Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 02:54:06
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana.ctin Vezi mesajul
Avortul este clar o crima.

Dar, contraceptia? Este doar un pacat mai mic?
Eu cred ca ar fi o diferenta oricum, mai mica sau mai mare...ideea e ca eu cam asa percep lucrurile cel putin: mijloacele de contraceptie impiedica practic crearea vietii...pe cand avortul o curma, asa cum o curma
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 03:49:12
ioana.ctin ioana.ctin is offline
Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: Liverpool
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Eu cred ca ar fi o diferenta oricum, mai mica sau mai mare...ideea e ca eu cam asa percep lucrurile cel putin: mijloacele de contraceptie impiedica practic crearea vietii...pe cand avortul o curma, asa cum o curma
Si eu sunt de aceeasi parere. Si totusi, sa lasam "factorul religios" numai pentru cateva secunde. Femeile acestea nu se gandesc la sanatatea lor? Ca un avort nu e ca si a stoarce un cos de pe fata.

Acum revin, ar14rai, multumesc pt. linkuri...groaznice.

Numai bine.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 14:19:29
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana.ctin Vezi mesajul
Si eu sunt de aceeasi parere. Si totusi, sa lasam "factorul religios" numai pentru cateva secunde. Femeile acestea nu se gandesc la sanatatea lor? Ca un avort nu e ca si a stoarce un cos de pe fata.

Acum revin, ar14rai, multumesc pt. linkuri...groaznice.

Numai bine.
Da, nu stiu ce gandesc...dar cred ca ele se gandesc mai mult in momentul respectiv, in care practic copilul le da planurile peste cap...si atunci considera ca scapand de el, viata isi urmeaza cursul ei.

E greu de spus cu ce compara ele aceasta procedura, insa cred ca disperarea le umbreste discernamantul...si cel rau le face mai " puternice"...gandind ca avortul e doar o alta metoda contraceptiva sau ceva de genul asta

Ideea e ca intotdeauna vei auzi ca cele care au recurs la aceasta solutie, vor evita sa analizeze prea mult situatia...si nu vor fi de acord cu ideea ca avortul=pacat, crima....ci vor prefera sa spuna ca nu cred in Dumnezeu, si ca nu s-a demonstrat ca fatul ar simti pericolul/durerea...ca astea sunt doar conceptii patetice si religioase...in timp ce fiecare poate decide si singur pentru el, corpul lui...fara sa se tot faca referire la avort ca la o crima...si implicit ele devenind criminale
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 10:51:24
marta_lena's Avatar
marta_lena marta_lena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.10.2009
Implicit

Doamne ajuta,

Am si eu cateva nelamuriri, daca o femeie poarta copilul in pantecele sau pana in luna 8-a si afla la o analiza mai amanuntita ca pruncul nu mai are suflare, este nevoita sa avorteze....ce poate sa faca...in acest caz, in ce masura este vina ei?
Iar o alta nelamurire ar fi...ca noi toti vorbim de cele care fac avort dar de persoanele care le ajuta sa faca avort( nu ma refer neaparat la doctori...ci la persoanele care le insotesc) ce se poate spune? practic sunt complice...nu!?

Post cu folos, sanatate si bucurie
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 12:53:48
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marta_lena Vezi mesajul
Doamne ajuta,

Am si eu cateva nelamuriri, daca o femeie poarta copilul in pantecele sau pana in luna 8-a si afla la o analiza mai amanuntita ca pruncul nu mai are suflare, este nevoita sa avorteze....ce poate sa faca...in acest caz, in ce masura este vina ei?
Iar o alta nelamurire ar fi...ca noi toti vorbim de cele care fac avort dar de persoanele care le ajuta sa faca avort( nu ma refer neaparat la doctori...ci la persoanele care le insotesc) ce se poate spune? practic sunt complice...nu!?

Post cu folos, sanatate si bucurie
Una e sa iti omori cu voie propriul copil alfat in pantece si alta ca el sa moara in pantecul mamei, fara ca ea sa fie vinovata in vreun fel. Daca s-a stabilit clar ca e mort, copilul trebuie indepartat din pantecele mamei. Pana in luna a 4-a prin chiuretaj, apoi prin mica cezariana (lunile 5-6), iar daca sarcina e mare fie i se provoaca nasterea, fie se face cezariana.

Daca mama nu face nimic ca sa-si omoare copilul, nu este vina ei. Femeile care pierd sarcina sau nasc un copil mort, sunt retinute totusi de la sf. impartasanie timp de 1 an, sau cum considera duhovnicul, aceasta pentru ca se poate ca fara sa stie mama sa fi favorizat moartea copilului (a facut efort prea mare, a stat in mediu toxic, nu s-a ingrijit corespunzator etc).

Cat priveste pe cei care ajuta, sfatuiesc, ideamna sau chiar forteaza spre avort, sunt cel putin la fel de vinovati ca femeia care face avort, adesea chiar mai vinovati. Si ei trebuie sa spovedeasca astfel de pacate si primesc canon pentru ele.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 12:57:09
marta_lena's Avatar
marta_lena marta_lena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Una e sa iti omori cu voie propriul copil alfat in pantece si alta ca el sa moara in pantecul mamei, fara ca ea sa fie vinovata in vreun fel. Daca s-a stabilit clar ca e mort, copilul trebuie indepartat din pantecele mamei. Pana in luna a 4-a prin chiuretaj, apoi prin mica cezariana (lunile 5-6), iar daca sarcina e mare fie i se provoaca nasterea, fie se face cezariana.

Daca mama nu face nimic ca sa-si omoare copilul, nu este vina ei. Femeile care pierd sarcina sau nasc un copil mort, sunt retinute totusi de la sf. impartasanie timp de 1 an, sau cum considera duhovnicul, aceasta pentru ca se poate ca fara sa stie mama sa fi favorizat moartea copilului (a facut efort prea mare, a stat in mediu toxic, nu s-a ingrijit corespunzator etc).

Cat priveste pe cei care ajuta, sfatuiesc, ideamna sau chiar forteaza spre avort, sunt cel putin la fel de vinovati ca femeia care face avort, adesea chiar mai vinovati. Si ei trebuie sa spovedeasca astfel de pacate si primesc canon pentru ele.
Multumes mult pentru raspuns. Chiar m-am lovit prin intermediul apropiatilor mei de ambele cazuri si vroiam sa stiu mai multe.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 19:35:48
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 06:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 05.06.2012 00:54:52
AVORTUL roxanica Generalitati 170 17.02.2008 00:00:39
AVORTUL! Tudor Generalitati 526 08.09.2007 15:16:46