![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ok, poate ca eu gresesc. Rock-ul e ceva foarte daunator pentru un ortodox.
|
||||
|
||||
![]()
se invata foarte mult discutand in contradictoriu, nu despre asta e vorba. dar sa facem totul cu dragoste. citeste thread-ul de la inceput si ne auzim aici.. :) Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mda, ma judeci cam aspru :-? si apropo, eu nu sunt asa, si multi ca mine. Daca nu ai cunoscut rockeri, sa vezi cum gandesc, cum vad ei lucrurile, si i-ai judecat doar dupa aparente, nu faci bine deloc. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt foarte multe puncte de vedere! Este exact ca in filosofie, invatand cate un filosof, ti se pare ca ceea ce spune el este foarte adevarat si corect, apoi il inveti pe altul care contrazice unele idei si adauga altceva, si iarasi ti se pare corect si la fel de adevarat, desi il contrazice pe primul, si apoi apare al 3-lea cu alta viziune, si etc... O viziune pur crestin-ortodoxa o are andrei_im. Pana la urma tot biserica te apropie cel mai mult de Dumnezeu, iar toata nimicurile zilnice si tot ce apare nou menit sa ne ocupe timpul, pur simplu ne indeparteaza de la menirea noastra.
Moshu, este evident chiar, ca noi toti fugim de responsabilitati. De exemplu un elev care da examenul pentru admiterea la liceu. Daca ia examenul si intra la liceul la care a visat toata viata se lauda ca este meritul lui, este rodul muncii sale in totalitate, dar daca nu il ia spune parintilor ca el nu a facut la meditatie exercitiul respectiv, sau ca profesoara nu l-a invatat acel lucru, si spune ca NU ESTE VINA LUI! Sunt multe exemple in viata de genul asta si in alte domenii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eram intr-o seara cu rolele in centrul orasului cu niste prieteni. Un baiat canta la o chitara pe granitul din fata teatrului national si multi tineri (rockeri) stateau in jurul lui asezati fiecare pe ruxacul lui. Trec 2 cocalari cu tricouri mulate, inscriptionate cu "aur" D&G si cu lanturile atarnat pana in pamant si incep sa injure cu precipitatii. Foarte multi oameni judeca dupa aparente. Iar ca sa evit alte comentarii:Eu nu judec cocalarii doar dupa aparente, poate eu ii cunosc cel mai bine :) |
|
|||
|
|||
![]()
eu cred Andrei ca de fapt tu nu doresti sa afli daca este bine sau nu sa asculti rock ci vrei doar sa te scuzi cumva pentru alegerea ta ! Ti s\a mai dat linkul asta dar ti\l mai dau odata poate de data asta il si citesti pentru ca sunt convinsa ca nu ai facut-o !! http://www.sfaturiortodoxe.ro/_muzicarock.htm .Draga Andrei stii cum a fost reprezentat pacatul intr-un concurs de pictura? Ca un elefant cu picioare de furnica ! Deci pacatul cat este de mare si de distrugator intra in sufletul omului insesizabil cu picioare de furnica ! Deci daca nu poti renunta la un lucru inseamna ca este patima, si indiferent cat de "linistita" este o muzica rock diavolul tot asa lucreaza ! Un lucru este sigur daca vrei sa asculti bine daca nu treaba ta, dar muzica rock nu iti aduce niciun beneficiu mai ales pe drumul mantuirii ! Daca intr-adevar vrei sa afli care este treaba cu rockul atunci cercetezi si cercetezi mai ales parerea Bisericii in sanul careia vrei sa lupti pentru mantuire ! Sa nu ma intelegi gresit dar iti spun toate astea pentru ca si eu am gandit ca tine, dar am avut curajul si hotararea sa fac numai ce imi este de folos sufletului si asa am inteles treptat ce este si cu muzica asta si cu multe altele ...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai ascultat formatia Apocaliptica? E un cvartet de coarde interesant.
Referitor la comentariile celorlati interlocutori sunt sceptic. Daca esti un copil cuminte si intreg la cap poti asculta orice fara sa te vatame. Cine-i "dus" se duce si cu muzica de gradinita si bisericeasca... Oare ce muzica asculta Hristos cand petrecea cu vamesii si pacatosii? Crestinii nu au ochelari de cal! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Pai aparentele nu ar trebui sa reflecte interiorul, de ce nu fac bine? Am cunoscut si eu rockeri, dar nu la modul in care sa imi fie prieteni, sau sa avem aceleasi preocupari, dar o opinie imi pot face ca tot omul, de aia am ochi si creier ..nu trebuie musai sa fac un sondaj de opinie printre rockeri sau sa traiesc printre ei pentru a-i "intelege", zic eu! Si totusi, nu ti se pare putin ciudat ca un stil de muzica sa ajunga sa defineasca un individ? Mie mi se pare totusi ciudat...e ca si cum respectivul se limiteaza cam la un singur aspect...si isi pierde din complexitate, originalitate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imaginile videoclipului http://www.youtube.com/watch?v=0rs_NRyNs4o sunt desenele celebrului Giger. E facut de cineva, nu e videoclipul piesei. Si am ascultat piesa de multe ori, chiar am citit versurile. Sunt mai dark, dar nu au mesaje sataniste. Si alta faza...doar n-om crestina acum norvegienii ca n-au reusit altii. lol Chiar ...o intrebare buna....dar daca sunt versuri sataniste intr-o limba pe care noi nu o intelegem? Asa toata lumea poate asculta Bergtatt - Et Eeventyr I 5 Capitler care are versurile cu pricina. Si uite asa e destul de relativa treaba. "O concluzie dupa cele doua la maini: sunt formatii rock satanice si formatii rock care nu au nicio legatura cu satanismul". Corect. Multi o fac numai pentru a atrage atentia supra lor ca altfel nu pot sau au ei problemele lor. In rest sunt cam pe aceeasi linie cu tine Moshule. Numai bine. Last edited by ioana.ctin; 15.02.2010 at 02:36:08. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_muzicarock.htm
Satanismul in Muzica Rock - Filmul SIRENELE http://video.google.com/videoplay?do...0645267649507# |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este sclavia un pacat ? | Viceroy | Morala Crestina | 42 | 23.02.2015 12:35:30 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
este pacat sa fac otoplastie? | sweety | Generalitati | 34 | 29.03.2009 00:38:55 |
|