Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2010, 00:26:37
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ateul crede ca
-o planeta s-a aflat din întâmplare la distanta potrivita de un astru
-pe aceasta planeta din întâmplare au aparut apa si oxigenul atmosferic necesare vietii
-din întâmplare în acest mediu au aparut niste mecanisme microscopice, bacteriile din care au evoluat tot felul de animale
-din întâmplare doar o specie dintre animale a început sa vorbeasca, sa faureasca masini, sa creeze arta, sa se roage lui Dumnezeu

Sa crezi în atâtea coincidente tine de supranatural. Faptul ca ateismului îi lipseste conceptul de sacru si practicile cultice nu este impediment în a-l considera religie. Oricum, superstitie sigur e.
Si revenind la postarea ta initiala,si aceasta 'intamplare' poate fi tot o credinta
La fel cum credem noi in Dumnezeu ei cred in 'intamplare' si nu numai.
Caci se admite cauzalitatea,si stiinta insira o serie de fapte in cauzalitate una cu alta,dar nicidecum nu poate ajunge la cauza ultima.
Dar de unde imi vine mie credinta in Dumnezeu?Caci cu nimic nu stiu mai multe(poate nici mai putine) ca un ateu ?
De ce eu cred ca Dumnezeu e cauza a toate?
Am mai multi ochi ca un ateu?Am mai multa logica?Am vazut eu pe Dumnezeu?
DA .Am vazut
Unde? Am fost de fata cand a creat Universul?Stiu eu de ce a aparut si 'omul'?
Pai atunci cand niste oameni simplii au cunoscut un Om,care sfida toate legile fizicii,dar si dadea un sens vietii ,atunci ei au exclamat 'Tu esti Hristosul,Fiul Dumnezeului celui viu "
Nu pentru vederea mea,dar pentru vederea acelor oameni simpli,care au vazut acele fapte minunate ale unui Om,si au recunoscut in El pe Dumnezeu,pentru aceea cred eu in Dumnezeu.
Iata cum se face saltul,de la cunostintele mele limitate,de factura ateista,la credinta intr-un Dumnezeu atotputernic.Prin aceea ca Dumnezeu s-a aratat oamenilor si ingerilor,atunci cand a vrut si cum a vrut
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateismul e sexy Bast-et Generalitati 32 20.09.2010 19:17:53
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? KittyNou Generalitati 27 14.06.2010 18:14:36
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05
Ateismul spinu Alte Religii 411 23.07.2008 21:50:10