoranta si absurda, scuze, frate. Cum sa fie pacat daca iti produce placere o melodie rock? Este pacat ca iti produce placere munca fizica? Este pacat ca iti produce placere o haina noua cumparata? Este pacat ca simti placere cand joci un fotbal? Cand privesti un tablou, o piesa de muzeu, citesti o carte beletristica? Toate aceste lucruri nu sunt trebuincioase pentru mantuire, iti produc o anume placere, depinde de om la om, dar asta nu inseamna ca sunt obstacole in calea mantuirii.

Eu cred ca 90% din cei care au postat aici nu inteleg ce inseamna viciu si ce inseamna patima rea. Voi aveti un univers alb-negru: ori e bun, ori ba. E greu sa va deschideti mintea si sa va ganditi ca ar putea exista lucruri neutre? Pai daca voi le spuneti la toate vicii si patime rele, si ca trebuie lasate toate cele ce nu sunt de trebuinta in calea mantuirii, mergeti fratilor la manastire pustnici! Lasa-tiva tatal, mama, iubirea de mama - pt ca e o dependenta, deci viciu pt voi, televizorul, calculatorul, orice sport, orice munca, vindetiva casa, si stai in beci in genunchi si rugati-va neincetat. Cumpatare, fratilor! Un mirean poate sa ajunga in rai la fel de bine ca un pustnic, si asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la toate bucuriile vietii. Caci pana la urma de ce ti-a dat Domnul viata? Sa stai mahnit tot timpul? Sa nu iti gasesti placerea in nimic?

Citat:
În prealabil postat de Ioan-Victor Vezi mesajul
Ia uite o melodie educativa:
http://www.youtube.com/watch?v=bhhu763vWso
Si ia uite si o melodie de rock crestin:
http://www.youtube.com/watch?v=RXXddz2Saus
Oare asta seamana cu un mod de a te ruga?
Nu am fost trezit la realitate de filmul sirenele sau de alte materiale de astea...
Nu esti influentat nici de vraji si nici de versuri...Am ascultat niste baieti care cantau in garaj de placere si aceasi energie bizara ma cuprindea cand auzeam ritmul si aceasi nevoie de a ma exterioriza intr-un mod salbatic...
Sunt si tipuri de rock mai calme, dar si astea produc diferite energii (melancolie,depresie etc.)...
Muzica care provoaca dependenta nu este pozitiva
Aici nu tre sa te documentezi prea mult, ci tre sa simti pe pielea ta...
La fel si in cazul tau, nu intelegi ce e o patima rea. Sa iti pun o problema. Un user zicea pe acest topic: incearca sa spui o rugaciune pe muzica rock. Nu poti, deci e de la dracu. Acum spun eu: poti sa spui o rugaciune cand te urinezi? Cand esti pe WC? Cand faci sex cu nevasta ta? Cand lucrezi (presupunem ca e munca intelectuala)? Niciunul dintre lucrurile de mai sus nu sunt negative (daca sunt facute, bineinteles, firesc). Asta inseamna ca toate sunt de la dracu?
1. Rockul crestin cred cu tarie ca nu e crestin; e o prostie.
2. Daca pentru tine muzica te exteriorizeaza intr-un mod salbatic, atunci pt tine e pacat. Nu mai asculta! Eu continui sa ascult ca imi face placere.
3. Inca o data, nu cred ca muzica ar provoca dependenta, poate doar ca esti atasat de ea, odata ce ti-a intrat in obisnuita sa asculti; si nu cred ca un asemenea atasament, la fel ca atasamentele de gen hobby-uri, sunt negative. E adevarat ca iti induc unele sentimente si stari de spirit, ridica adrenalina, etc dar asta nu cauzeaza dependenta in opinia mea. nu stiu sa se fi dovedit stiintific asta.
4. Aici nu tre sa te documentezi prea mult, ci tre sa simti pe pielea ta... Sa inteleg ca atunci cand nu ai argumente poti sa spui: nu trebuie neaparat sa judec logic, eu stiu ca am ascultat rock mai demult?

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 07.01.2010 at 18:39:55.
Vechi 07.01.2010, 18:44:06
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

ce legatura e intre muzica , o activitate pe care o alegem de bunavoie, pentru a ne bucura cumva (si in fata careia poate ne punem si sufletul), si mersul la wc sau alte necesitati ale firii nu stiu... nu cred ca s-a inteles bine ce am spus cu rugaciunea... trebuie sa incercam sa gasim binele in lucrurile spre care ne aruncam. si prin rugaciune, ne mai descopera si Dumnezeu ce e bine si ce nu..
quote from moshu: "Aici nu tre sa te documentezi prea mult, ci tre sa simti pe pielea ta... Sa inteleg ca atunci cand nu ai argumente poti sa spui: nu trebuie neaparat sa judec logic, eu stiu ca am ascultat rock mai demult?"
nu m-am referit deloc la asta, l-am invitat doar sa descopere el prin rugaciune daca melodiile pe care le asculta (ca sa nu mai generalizam) sunt bune pentru suflet. cred ca de pe acest forum am invatat cel mai mult ca aceasta gandire asa zis "logica", atunci cand este lipsita de "logica" tainica a lui Hristos, nu presupune decat o rastalmacire a cuvintelor, cat sa sune bine pentru ce vrem noi sa auzim..
Vechi 07.01.2010, 19:09:48
SebastianD's Avatar
SebastianD SebastianD is offline
Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Locație: Galati
Implicit

"Prima proprozitie este corecta, insa a doua este izbitor de ignoranta si absurda, scuze, frate. Cum sa fie pacat daca iti produce placere o melodie rock? Este pacat ca iti produce placere munca fizica? Este pacat ca iti produce placere o haina noua cumparata? Este pacat ca simti placere cand joci un fotbal? Cand privesti un tablou, o piesa de muzeu, citesti o carte beletristica? Toate aceste lucruri nu sunt trebuincioase pentru mantuire, iti produc o anume placere, depinde de om la om, dar asta nu inseamna ca sunt obstacole in calea mantuirii."

Probabil nu m-am facut de inteles , imi cer scuze pentru acestea , ori tu nu ai inteles ce am vrut sa spun . M-am referit la "placere a muzicii" ceva care provoaca rivna , care te misca , ceva care parca "trezeste" ceva in sufletul tau , si crede-ma pe cuvant stiu despre ce vorbesc , nu vreau sa detaliez aici ( poate cu alta ocazie ) .

"Nu va lasati pacaliti de cantecul sirenei "
Vechi 07.01.2010, 19:12:16
teonavisblack teonavisblack is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: Brasov
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teonavisblack
Talking hai sa nu exageram!

Citat:
În prealabil postat de Simona-Marilena Vezi mesajul
red andrei...eu am ascutat da, un fel de soft rock si un fel de hard rock..nu conteaza. M-am lasat si mi-e mai bine. Pentru ca mi-a intunecat mintea. Ii uram pe toti, injuram, loveam...

http://www.sfaturiortodoxe.ro/_muzicarock.htm

Eu l-am luat in ras la inceput...am zis ceva de genul..."Ce mai vrea sa zica si tembelul asta?" dar, dupa ce am ajuns pe la jumatate, deja, eram speriata...
"tembelul respectiv" era din varianta extrema...dorea sa iasa in evidenta....si a reusit! Exagerarile dauneaza.....de orice natura ar fi ele....nu poti sa ai cultura muzicala daca asculti doar grecisme sau rusisme ultraortodoxe!
PS. Nu ma omorati cu pietre dupa aceasta afirmatie!S-auzim de bine!
Vechi 07.01.2010, 21:16:38
redandrei90's Avatar
redandrei90 redandrei90 is offline
Member

Data înregistrării: 22.08.2009
Locație: Craiova
Implicit Topic inchis

Declar topicul inchis. S-a ajuns prea departe. Toti au pareri diferite. Si se ajunge la jigniri. Nu am facut acest topic sa fiu facut prostut ca am generalizat cand am spus rock sau mai stiu eu ce atacuri. Problema e ca nu eu am exagerat. Proful meu de religie a generalizat. De unde vreti sa stiu eu care gen de rock e bun si care e rau? Tocmai de-aia am apelat la voi. Se pare ca unii cred ca e rau . altii nu. Unii cred in mesajele subliminale, altii nu cred... Unii spun sa nu ascult deloc rock, altii spun ca doar unele genuri sunt bune...

Va multumesc pt raspunsuri si ne auzim pe alte topicuri...aici m-am lamurit :D

Doamne ajuta!
Vechi 07.01.2010, 21:19:27
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

ne-a cam dat o lectie de maturitate, nu credeti? :)
Vechi 07.01.2010, 23:14:29
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
ce legatura e intre muzica , o activitate pe care o alegem de bunavoie, pentru a ne bucura cumva (si in fata careia poate ne punem si sufletul), si mersul la wc sau alte necesitati ale firii nu stiu...
Pentru ca tu ai spus: incearca testul acesta - in timp ce asculti o melodie rock, incearca sa spui o rugaciune. poti face asta cu constiinta curata? sau parca te opreste ceva.. Si pentru ca sunt multe alte lucruri, care nu au legatura cu calea spre mantuire, si in timp ce le infaptuim nu ne putem ruga, insa asta nu insemna ca sunt de la dracu.

Citat:
În prealabil postat de SebastianD Vezi mesajul
M-am referit la "placere a muzicii" ceva care provoaca rivna , care te misca , ceva care parca "trezeste" ceva in sufletul tau , si crede-ma pe cuvant stiu despre ce vorbesc , nu vreau sa detaliez aici
Mie imi pare rau ca am fost atat de brutal si ca nu am inteles. De fapt, nu inteleg nici acum despre ce anume vorbesti. E adevarat ca muzica preferata iti descatuseaza unele umori ale organismului, muzica rock, pentru cine ii place sa o asculte, ii da adrenalina... S-au facut unele teste cu niste carii si rezultatul lor a fost ca mancau lemnul de doua ori mai rapid pe muzica heavy metal. Vacile care ascultau muzica dadeau mai mult lapte. Alte animale "produceau" mai mult pe muzica. Sunt plante care cresc mai armonios pe muzica. La fel, o muzica clasica destinde si relaxeaza omul. Eu nu vad nimic satanic in asta.

Citat:
Declar topicul inchis. S-a ajuns prea departe. Toti au pareri diferite. Si se ajunge la jigniri. Nu am facut acest topic sa fiu facut prostut ca am generalizat cand am spus rock sau mai stiu eu ce atacuri. Problema e ca nu eu am exagerat. Proful meu de religie a generalizat. De unde vreti sa stiu eu care gen de rock e bun si care e rau? Tocmai de-aia am apelat la voi. Se pare ca unii cred ca e rau . altii nu. Unii cred in mesajele subliminale, altii nu cred... Unii spun sa nu ascult deloc rock, altii spun ca doar unele genuri sunt bune...

Va multumesc pt raspunsuri si ne auzim pe alte topicuri...aici m-am lamurit :D

Doamne ajuta!
Nu te-am facut prostut ca sa te jignesc sau sa te supar, imi pare rau. M-a intristat faptul ce ai spus de profesorul acela de religie, ca daca asculti rock mergi in iad, si pentru ca problema e mult mai complexa decat credea el si cred unii. Am fost putin brutal ca sa iti dai seama unde gresesti. Spiritul meu nu a fost intocmai ortodox... Daca te-ai lamurit, te rog spune-ne si noua concluziile tale si atat. Iti multumesc.

Si nu exista mesajele subliminale! Studii serioase au aratat asta!

Citat:
ne-a cam dat o lectie de maturitate, nu credeti? :)
Corect. Nu voi mai posta. Poate numai in cazul cand vin iarasi utopici din aia gen: carnea e rau, ceaiul e rau, muzica e rau, dansul e rau, moda e rau, masina e rau, iubita e rau etc.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 07.01.2010 at 23:18:46.
Vechi 07.01.2010, 23:16:47
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Pentru ca tu ai spus: incearca testul acesta - in timp ce asculti o melodie rock, incearca sa spui o rugaciune. poti face asta cu constiinta curata? sau parca te opreste ceva.. Si pentru ca sunt multe alte lucruri, care nu au legatura cu calea spre mantuire, si in timp ce le infaptuim nu ne putem ruga, insa asta nu insemna ca sunt de la dracu.
inteleg ce spui, eu am facut diferenta intre ce inseamna un act fiziologic necesar si o activitate precum ascultatul muzicii. nu le putem judeca din aceasi perspectiva
Vechi 07.01.2010, 23:24:34
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
inteleg ce spui, eu am facut diferenta intre ce inseamna un act fiziologic necesar si o activitate precum ascultatul muzicii. nu le putem judeca din aceasi perspectiva
Hmm... imi pare interesant ce spui tu. Nu stiu, dar... Dar daca si ascultatul muzicii este ceva necesar? Ca o forma de exprimare a inteligentei, a sentimentelor, omul trebuie sa vada si sa picteze tablouri, cante si sa citeasca etc? De ce bisericile noastre sunt pictate si se canta in ele? Exista o parte a sufletului uman care are nevoie de aceste lucruri, chiar daca nu sunt fiziologice? Adica, si un animal are nevoi fiziologice...

2. Observa ca am dat si sexul cu nevasta ta in exemplele mele concrete. Sexul intre soti nu e oprit de Biserica, Biserica doar il restrange in anumite perioade, vreo 56 de zile pe an, parca, nu mai tin minte bine. Nici sexul nu e chiar o nevoie fiziologica; pentru animale este, insa omul se poate ridica deasupra trupului.

Is curios ce o sa raspunzi. La aceste intrebari nu am raspunsuri argumentate, doar mi-au venit in minte acum. Deci... muzica este o necesitate? La o prima impresie, eu cred ca da, repet, nu m-am gandit mult, doar mi-au venit aceste lucruri in minte. Putem discuta aceste lucruri din aceeasi perspectiva?

Last edited by moshu; 07.01.2010 at 23:34:20.
Vechi 07.01.2010, 23:36:54
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

insasi actul Intruparii lui Hristos ne da raspuns pentru toate - Dumnezeu fiind a luat trup de om PENTRU A-L DESAVARSI. asta inseamna ca simturile omenesti nu trebuie sa le taiem, ci sa le indreptam spre bine, spre Dumnezeu. de aceea avem in Biserica tamaie care miroase frumos, icoane placute pentru ochi, muzica placuta pentru ureche, PENTRU CA TOATA FIINTA OMENEASCA, TRUP SI SUFLET, SA SLAVEASCA PE DUMNEZEU
trebuie sa ne dam seama ca nu orice lucru adresat simturilor le poate desavarsi pe acestea. nu orice tablou ne poate trimite cu gandul spre frumos, spre frumusetea Raiului, nu orice cantec ne poate incalzi inima pentru a-L slavi pe Dumnezeu cu mai multa ravna. de aceea suntem datori sa "deosebim duhurile", cum spune apostolul.
legat de relatiile trupesti dintre sot si sotie iti voi spune din ce am citit, caci nu sunt casatorit: actul trupesc de impreunare nu poate desavarsi nimic prin placerea pe care o aduce, ci prin RODUL lui - nasterea de prunci. placerea nu este un scop ce trebuie cautat, ci este o urmare a dragostei dintre soti. toate tehnicile "folositoare" pentru viata sexuala aparute astazi sunt tocmai rodul acestei cautari de placere. cauti asta, o gasesti undeva, dar dupa catva timp te plictisesti. vrei altceva, mai nou, mai altfel...
sa nu uitam ca modalitatea aceasta de a ne inmulti, pe care ne-a lasat-o Dumnezeu, este o urmare a caderii. Dumnezeu care a creat toate, putea sa ne dea si un alt mod de a ne inmulti, daca protoparintii nostri nu ar fi cazut in ispita. de aceea, unirea trupeasca dintre soti este binecuvantata de Biserica, dar nu este ceva care poate desavarsi CA ACT IN SINE. desi nu este o patima, modul in care se realizeaza este patimas. (sper sa nu se inteleaga gresit ce am spus). aceasta este una din urmarile caderii..

Last edited by andrei_im; 07.01.2010 at 23:39:50.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este sclavia un pacat ? Viceroy Morala Crestina 42 23.02.2015 12:35:30
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
este pacat sa fac otoplastie? sweety Generalitati 34 29.03.2009 00:38:55