![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“Oricare ar fi acela care nu urmeaza practicile Bisericii asa cum cele sapte sfinte consilii ecumenice au hotarit, si Sfintele Pasti, si sinaxarul cu care au procedat bine in a-l face lege pe care sa o urmam, si care doreste sa urmeze pascalia nou inventata si sinaxarul cel nou al astronomilor ateisti ai Papei, si care se opune celor stabilite si vrea sa inlature si sa distruga invataturile si traditiile Bisericii care ne-au fost lasate de parintii nostri, sa se afuriseasca si sa fie scos din Biserica lui Cristos si din adunarea celor drept-credinciosi.” Ieremia, Patriarh al Constantinopolului Silvestru, Patriarh al Alexandriei Sofroniu, Patriarh al Ierusalimului, la 20 noiembrie 1583, in prezenta tuturor delegatilor 2. "Noi, ierarhi, cler si popor al adevaratei Biserici Ortodoxe, aflate sub pastorirea Prea Fericitului Auxentiu, Arhiepiscop al Atenei si a toata Grecia, vazind ca ecumenismul marturiseste o Biserica a lui Cristos formata din ramuri cu doctrine si traditii diferite sau chiar opuse; ca recunoaste tainele ca lucratoare intru mintuire ale ne-ortodocsilor – care au pierdut sau nu au avut niciodata forma canonica de botez, si dintre care multi hirotonisesc si introneaza femei la preotie si episcopie, in timp ce altii nici macar nu recunosc preotia; ca se manifesta aceste credinte in slujbe si rugaciuni in comun la care participa ortodocsi, heterodocsi si chiar ne-crestini si pagini; si ca prin acestea se cauta a inrobi libertatea spirituala si Adevarul lui Cristos la minciuna si puterile si preocuparile acestei lumi care sint in duhul Anticristului; declaram prin aceasta ecumenismul culme a tuturor ereziilor, intru totul opus credintei apostolice a Sfintilor Parinti, respingator Sfintei Treimi, pregatitor venirii Anticristului, si ca toti credinciosii care tin comuniune cu ecumenistii sau marturisesc acele invataturi se afla sub afurisirile care cad peste eretici. Considerind, mai departe, marea tradare a Bisericii infaptuita de Mitropolitul Sergius, locum tenens al tronului patriarhal al Rusiei, la 16/29 iulie 1927 cind a inrobit Biserica statului comunist si ateu – sau mai bine spus cind a creat schisma in Biserica ca sa se supuna el si toti cei care l-au urmat printului acestei lumi; luind in considerare cele sapte decenii de persecutie criminala dusa de Patriarhia Moscovei impotriva ortodocsilor care au ramas statornici in marturisirea de credinta exprimata in scrisoarea pastorala din 14/27 septembrie 1927, trimisa din lagarul de concentrare din Solovki de catre episcopii marturisitori si martiri prin care il condamna pe Mitropolitul Sergius si pe toti cei care i-au urmat calea plina de perfidie; si vazind ca mostenitorii sai, actualii ierarhi ai Patriarhiei Moscovei nu au condamnat sergianismul, care a dat cele ale lui Dumnezeu cezarului, nu au incetat sa tradeze credinta apostolica prin participarea lor in Consiliul Mondial al Bisericilor sau nu au renuntat la ecumenism, nici nu au alungat din mijlocul lor spiritul protestant al “Bisericii Vii”, condamnat de catre sfintul patriarh Tihon, si vazind renuntarea la botezul canonic prin scufundare de trei ori si multe alte inovatii care fac biserica de nerecunoscut ca ortodoxa in doctrina si traditie; declaram ca toti credinciosii care tin comuniune cu oricare dintre sergianisti si succesorii acestora incalca Adevarul si Credinta lui Cristos, se supun duhului Anticristului si cad in afurisirea Bisericii." (Februarie 1993, Adevarata Biserica Ortodoxa a Greciei) 3. Ce spui tu? Asa cum ti-am zis anatema se citea (un parinte de-al meu mi-a confirmat ca citea anatema in Duminica Ortodoxie in 1984 in Germania). Se citeste in continuare in Biserica Ortodoxa. Aceste anateme au fost intarite de-atunci de mai toate sinoadele marturisitoare de Ortodoxie. Dumnezeu sa va miluiasca! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Anatema impotriva ecumenismului si anatema impotriva ecumenismului si a sergianismului te condamna si daca numai daca te afli in comuniune constienta cu ereticii: "...si cei care in mod constient sint in comuniune cu ereticii mentionati mai inainte, sau care le recomanda, disimineaza sau apara erezia cea noua a ecumenismului sub pretextul dragostei fratesti sau a presupusei unificari a crestinilor dezbinati sa se afuriseasca." |
|
|||
|
|||
![]()
Nici nu cred ca a intentionat sa il convinga. Cind cineva sustine ca un sistem care a lichidat 100000000 (o suta de milioane) de oameni in 70 de ani poate fi bun, nici un fel de argument logic nu-l mai poate convinge de contrariu, si-atunci nu-ti mai ramine altceva decit sa ridici tonul ca macar sa-l faci sa taca ca sa nu mai pacatuiasca si sa se condamne pentru vecie odata cu toti criminalii comunisti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Indiferent de ce a crezut si a spus Pr. Rose, Sfintul Sinod ROCOR a aruncat anatema in unanimitate, ceea ce se cheama consens, chiar daca iti place tie sau nu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I-am dat doar o palma zdravana ca sa se trezeasca din idolatria lui fata de satanistul Marx, n-am incercat sa-l conving, dupa cum zice si Sfantul Ioan Gura de Aur ca sa le dam palme ereticilor si invatatorilor lor ca sa prinda frica sa mai huleasca in public, in cazul lui sa-si mai expuna public admiratia pentru satanistul MARX si doctrina lui nuantata in aceleasi culori demonicesti. |
|
|||
|
|||
![]()
Palme si anateme .Eu nu inteleg nimic din threadul asta ?
Aparati ceva,care nu are nevoie de aparare,ci de multa dragoste . In Trupul lui Hristos,in afara de ghiare si dinti,mai e nevoie si de multa inima |
|
|||
|
|||
![]()
@Orthodoxherald:Eu nu am auzit pe Sfantul Ioan Gura de Aur sa fi dat vreodata vreo palma cuiva.
A mustrat cu blandete pe oameni. Invatatura de a lovi pe oameni pentru Dumnezeu e neortodoxa,ca daca Sfintii Mucenicii ar fi facut asa nu mai erau Sfinti Mucenici. Sfantul Nicolae a dat o singura palma lui Arie ca mustrare iar nu ca pedeapsa pentru a se indrepta din erezia sa in care era inselat de draci sa petreaca. Pentru ca toti stiau pe Sfantul Nicolae ca e foarte bland,inclusiv Arie. Dar Dumnezeu Iisus Hristos fiind atotputernic de bunavoie a primit a fi chinuit si a muri pentru mantuirea tuturor oamenilor. Mai apoi a si inviat din morti Dumnezeu Iisus Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca ai fi citit primul post in acest thread ai fi remarcat ca ma adresez celor care se considera rezistenti in Bisericile Oficiale in fata ereziilor ecumenismului si sergianismului. Am facut aceasta mentiune pentru ca aceia sint singurii care inteleg exact ce se discuta aici (nu trebuie sa o iei ca pe o ofensa). Ortodoxia (dreapta credinta), in afara de dragoste inseamna si rigoare fata de canoanele Bisericii, invataturile si exemplul Sfintilor Parinti. Fara rigoare cazi repede in Heterodoxie, adica in afara Adevarului lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca a-ti picura un pic de dragoste si de intelegere fata de fratele care crezi ca greseste,a-ti avea de 10 ori mai mare succes.Continutul discutiei il inteleg.Dar metoda mi se pare nefercita.Acuzatia nu naste niciodata dreptate.Critica celuilalt nu duce niciodata la adevar.
Sunteti aparatori,da,dar aparatori slabi.Caci nu sunteti inarmati cu iubirea de aproapele,chiar fiind acesta in gresala : "Da-i sa bea un pahar cu apa vrasmasului tau,si vei ingramadi pe capul lui carbuni aprinsi .Caci a Mea este Judecata,Eu voi rasplati" Nu ma leg de continut,inca odata,care calendar e bun sau nu ,ci doar de metoda. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|