Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 23:22:51
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de copacel Vezi mesajul
Cand am spus ca "se accepta" (am folosit formularea ta) invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli (invataturi ce se gasesc numai in Sfanta Scriptura), nu se pune la indoiala faptul ca acestea "sunt privite ca o baza, ca un fir calauzitor al intregii invataturi".

P.S. "Nu se accepta" insusirea de catre o biserica, a ceea ce ne-a fost lasat de Dumnezeu.
Cum zicea cineva mai sus,e greu de purtat un dialog aici.Eu intrebam daca Crezul ortodox,pe care il laudai,constituie un fir calauzitor al invataturii voastre.Tu cred ca ai raspuns ca Evanghelia constituie acel fir.Dar nu ai raspuns inca care este rolul Crezului la voi.
Nu uita ca tu ai adus in discutie Crezul si ma bucur ca mi-a intarit astfel cat de adevarata este invatatura lui
Eu ma gandem mai degraba de a gasi puncte in comun cu aajutorul Evangheliei,aceea e comuna tuturor oamenilor.
Invataturile ei,ale Evngheliei, sunt valabile pentru toti.Chiar daca in unele locuri exista interpretari diferite,exista si pasaje care nu ar putea fi interpretate decat la fel de catre toti.
A iti iubi aproapele,a face faptele milosteniei trupesti catre el,este aceiasi porunca pentru toti:ortodoxi sau ne-ortodoxi. Aceasta porunca,nu poate fi citita diferit.
La fel,cand Dumnezeu zice sa nu judeci pe aproapele,el se refera la toti oamenii,e valabil pentru toti.Daca un protestant nu judeca,el nu va fi judecat,daca un ortodox judeca,va fi judecat .
Sunt alte fapte care ne separa,calea prin care sa indeplinim ce e scris,dar sunt porunci ale lui Dumnezeu in fata carora toti suntem la fel.Calea e diferita,dar Judecatorul final este unul singur.Toti trebuie sa ne temem in fata Lui
Vechi 18.02.2010, 23:28:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu zic sa respectam aceste invataturi ale Sfantului Apostol Pavel si sa credem in aceeasi Evanghelie care era propovaduita pe vremea sa (in primul secol) nu in ceea ce s-a adaugat timp de 2000 de ani. Si iarasi vom avea in comun ceva foarte important pentru mantuirea noastra.
Eu cred ca acea Evangheli se propovaduieste in Biserica Ortodoxa si e diferita de cea din adunarea adventista.

Tu crezi invers si asta demonstreaza ca nu prea avem lucruri in comun.

Citat:
Vezi, deja ai scos din calcul INVIEREA pe care ne-o va da Hristos (conform Sfintei Scripturi si Crezului Ortodox). "11. Astept invierea mortilor.

12. Si viata veacului, ce va sa fie. Amin.
"

"sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi"
(Ioan 6:40)
Din perspectiva definitie omului ca unitate dintre trup si suflet, invierea inseamna refacerea acestei unitati.

Stiu, aveti alte opinii despre natura omului si cea a sufletului, nu e nevoie sa le reamintesti.
Asta face ca iarasi sa nu prea avem lucruri in comun.

Citat:
Dupa.
Aha, ai fost ortodox fara sa cunosti nici macar bazele ortodoxiei.
Interesant.

Citat:
Cat timp am fost ortodox am fost invatat numai despre slujbe, ritualuri, obiceiuri, etc.
Si cine e vinovat ca interesul tau s-a centrat exclusiv in jurul acestor aspecte?

Citat:
Invaturile sanatoase si folositoare pentru mantuirea mea, despre care nu mi-a spus nimeni, le-am gasit in biserica din care fac parte (si care pune accentul pe astfel de invataturi).
Asta crezi tu..
Noi credem altceva despre ceea ce se intampla acolo.
Asta iarasi face sa nu prea avem lucruri in comun.

Citat:
Acum, multe din aceste invataturi le gasesc si in "Invatatura de credinta ortodoxa".
Sunt acolo de multa vreme.
Doar ca de ortodox ce erau nu prea te-au interesat.

Citat:
Ma bucura acest lucru si sper ca multi ortodocsi sa le descopere (ceea ce nu va fi pe placul unor persoane).
La care persoane te referi?

Citat:
Ma pune pe ganduri faptul ca aceste puncte din Crez a trebuit sa le gasesc aprofundate si crezute cu adevarat in alta biserica.
Da-ne te rog voie sa ne indoim de obiectivitatea acestei afirmatii.

Citat:
Tuturor celor care se incred numai in Dumnezeu si doresc sa primeasca viata vesnica.
Asta cu "numai" are dedesupturi.
Am auzit si pe la adventisti: "sa ne rugam pentru fratele cutare..".
Asta inseamna ca fratele cutare nu se increde doar in Dumnezeu ci si in rugaciunile altora?

[quote=copacel;213939]Cand am spus ca "se accepta" (am folosit formularea ta) invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli (invataturi ce se gasesc numai in Sfanta Scriptura), nu se pune la indoiala faptul ca acestea "sunt privite ca o baza, ca un fir calauzitor al intregii invataturi".
[quote]

Da, invataturile se regasesc acolo dar intelegerea lor tine de subiectivismul specific fiecarui individ sau al unei confesiuni.

Citat:
P.S. "Nu se accepta" insusirea de catre o biserica, a ceea ce ne-a fost lasat de Dumnezeu.
Atunci ar trebui desfiintat tot protestantismul, pentru ca toti spun ca Scriptura le apartine de fapt lor si ei sunt singurii si cei mai abilitati sa o interpreteze fiind cu adevarat singurii condusi de sinceritate si Duhul Sfant.
Vechi 19.02.2010, 10:39:34
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu cred ca acea Evangheli se propovaduieste in Biserica Ortodoxa si e diferita de cea din adunarea adventista.

Tu crezi invers si asta demonstreaza ca nu prea avem lucruri in comun.

Frate creștin, topicul este "Ce avem în comun?", dumneata încerci să prezinți și ce avem în comun în lucruri ce ne separă. Păcat că vezi partea întunecată a soarelui...
Dacă ești sigur de afirmația ta, prezintă câteva lucruri în care Evanghelia e diferită la adventiști față de ortodocși (dar limitează-te doar la Evanghelie!), și te vei convinge că nu e așa.
Vechi 19.02.2010, 14:55:46
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Frate creștin, topicul este "Ce avem în comun?", dumneata încerci să prezinți și ce avem în comun în lucruri ce ne separă. Păcat că vezi partea întunecată a soarelui...
Dacă ești sigur de afirmația ta, prezintă câteva lucruri în care Evanghelia e diferită la adventiști față de ortodocși (dar limitează-te doar la Evanghelie!), și te vei convinge că nu e așa.
Biserica Ortodoxa cu cultele neo-protestante nu are nimic in comun.
Cu Biserica Romano-catolica, Greco-catolica si Protestanta mai are ceva in comun...restul erezii si secte care au aparut in urma "ratacirii in Biblie" a unor oameni bolnavi psihic, mandri, orgoliosi, fanatici, certati cu morala etc....
Vechi 19.02.2010, 15:15:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Biserica Ortodoxa cu cultele neo-protestante nu are nimic in comun.
Dacă ar fi așa cum zici (dar stai liniștit, nu e așa) ar însemna că Biserica Ortodoxă nu este o biserică creștină.
Vechi 19.02.2010, 21:57:29
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă ar fi așa cum zici (dar stai liniștit, nu e așa) ar însemna că Biserica Ortodoxă nu este o biserică creștină.

Eu ma refer la a avea ceva in comun in materie de credinta si invatatura...
Cu ce va credeti voi diferiti de ereticii si sectarii care au alterat invatatura crestina inca din primele secole ale aparitiei acestuia?
Daca ne ducem cu gandul la Biserica crestina din primele secole, vedem ca Biserica se deosebea in materie de credinta de eretici si sectari, si cu toate acestea era numita Biserica crestina (cred ca stii ce am spus)...nu erau numiti crestini gnosticii sau manihei etc. chiar daca mai vorbeau si ei de Iisus, pt ca aveau invatatura gresita.
Asa si azi nu poti numi crestini pe toti cei care zic "Doamne, Doamne.."... si vrajitoarele vorbesc despre Iisus Hristos, si nu le poti numi crestine a Bisericii lui Hristos, NU???
Vechi 19.02.2010, 22:38:50
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Iubesc mult Ortodoxia,asa cu cunostintele mele putine.Dar la fel de mult iubesc si pe Hristos.Ele nu se pot desparti de altfel,Hristos de Biserica sa ,care e Trupul sau.
Una este de a respinge erezia din invatatura Orotodoxa(demers pe deplin justificat) ,si alta e de a respinge omul cu credinta sa in Hristos .
Eu cred ca poruncile lui Hristos,precum si credinta oamenilor in El sunt aceleasi la toti.Orice om este la fel de important in fata Lui .De aceea macar credinta in Hristos,cred ca o avem in comun cu toti ne-ortodoxi crestini.La fel avem in comun dragostea fata de poruncile Sale,si incercarea de a le indeplini.
Orcum,acesta e nivelul 'lumesc' ,incepator,al intelegerii credintei. Aici cred ca ne asemanam cu ne-orotodoxii.
Nivelul mai avansat,inspirat de Duhul Sfant,este cel al asistentei harului.Doar astfel au putut aparea sfintii,prin harul ce li s-a dat,si nu prin simpla lor dragoste fata de Iisus.
Dar cum putem invata cele mai avansate ale credintei,daca nu sun tem de acord in cele incepatoare?Ca Hristos ne-a iubit si s-a jertfit pentriu toti.
Vechi 19.02.2010, 22:41:01
Banned

Implicit

Citat:
Eu ma refer la a avea ceva in comun in materie de credinta si invatatura...
Scuze, credeam că te referi la Evanghelie și vrei să-ți aduci o binevenită contribuție în identificarea lucrurilor ce ne pot apropia.

Citat:
Cu ce va credeti voi diferiti de ereticii si sectarii care au alterat invatatura crestina inca din primele secole ale aparitiei acestuia?
Nu dorim să ne raportăm la eretici și sectari alteratori ai valorilor creștine, cum de altfel nici voi nu vă doriți cest lucru (hopaaa, uite încă un lucru comun).

Citat:
Asa si azi nu poti numi crestini pe toti cei care zic "Doamne, Doamne.."... si vrajitoarele vorbesc despre Iisus Hristos, si nu le poti numi crestine a Bisericii lui Hristos, NU???
Sunt de acord cu tine. Deși majoritatea vrăjitoarelor de pe la noi se consideră ortodoxe și chiar fac caz de asta, eu nu le consider ca atare. Biserica lui Hristos e formată din credincioșii ce și pun în aplicare învățătura Domnului lor.
Vechi 19.02.2010, 22:47:33
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunt de acord cu tine. Deși majoritatea vrăjitoarelor de pe la noi se consideră ortodoxe și chiar fac caz de asta, eu nu le consider ca atare. Biserica lui Hristos e formată din credincioșii ce și pun în aplicare învățătura Domnului lor.
Daca locuitorii Romaniei ar fi neo-protestanti in mare majoritate, iti spun sigur ca si vrajitoarele ar fi tot neo-protestante...
Dar stai linistit ca si NP le cauta, chiar daca tu nu stii...
Vechi 20.02.2010, 08:41:29
Banned

Implicit

Citat:
Daca locuitorii Romaniei ar fi neo-protestanti in mare majoritate, iti spun sigur ca si vrajitoarele ar fi tot neo-protestante...
Dar stai linistit ca si NP le cauta, chiar daca tu nu stii...
Nu știu, probabil tu stăpânești mai bine fenomenul. Dar stai așa... credeam că avem aceeași atitudine vis a vis de vrăjitoare și ocultism...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42