Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2010, 20:35:38
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

eu am intrebat daca trebuie sa-mi pun ceva pe cam si mi s-a spus:numai daca doriti acest lucru.
Vechi 20.01.2010, 20:36:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Parintele din bun simt poate nu a atras atentia la asa ceva , atat de elementar .
Asta asa e, se mai intampla ca parintii, din teama de a nu supara pe cineva, sa nu le spuna unele lucruri. Eu insami am fost martora la o scena de acest gen, in care o femeie care nu stia ca trebuie sa poarte batic in biserica, dar care a fost atentionata de o enoriasa, s-a dus la preot si l-a admonestat: pai cum, parinte, nu m-ati vazut cand m-ati miruit ca eram in capul gol? de ce nu mi-ati spus ca trebuie sa port batic? Iar parintele s-a scuzat, a spus ca a renuntat sa le mai spuna femeilor acest lucru, pentru ca a observat ca se supara cand aud de asa ceva. Mie a trebuit sa imi spuna parintele meu de vreo trei ori sa imi pun batic in cap ca sa merg asa in biserica... Dar nu e deloc neplacut, poti purta o esarfa colorata sau o caciulita tricotata in biserica...
Vechi 20.01.2010, 21:28:09
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Doamne iarta-ma , dar s-au dat atatea argumente , citate si nu numai , referitoare la acest subiect , incat ma intreb : e rea vointa sau superficialitate ? S-au scris pagini intregi referitoare la aceasta " mare povara " a purtarii baticului , a capului acoperit la femei . Parintele din bun simt poate nu a atras atentia la asa ceva , atat de elementar .
Nu era decat o intrebare (vorba aia- am intrebat, nu am dat cu parul)....iar preotul poate spune asta daca e necesar, nu vad de ce s-ar supara cineva. batic pe cap si gata. Iar .. batic colorat, caciulita tricotata etc pica in sfera cochetariei.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 21:58:14
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Iarasi ati inceput subiectul asta?

Asa e, daca chiar vrei sa fii cinstita pe subiectul asta trebuie sa porti ceva asemanator a ce poarta maicile de la manastire. Basmalutele, esarfutele, caciulitele, bentitele si restul sunt doar artificii ca sa te ascunzi pe dupa deget ca penticostalele. Si daca nu e un tulpan de genul pe care il poarta maicile, tot aia este daca nu porti nimic. Si pana la urma este un lucru atat de neinsemnat de care fac unii atata caz. Hilar este cand mai vezi cate una cu o batista pe cap. Parca am fi la musulmani.

Last edited by Noesisaa; 20.01.2010 at 22:06:02.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 22:43:35
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Si ca sa nu ne mai invartim in cerc ....ce parere aveti despre parul tuns/scurt la femei? Sf Apostol Pavel spune ca este de rusine pentru o femeie sa aiba parul tuns, nu? Si atunci de ce multe femei, chiar si dintre cele mai cucernice si mai in varsta nu ezita sa poarte par scurt ...dar sustin basmaua cu entuziasm?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 22:45:21
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Hilar, nehilar, ia mergeti cu capul descoperit la manastirea Cernica si vedeti daca va primeste calugarul de serviciu pomelnicul! Eu am patit-o cand aveam vreo 12-14 ani, cand am incasat o dojana zdravana de la parintele care miruia si de atunci stiu ca la manastirea Cernica se merge cu capul acoperit. Iar de cand am duhovnic, stiu ca asa se intra in toate bisericile .
Vechi 20.01.2010, 22:59:30
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Hilar, nehilar, ia mergeti cu capul descoperit la manastirea Cernica si vedeti daca va primeste calugarul de serviciu pomelnicul! Eu am patit-o cand aveam vreo 12-14 ani, cand am incasat o dojana zdravana de la parintele care miruia si de atunci stiu ca la manastirea Cernica se merge cu capul acoperit. Iar de cand am duhovnic, stiu ca asa se intra in toate bisericile .
Na, as zice si eu daca te-ar da afara ca porti pantaloni scurti sau decolteu generos, dar...sa iei la rost o fetita de 12 ani, cand ai putea sa o alungi pe totdeauna...hmmm.

Si totusi -- de ce tabuul cu parul scurt la femei s-a cam evaporat, dar nu si cel cu baticul?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 23:09:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Si ca sa nu ne mai invartim in cerc ....ce parere aveti despre parul tuns/scurt la femei? Sf Apostol Pavel spune ca este de rusine pentru o femeie sa aiba parul tuns, nu? Si atunci de ce multe femei, chiar si dintre cele mai cucernice si mai in varsta nu ezita sa poarte par scurt ...dar sustin basmaua cu entuziasm?
Zice si de barbati ca nu poarta parul lung, dar calugarii poarta.
Asa ca nu s epoate lua ad literam.
Vechi 20.01.2010, 23:16:41
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
ce parere aveti despre parul tuns/scurt la femei? Sf Apostol Pavel spune ca este de rusine pentru o femeie sa aiba parul tuns, nu? Si atunci de ce multe femei, chiar si dintre cele mai cucernice si mai in varsta nu ezita sa poarte par scurt ...dar sustin basmaua cu entuziasm?
Ce sa ai zicem de parul tuns scurt, cand unele s-au tuns chiar zero.
"Iar orice femeie, care se roaga sau prooroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul; caci tot una e ca si cum ar fi rasa." I Cor, 11,5)
Cat de putina e credinta noastra, o arata si faptul ca nesocotim lucruri spuse cu atata claritate in biblie.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 23:26:00
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ce sa ai zicem de parul tuns scurt, cand unele s-au tuns chiar zero.
"Iar orice femeie, care se roaga sau prooroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul; caci tot una e ca si cum ar fi rasa." I Cor, 11,5)
Cat de putina e credinta noastra, o arata si faptul ca nesocotim lucruri spuse cu atata claritate in biblie.
Iar parul lung este necinste pt barbati, ai uitat?
Cat de putina este credinta calugarilor si cat nesocotesc ei lucruri spuse cu claritate in Biblie.. ;-)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 209 01.06.2025 21:06:29
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28