Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2010, 21:48:02
Miha-anca
Guest

Implicit

Spun de la inceput ca nu am apucat sa vad filmul, dar tot aud vorbindu-se de Dumnezeu, care e prezent in film.

Cand noi, ortodocsii, spunem Dumnezeu, ne referim la Dumnezeul Treimic, la Iisus Hristos si la Duhul Sfant. La care persoana din Sfanta Treime se face referire? Daca nu se mentioneaza si se spune doar Dumnezeu, atunci e un pericol, caci poate fi vorba de orice dumnezeu.
Pe Dumnezeu Il recunoastem dupa faptele mainilor Sale, dar nu Il putem identifica cu acestea. El a facut natura, pomii, iarba, dar nu acestea sunt Dumnezeu.

Am observat ca prin filmele de avantgarda ni se inoculeaza ideile noi, atitudini noi, cuvinte noi (cand zic cuvinte noi, ma gandesc la filmele pentru copii de 1-3 ani, Teletubies, care ii invata pe langa cuvinte ca : inauntru, afara, imbratisare, usa inchisa, usa deschisa, etc si cuvantul "magic", care e insotit de sentimentul de bucurie la marionetele din film, dar si la copiii care il vizioneaza).

Intrebarea mea e: ce idee incearca sa ne inoculeze acest film; si de ce, dupa vizionarea filmului, unii au gasit de cuviinta sa se sinucida, in vreme ce altii au fost ca "vrajiti" si l-au vazut de mai multe ori.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
filmul rusesc "Preotul" padrevicentiu Generalitati 9 14.04.2011 11:19:51
Dar filmul "Angora"? anika12 Biserica Ortodoxa si Massmedia 4 21.01.2011 11:25:14
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Filmul "Locul Ingerului" andreicozia Generalitati 2 23.09.2009 16:14:30