Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2010, 22:14:56
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxherald Vezi mesajul
Nu intelegi sau te faci ca nu intelegi ca exista un timp al Bisericii, timpul creat de Dumnezeu, timp diferit de timpul nostru conventional, omenesc.
Citeste-l pe Sfantul Vasile cel Mare, citeste si urmatorul material, postat chiar de unul dintre preotii vostri, din BOR, Dan Badulescu. Vei ramane surprins cum toata stiinta ta lumeasca despre timp si despre miscarea astrelor ceresti e aruncata in derizoriu, ca un nimic in fata Domnului. Citeste inainte sa mai spui ceva si dupa, te mai astept:

http://www.hexaimeron.ro/Calendar/Ca...isericesc.html
Pr. Badulescu spune ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui.

Sf. Ioan de Kronstadt spune ca e invers.

Sf. Ioan Damaschin spune in Dogmatica sa ca nu e foarte clar cat de mare e Soarele, ca unii zic ca e mai mare decat Pamantul, ca altii zic ca e la fel de mare, etc...

Dupa cate vad eu Sfintii doar isi dadeau cu parerea in privinta asta, nu pareau sa vorbeasca ca si cum ar fi primit invatatura de la Duhul Sfant. Despre Pr. Dan Badulescu nu prea am ce zice. Ca si voi, cred ca citeste si interpreteaza gresit anumite scrieri. Pamantul e plat? Hai sa fim seriosi, tre' sa fii orb de-a binelea sa afirmi asa ceva. Exista multe experimente pe care si un elev le poate face sa observe ca Pamantul e rotund si ca se invarte (pendulul de ex, giroscopul). Crezi ca toate pozele facute din spatiu sunt falsificate? Iti dai seama cate sute sau mii de oameni ar trebui sa fie implicati in conspiratia asta? Si cu ce scop? Hai sa fim seriosi...

Nu stiu daca ai citit ultimele postari pe threadul asta. Nu ma leg de nici un timp sau calendar bisericesc, oricare ar fi acesta. Vreau doar sa spun ca si inainte de 1920 au fost situatii in care ortodocsii nu tineau sarbatorile impreuna, ci unii chiar la 24 de ore distanta de altii, din cauza liniei de schimbare a datei. Indiferent de cauza (umana, divina, demonica, etc), fenomenul exista si inainte de indreptarea calendarului. Deci ce spunea ortodoxia.i.thanatos ca toti ortodocsii ar trebui sa tina sarbatorile simultan, nu prea e realizabil, si nici inainte de 1920 nu era. Oricum o iei, tot sunt unii care incep sa praznuiasca Sf. Paste cand altii abia intra in sambata mare.

Legat de calendare, e clar pentru oricine ca calendarul iulian ramanea in urma, si pana la urma Sf. Paste s-ar fi suprapus cu Craciunul. Mult mai inainte de asta, Craciunul ar fi cazut in Postul Pastelui. Calendarul fusese intocmit de niste pagani care nu calculasera bine. Indreptarea calendarului a fost totusi o greseala, dar nu cred ca din cauza ca e mai exact calendarul iulian, ci cred ca a fost o greseala din cauza motivelor pentru care a fost facuta, si anume ca sa faciliteze apropierea de catolici. Dupa cum spune si Pr. Cleopa, orice fapta are si trup si suflet. Fapta asta chiar daca parea buna al trup, la suflet nu prea era.

Bogdan.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00