Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2010, 11:57:09
marta_lena's Avatar
marta_lena marta_lena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Una e sa iti omori cu voie propriul copil alfat in pantece si alta ca el sa moara in pantecul mamei, fara ca ea sa fie vinovata in vreun fel. Daca s-a stabilit clar ca e mort, copilul trebuie indepartat din pantecele mamei. Pana in luna a 4-a prin chiuretaj, apoi prin mica cezariana (lunile 5-6), iar daca sarcina e mare fie i se provoaca nasterea, fie se face cezariana.

Daca mama nu face nimic ca sa-si omoare copilul, nu este vina ei. Femeile care pierd sarcina sau nasc un copil mort, sunt retinute totusi de la sf. impartasanie timp de 1 an, sau cum considera duhovnicul, aceasta pentru ca se poate ca fara sa stie mama sa fi favorizat moartea copilului (a facut efort prea mare, a stat in mediu toxic, nu s-a ingrijit corespunzator etc).

Cat priveste pe cei care ajuta, sfatuiesc, ideamna sau chiar forteaza spre avort, sunt cel putin la fel de vinovati ca femeia care face avort, adesea chiar mai vinovati. Si ei trebuie sa spovedeasca astfel de pacate si primesc canon pentru ele.
Multumes mult pentru raspuns. Chiar m-am lovit prin intermediul apropiatilor mei de ambele cazuri si vroiam sa stiu mai multe.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 13:19:29
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana.ctin Vezi mesajul
Si eu sunt de aceeasi parere. Si totusi, sa lasam "factorul religios" numai pentru cateva secunde. Femeile acestea nu se gandesc la sanatatea lor? Ca un avort nu e ca si a stoarce un cos de pe fata.

Acum revin, ar14rai, multumesc pt. linkuri...groaznice.

Numai bine.
Da, nu stiu ce gandesc...dar cred ca ele se gandesc mai mult in momentul respectiv, in care practic copilul le da planurile peste cap...si atunci considera ca scapand de el, viata isi urmeaza cursul ei.

E greu de spus cu ce compara ele aceasta procedura, insa cred ca disperarea le umbreste discernamantul...si cel rau le face mai " puternice"...gandind ca avortul e doar o alta metoda contraceptiva sau ceva de genul asta

Ideea e ca intotdeauna vei auzi ca cele care au recurs la aceasta solutie, vor evita sa analizeze prea mult situatia...si nu vor fi de acord cu ideea ca avortul=pacat, crima....ci vor prefera sa spuna ca nu cred in Dumnezeu, si ca nu s-a demonstrat ca fatul ar simti pericolul/durerea...ca astea sunt doar conceptii patetice si religioase...in timp ce fiecare poate decide si singur pentru el, corpul lui...fara sa se tot faca referire la avort ca la o crima...si implicit ele devenind criminale
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 13:25:53
tailgunner4A
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana.ctin Vezi mesajul
Avortul este clar o crima.
Am inteles. Ce pedeapsa credeti ca ar fi potrivita pentru femeia care avorteaza? Ca sa fie mai usor ofer variante:

a) nici una;
b) amenda;
c) inchisoare;
d) pedeapsa capitala.

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 13:52:54
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tailgunner4A Vezi mesajul
Am inteles. Ce pedeapsa credeti ca ar fi potrivita pentru femeia care avorteaza? Ca sa fie mai usor ofer variante:

a) nici una;
b) amenda;
c) inchisoare;
d) pedeapsa capitala.

Lipseste o varianta, munca in folosul comunitatii...

Glumesc, de ce te tot exprimi de parca noi am hotari aici, si acum pedeapsa celor care gresesc, poate ca de fapt e bine sa avem unele aspecte in vedere...tocmai pentru a nu face si noi greseli de genul asta si a gandi inainte consecintele, atat.

Daca eu consider de exemplu ca embrionul are viata inca din secunda in care incepe sa se dezvolte, si ca e o minune de la Dumnezeu...e clar ca mi-ar veni extrem de greu sa iau decizii de genul avortului.

Am vrut sa intreb niste fete care sustineau avortul si incriminau pe cele care aveau " indrazneala" de a afirma ca avortul=crima...de ce oare chinezii calculeaza varsta lunara, incluzand si cele 9 luni intrauterine, si de ce nu or fi calculat ei varsta incepand cu luna a 4-5 a, stabilindu-se astfel ca fatul...pana la 5 luni e doar ceva abstract, si abia dupa aceste 5 luni incepe brusc sa fie considerat om...si avand viata.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 17:13:30
ioana.ctin ioana.ctin is offline
Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: Liverpool
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tailgunner4A Vezi mesajul

a) nici una;
b) amenda;
c) inchisoare;
d) pedeapsa capitala.

Noi discutam si ne dam cu parerea, dar numai Bunul Dumnezeu poate da o "sentinta" acestor femei si pentru toate pacatele fiecaruia. Niciuna din variante este raspunsul meu
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 20:44:30
annajanette
Guest

Implicit

Si daca dam pedeapsa se sterge pacatul?!!!
Nu se descurajeaza asa AVORTUL,pt ca exista reversul medaliei sa il faca acasa singure si vom avea numai sinucideri
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 20:53:54
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Annajanette, cred ca cine a propus pedepse a glumit.. oarecum.
Pedeapsa pentru avort exista dupa moarte.. si sunt convinsa ca mamele ucigase de copii ar dori de mii de ori sa fi fost pedepsite in aceasta viata decat sa suporte chinuri vesnice.
Sincer, eu nu-mi pot imagina pedeapsa mai mare decat sa-ti vezi proprii copii ucisi (ca au suflete, ii intalnesti dincolo) la Infricosata Judecata. Vai mamelor ucigase!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 20:55:09
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Nu sunt eu persoana care sa te converteasca Bilibox, dar sa stii ca Dumnezeu, pe care il desconsideri atat, asteapta momentul in care sa-ti deschizi inima ca sa cunosti marea Lui iubire si atunci te vei converti. Iti doresc numai bine!
Nu trebuie sa se converteasca ci sa se smereasca. Ateismul e roada mândriei, în clipa când un om se smereste scapa de ateism si de alte pacate.
Vechi 15.02.2010, 20:55:39
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Si daca dam pedeapsa se sterge pacatul?!!!
Nu se descurajeaza asa AVORTUL,pt ca exista reversul medaliei sa il faca acasa singure si vom avea numai sinucideri
Mai, eu acum nu inteleg...inainte de a fi pusa in fata avortului-sinucidere...nu exista mijloace de informare, chiar nu imi mai imaginez ca fetele din ziua de azi isi imagineaza ca daca se tin de mana prin parc...gata raman insarcinate, stiu si ele cum se ajunge acolo destul de bine...

Acum si daca elimini elementul religios din ecuatie...parca tot iti poti imagina ca pana si o exctractie de masea...e muult mai lipsita de riscuri si de durere

Deci pedeapsa e insasi drumul spre cabinetul cu pricina....parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 20:57:14
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Pe de alta parte, cred ca exista o oarecare pedeapsa si in aceasta viata.. cunosc o femeie batrana care mi se tot plange ca nu o suna copiii (are doi).
Si stiu ca a facut avorturi.. si mi se pare oarecum fenomenal ca nu vede nici in ziua de astazi ca singuratatea de azi este urmarea pacatelor ei. Ea mi se plange ca nu au timp copiii de ea.. dupa tot ce a facut pentru ei (fraza clasica).. si eu ma gandesc ca poate "ceilalti" ar fi sunat-o. (stiu, nu sunt un om bun)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 18:35:48
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 05:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 04.06.2012 23:54:52
AVORTUL roxanica Generalitati 170 16.02.2008 23:00:39
AVORTUL! Tudor Generalitati 526 08.09.2007 14:16:46